iEast Soundstream Pro en Audiocast M5 review

9 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk en aansluitingen
 3. 3. Installatie en app
 4. 4. Specificaties
 5. 5. Conclusie
 6. 2 besproken producten
 7. 9 reacties

Installatie en app

De installatie van een iEast AudioCast M5 of SoundStream Pro M30 heeft in feite weinig voeten in de aarde. Om te beginnen voorzie je de bewuste streamer van stroom en verbind je het apparaat via de 3,5mm-naar-3,5mm met de spreaker die je wilt gebruiken. Vervolgens download je simpelweg de iEAST Play app (iOS of Android) uit de desbetreffende Store. Wanneer je de app opent zal deze na het vragen van verschillende permissies, zelf gaan zoeken naar een beschikbaar wifi-netwerk en verbinding maken. Let op dat het device waar de app op staat met een 2,4 Ghz netwerk is verbonden - de 5 GHz band wordt zowel door de M5 als de M30 niet niet ondersteund. De app zal op een zeker moment vragen om de wps-knop in te drukken en ten slotte melden dat er een verbinding tot stand is gebracht. Mocht dit om een of andere reden niet lukken geeft de app je de optie handmatig te verbinden. Nadat de verbinding met het wifi-netwerk is gemaakt dien je de streamer een voorgeprogrammeerde of eigen custom naam - bijvoorbeeld woonkamer - te geven en is het apparaat klaar voor gebruik. 

Zowel de M5 als de M30 bieden ondersteuning voor diverse muziek(streamings)diensten, waarvan Spotify en Apple AIrplay de belangrijkste zijn, maar ook Pandora, Tidal, Qobuz, vTuner, iHeartRadio, Tunein, QQ music, Napster, Qingting FM en Ximalaya zijn geïntegreerd. Ook ondersteunen beide streamers hoge resolutie bestanden met een bitrate van maximaal 24bit/192khz. Naast het streamen van muziek via de app kunnen beide ook gebruikt worden om vanaf een pc of Mac muziek te streamen via Itunes, alsmede het afspelen van audiobestanden vanaf een NAS. Bij de M30 is het zelfs mogelijk om vanaf een usb-stick je favoriete muziek door de kamer te laten schallen. 

De interface van de iEAST Play app is behoorlijk gebruiksvriendelijk dankzij de overzichtelijke indeling en vlotte reactietijden. Er zijn in feite drie hoofdschermen waar je meestal tegen aan zal kijken, te beginnen met de apparatenlijst waar je de speaker die je onder een eigen of voorgeprogrammeerde naam hebt toegevoegd kan terug vinden. Mocht je meerdere speakers - via meerdere AudioCast streamers - hebben toegevoegd zie je die hier onder elkaar staan. In dat geval kan je er zowel voor kiezen om de speakers in verschillende kamers dezelfde als verschillende nummers ten gehore te brengen, of ze in een stereo-opstelling af te laten spelen door ze in de app 'links' of 'rechts' toe te wijzen. Er is officieel geen limiet aan het aantal speakers en streamers dat je kan combineren, maar iEast raadt voor de meeste routers een maximum van acht verbindingen aan.

Je kunt met de audiostreamers van iEast zodoende in een handomdraai een waarlijk multi room audiosysteem creëren, het maakt daarbij overigens niet uit welke van de twee je daarvoor gebruikt. Je kan naar hartenlust M5'en M30's combineren. Een absoluut coole feature in de app is hoe je twee speakers die allebei een eigen nummer in een aparte kamer afspelen kan laten overschakelen naar het zelfde nummer. Sleep met je vingertop de speaker die je wil laten overschakelen simpelweg naar de speaker die al het juiste nummer speelt, laat los en genieten maar. Of je de speakers nu wel of niet gecombineerd configureert, je kan elke speaker afzonderlijk blijven bedienen in de interface. 


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Edifier iEast M30 Soundstream Pro

Edifier iEast M30 Soundstream Pro

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Apple Airplay
 • Spotify Connect
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
Excellent iEast AudioCast M5

iEast AudioCast M5

 • Apple Airplay
 • Spotify Connect
 • WiFi

€ 53,95

1 winkel
0