Sitecom WLR-9000 review: solide middenmoter

21 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk en aansluitingen
 3. 3. Software
 4. 4. Specificaties
 5. 5. Testmethode
 6. 6. Testresultaten doorvoertest 5 GHz
 7. 7. Testresultaten doorvoertest 2,4 GHz
 8. 8. Testresultaten praktijktest 1 - 10 meter Line of sight
 9. 9. Testresultaten praktijktest 2 - 7 meter Door de muur
 10. 10. Testresultaten streamingtest
 11. 11. Testresultaten snelheid usb3.0 en stroomverbruik
 12. 12. Conclusie
 13. 1 besproken product
 14. 21 reacties

Software

De WLR-9000 maakt gebruik van Sitecoms eigen interface - die we bijvoorbeeld ook op de WLR-8200 en WLR-9500 aantreffen - aangevuld met een routerspecifieke skin. Over de interface zelf zijn we zeker te spreken; de GUI is overzichtelijk ingericht en overwegend gebruiksvriendelijk om mee te werken. In de basis bestaat de GUI uit 7 hoofdpagina's: Status, Internetinstellingen, 2,4GHz WiFi, 5GHz WiFi, Firewall, Geavanceerd en Gereedschap. Elke hoofdpagina bestaat dan weer uit meerdere subpagina's, waaronder specifieke functies zijn terug te vinden.

De GUI heeft daardoor een recht-toe-recht-aan karakter en dat is wat ons betreft zeker een pluspunt. Ook het ontbreken van een advanced of expert modus ervaren we als positief; elke functie staat op een logische plek en is altijd zichtbaar. De interface reageert over het algemeen ook vlot genoeg op muiscommando's om prettig te kunnen werken. Het toepassen van wijzigingen in de instellingen kost meestal wel een forse halve minuut en dat is iets langzamer dan bijvoorbeeld bij de WLR-8200 en WLR-9500. Voordeel is wel dat je, in tegenstelling tot bij deze routers, de wijzigingen kunt opsparen. Uiteindelijk ben je zodoende bij het aanpassen van meerdere instellingen minder tijd kwijt.  

De WLR-9000 is tevens in te stellen via Sitecoms MyWiFi app, die zowel voor Android als iOS in de betreffende store te downloaden valt. Wanneer je de app opent krijg je een hoofdpagina te zien die bestaat uit zes, vrolijk gekleurde blokjes: Wi-Fi-instellingen, Gastnetwerk, Cloud Security, Firware-update, inlogwachtwoord en Wi-Fi-wachtwoord delen. Hieronder vind je eigenlijk een hele complete set van functies die je via je smartphone kunt instellen, wat ons betreft zou dit eigenlijk dan ook al genoeg zijn.

Desalniettemin heeft Sitecom er bij de app wel voor gekozen om een zogenaamde expert modus toe te voegen. Je komt dan in een aanzienlijk Spartaanser ogend deel van de interface waar je nog iets meer opties hebt dan in de basis mode. Wij vragen ons af of het handig is om in dergelijke expert-instelingen te gaan zitten neuzen via een smartphoneschermpje, maar het hebben van opties kan natuurlijk geen kwaad.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Sitecom WLR-9000

Sitecom WLR-9000

 • 802.11ac (Wi-Fi 5)
Niet verkrijgbaar
0
*