iEast Soundstream Pro en Audiocast M5 review

9 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk en aansluitingen
 3. 3. Installatie en app
 4. 4. Specificaties
 5. 5. Conclusie
 6. 2 besproken producten
 7. 9 reacties

Uiterlijk en aansluitingen

De AudioCast M5 lijkt qua design onmiskenbaar op de Chromecast Audio van Google. De streamer is rond van vorm en geheel van plastic, dat in combinatie met het lage gewicht ervoor zorgt dat het geheel wat goedkoop aanvoelt. Om te voorkomen dat het lichte appraat op een gladde ondergrond alle kanten opglijdt is er een rubberen rand aangebracht die de streamer stevig op zijn plek laat staan. De bovenkant van de M5 doet denken aan een elpee dankzij de ronde vorm en gegroefde console met in het midden de AudioCast merkaanduiding.

 Google Chromecast AudioiEast AudioCast M5
Zoek de verschillen: Google's Chromecast Audio (links) en de iEast AudioCast M5 (rechts)

De M5 wordt geleverd met een usb-adapter en micro-usb kabel voor de stroomvoorziening, waardoor je de streamer dus ook via een usb-aansluiting van bijvoorbeeld een receiver kan voeden. Een miniscuul led-indicatortje licht op wanneer je de AUdioCast van stroom voorziet. Tevens krijg je een 3,5mm-naar-3,5mm-kabeltje meegeleverd om de M5 te verbinden met een afspeelapparaat.

iEast AudioCast M5

De Soundstream Pro M30 heeft in tegenstelling tot zijn goedkopere familielid een vrij robuust en luxueus voorkomen. De behuizing van deze streamer is grotendeels van geborsteld zwart aluminium vervaardigd en afgewerkt met een dunne zilverkleurige rand aan de bovenzijde. Het apparaat heeft aanzienlijk meer mogelijkheden dan de M5, zo krijg je naast een heuse wifi-antenne voor de draadloze verbindingsmogelijkheden een 10/100Mbps ethernetaansluiting, usb 2.0 poort, line in ingang en een spdif optical out. 

Edifier iEast M30 Soundstream Pro

Naast de wps-knop zien we hier tevens een fysieke powertoets die wordt geflankeerd door een led-indicatortje dat wit oplicht wanneer de M30 wordt aangezet. Behalve de Soundstream Pro M30 zelf, vinden we in doos een micro-usb kabel en een voedingsadapter, en zowel een 3,5mm-naar-3,5mm kabel voor de verbinding met een afspeelapparaat en een 3,5mm-naar-rcastekker om de M30 op een versterker of reciever aan te sluiten. Tevens vinden we een afstandsbediening in de doos waarmee je basale zaken als het volume, speel/pauze en vorige/volgende mee kan regelen.

Edifier iEast M30 Soundstream Pro


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Edifier iEast M30 Soundstream Pro

Edifier iEast M30 Soundstream Pro

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Apple Airplay
 • Spotify Connect
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
Excellent iEast AudioCast M5

iEast AudioCast M5

 • Apple Airplay
 • Spotify Connect
 • WiFi

€ 53,95

1 winkel
0