Gigabyte AB350N-Gaming WiFi review: eerste Mini-ITX moederbord voor socket AM4

38 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Features en mogelijkheden
 3. 3. Specificaties en BIOS-screenshots
 4. 4. Test
 5. 5. Benchmarks (CPU)
 6. 6. Benchmarks (geheugen en GPU)
 7. 7. Stroomverbruik
 8. 8. Geluidskwaliteit
 9. 9. Conclusie
 10. 1 besproken product
 11. 38 reacties

Inleiding

Bij de lancering van Ryzen kondigde AMD aparte chipsets aan voor Mini-ITX-bordjes. Die plannen lijken echter in de ijskast beland en verschillende fabrikanten werken nu aan Mini-ITX socket AM4-moederborden op basis van de reguliere chipsets. Gigabyte is met de AB350N-Gaming WiFi de eerste die een ITX-bordje voor Ryzen in ons testlab af wist te leveren.

Gigabyte AB350N-Gaming WiFi

Het Gigabyte-bord is uitgerust met de B350-chipset. Ten opzichte van X370 heeft dat als nadeel dat de lanes niet gesplitst kunnen worden voor meerdere videokaarten, maar dat is natuurlijk niet belangrijk voor een ITX-bord waarop überhaupt maar één PCI-Express 3.0 x16-slot aanwezig is. Verder biedt B350 minder aansluitingen. Je kunt er echter wel gewoon mee overklokken, in tegenstelling tot bij Intels B250-chipset.

Dat het oorspronkelijk niet helemaal de bedoeling was om ITX-borden op basis van de reguliere chipsets te maken, blijkt wel uit de opvallende lay-out van het moederbord. De chipset is tussen het I/O-paneel en de socket gepropt, waardoor die laatste op een wat atypische plek zit. Veel problemen met de compatibiliteit levert dat niet op; de koelers die AMD bij sommige Ryzens meelevert passen sowieso.

Op het moment van schrijven wordt de Gigabyte AB350N-Gaming WiFi nog niet aangeboden door winkels in de Prijsvergelijker. Als we de Amerikaanse prijs omrekenen, komen we uit op zo'n 125 euro inclusief BTW.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Gigabyte AB350N-Gaming WiFi

Gigabyte AB350N-Gaming WiFi

 • Mini ITX
 • Socket AM4
 • AMD B350
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
0