Z270 Mini-ITX moederborden review: begeerlijke kleintjes

15 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk en layout
 3. 3. Storage
 4. 4. USB
 5. 5. Netwerk
 6. 6. Audio
 7. 7. Stroomvoorziening
 8. 8. Test
 9. 9. Benchmarks (CPU)
 10. 10. Benchmarks (geheugen en IGP)
 11. 11. Benchmarks (USB 3.1)
 12. 12. Stroomverbruik
 13. 13. Geluidskwaliteit
 14. 14. Conclusie
 15. 15. Besproken producten
 16. 16. Reacties

Inleiding

Hoewel ATX-desktops bij liefhebbers onverminderd populair zijn, lever je eigenlijk maar weinig in wanneer je met een Mini (ITX) moederbord als basis aan de slag gaat. We vergelijken vier Mini-ITX Z270-moederborden die dit uitstekend illustreren, namelijk de ASUS ROG Strix Z270I Gaming, de ASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac, de MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC en de Gigabyte Z270N-WiFi.

Voor een compact systeem is Mini-ITX dé standaard. Dit 17x17 cm metende formaat, ooit bedacht door VIA Technologies, heeft zich ontwikkeld tot een platform dat voor heel veel toepassingen ingezet kan worden. Niet alleen voor zuinige industriële pc'tjes, maar ook voor krachtige, overklokbare 'mini workstations' en natuurlijk high-end gaming pc's. Ook overklokken is mogelijk, bij Intel met een bordje op basis van de Z270-chipset. 


Mini-ITX is beduidend kleiner dan ATX

Mini-ITX moederborden zijn relatief gezien duurder dan (Micro-)ATX-exemplaren. Om dezelfde componenten als bij een volledig ATX-moederbord op een kleiner oppervlak te plaatsen is een complexere printplaat nodig. Bij de high-end Z270-chipset zien we dat hierop gebaseerde moederborden op het volledige ATX-formaat voor zo'n 140 euro over de toonbank gaan, terwijl de Mini-ITX-versies daarvan zomaar 50 euro meer kunnen kosten.

De vier moederborden die we in deze review bespreken zijn alle voorzien van die Z270-chipset. Qua prijs zijn er drie duidelijk duurder, terwijl een juist opvallend goedkoper is. ASUS, ASRock en MSI hebben een overklokkers Mini-ITX bordje voor rond de 195 euro, de Gigabyte Z270N-WiFi zit daar met 145 euro maar liefst 50 euro onder.

Product Laagste prijs Gemiddelde prijs
ASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac € 180 € 195
ASUS ROG Strix Z270I Gaming € 181 € 195
Gigabyte Z270N-WiFi € 131 € 145
MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC € 168 € 188

In dit artikel gaan we niet meer in op de mogelijkheden van de Z270-chipset, daarvoor verwijzen we je terug naar ons eerdere artikel hierover.

Uiterlijk en layout

Op een bordje van 17x17 cm is het woekeren met de ruimte, en bij een bord op basis van Z270 komt doorgaans nog wel het een en ander qua extra's op het gebied van aantallen aansluitingen en extra controllers. Dan is het interessant om te zien hoe de vier fabrikanten de ruimte hebben ingedeeld en wat ze zoal hebben gedaan om zich te onderscheiden. We bespreken de vier hier heel beknopt. Afgezien van Gigabyte bieden alle borden drie 4-pins PWM-compatible fan headers; Gigabyte houdt het op twee stuks, wat aan de karige kant is.

ASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac

Bij de ASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac (eerder afzonderlijk gereviewd) valt het met metaal verstevigde PCI-e x16 slot direct op, evenals de koelingselementen op de stroomvoorziening, die met een heatpipe met elkaar verbonden zijn. Bij de externe aansluitingen is de 'ouderwetse' PS2-aansluiting vermeldenswaardig, evenals het grote aantal audio-connectors. Minstens zo opzienbarend is de snelle storage-oplossing: de USB Type-C connector wordt aangestuurd door een Alpine Ridge chip van Intel en biedt ook Thunderbolt 3. Met HDMI en DisplayPort is dit bordje verder lekker bij de tijd.

ASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/acASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac

ASUS ROG Strix Z270I Gaming

Ook ASUS' bordje bespraken we al eerder apart. ASUS heeft versteviging van het PCI-e x16 slot toegepast, zij het wat minder uitgebreid dan die van ASRock. Ook hier zien we flinke koelelementen op de stroomvoorziening, en ook boven het M.2 slot is een koelblok geplaatst, ten einde throttling te voorkomen. Het tweede M.2 slot aan de achterzijde van het bord moet dat uiteraard missen. ASUS pakt wat minder raint uit met audio-aansluitingen, maar biedt wel een USB 3.1 (gen2) header voor aansluiting van een snelle externe poort. Die zit overigens wel op een gekke plek, helemaal achterop het bord - gezien de beperkte toegestane lengte van deze kabel is dat niet ideaal. Ook ASUS biedt DisplayPort en HDMI als video-uitgangen. Daarnaast beschikt dit bordje van ASUS over een RGB header.

Asus RoG Strix Z270I GamingAsus RoG Strix Z270I Gaming

Gigabyte Z270N-WiFi

Het bordje van Gigabyte is duidelijk goedkoper en is dan ook het meest sober uitgevoerd van alle testdeelnemers. Zo zien we geen koelblokken op de stroomvoorziening en is de wifi-implementatie minder geïntegreerd. Ook is de USB 3.0 header onhandig geplaatst, niet aan een rand, maar tamelijk pontificaal midden op het bord. De vattingen van de video-uitgangen komen ook minder degelijk over dan bij de concurrentie, en de CPU-voeding is in 4-pins in plaats van 8-pins uitgevoerd. Houden we het bordje naast de recent besproken, pakweg 15 euro goedkopere, H270-tegenhanger van hetzelfde merk, dan zien we eigenlijk louter overeenkomsten. Gigabyte integreert twee HDMI-uitgangen en een DVI-poort, een wat ons betreft opmerkelijke keuze. Liever hadden we hier DisplayPort gezien.

Gigabyte Z270N-WiFiGigabyte Z270N-WiFi

MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC

Het bordje van MSI ten slotte, eveneens eerder al apart gereviewd, valt op met niet alleen een met metaal versterkt PCI-e slot, maar ook verstevigde geheugensloten. De kans dat daarop eenzelfde gewicht komt te hangen als bij videokaarten is natuurlijk nihil, maar het ziet er wel hip uit. Verder is MSI spaarzaam geweest met de plaatsing van koellichamen, maar de stroomvoorziening is er in elk geval mee uitgerust. Net als bij Gigabyte is de wifi-module niet in een stuk in een metalen huls gevat, maar met een apart insteekkaartje en kabeltjes richting de antenneaansluitingen uitgevoerd. MSI heeft ook een PS2-connector opgenomen, én een USB 3.1 controller, maar dan zonder een interne header. En ook MSI plaatst wat USB headers naar het midden van het bord toe, wat we weinig praktisch vinden. Ook MSI heeft DisplayPort en HDMI als video-uitgangen. Net als ASUS biedt MSI een RGB-header.

MSI Z270I Gaming Pro Carbon ACMSI Z270I Gaming Pro Carbon AC

Storage

Op het vlak van storage maken de fabrikanten verschillende keuzes. Niet alleen qua aantallen SATA600-poorten en M.2-slots, maar ook qua positie op het bord.

Om te beginnen, de SATA600-poorten. De ASUS ROG Strix Z270I Gaming en de MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC moeten het doen met vier aansluitingen, terwijl de ASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac en de Gigabyte Z270N-WiFi er zes hebben.

Qua M.2 springt de ASUS er juist weer uit met twee stuks, de drie andere borden blijven beperkt tot een enkel M.2-slot. Bij de borden met zes SATA600-poorten moeten we bovendien opmerken dat, wegens beperkingen in de chipset, één SATA-poort onbruikbaar is wanneer het M.2-slot bezet is.

Kijken we naar de layout, dan zien we dat ASrock een block van vier SATA600-poorten op de nodige afstand (voor zover mogelijk op dit kleine formaat) van de PCI-e x16 aansluiting plaatst, met nog eens twee poorten (waarvan één zowaar geschikt voor het feitelijk irrelevante SATA-Express), er haaks op, ingeklemd tussen de geheugenslots en een USB-header. ASUS plaatst alle SATA600-poorten parallel aan de geheugenslots, en in elk geval eentje zit vervaarlijk dicht op de PCI-e connector. Gigabyte hanteert een vergelijkbare opzet, en zet zo mogelijk een van de SATA600-poorten nog dichter op het videokaartslot, maar heeft natuurlijk nog een blok van vier aan de buitenrand beschikbaar. MSI ten slotte doet het bijna net zo als ASUS.

Moederbord SATA600 M.2 x4
ASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac 6 1
ASUS ROG Strix Z270I Gaming 4 2
Gigabyte Z270N-WiFi 6 1
MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC 4 1

 MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC

De Z270I Gaming Pro Carbon AC van MSI is een van de borden met een M.2-slot op de achterkant. Deze plaatsing is efficiënt qua ruimte, maar is niet bevorderlijk voor de koeling van een SSD.

USB

Er zijn behoorlijke verschillen in de aantallen en type USB-aansluitingen op de bordjes. Zo variëert het aantal USB 2.0-poorten op het I/O-panel sterk: de ASUS heeft er maar liefst vier, terwijl de ASRock het geheel zonder moet doen. Iets meer in het hedendaagse tijdperk vinden we een meer gelijkmatig aantal USB 3.0-poorten. ASRock en Gigabyte hebben er zes, ASUS plaatst vier en MSI moet het met twee poorten doen.

De keuze om USB 3.1 Gen2 te plaatsen ofwel weg te laten is een interessante op deze Mini-ITX-bordjes. De Z270-chipset ondersteunt namelijk geen native USB 3.1 Gen2. Om deze verbinding toch mogelijk te maken moet een aparte chip met controller op het moederbord geplaatst worden, iets wat op een volledig ATX-moederbord qua ruimte wat makkelijker gaat dan op een volgepropte Mini-ITX. Kijken we naar het testveld, dan zien we dat ASUS deze alleen intern heeft uitgevoerd, Gigabyte heeft deze geheel weggelaten. MSI biedt twee externe aansluitingen, ASRock doet het net even anders, met een enkele USB Type-C aansluiting die zowel USB 3.1 als Thunderbolt 3 kan leveren.

Moederbord USB 2.0 I/O-panel USB 3.0 I/O-panel USB 3.1 Gen2 I/O-panel
ASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac 0 6 1
ASUS ROG Strix Z270I Gaming 4 4 0
Gigabyte Z270N-WiFi 2 6 0
MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC 2 2 2

 Asus RoG Strix Z270I Gaming
De ASUS ROG Strix Z270I Gaming biedt veel USB-poorten voor een Mini-ITX, maar nog relatief veel hiervan zijn het ouderwetse USB 2.0.

Netwerk

Alle fabrikanten hebben als primaire netwerkcontroller voor Intel gekozen. Dat is ook niet zo gek aangezien de Intel CPU's op dit platform een ingebouwde netwerkchip hebben. Met deze oplossing kan op elk van de borden een LAN-snelheid van 1 Gbit per seconde bereikt worden. Gigabyte biedt als enige een tweede ethernet-aansluiting, eveneens door een Intel-chip aangestuurd.

Alle borden hebben daarnaast WLAN ingebouwd, maar de implementatie daarvan verschilt. Zo heeft ASUS gekozen voor de Atheros QCNFA364A van Qualcomm terwijl ASRock, MSI en Gigabyte ook voor de draadloze verbinding hebben aangeklopt bij Intel. Afgezien van de verschillende oplossingen bieden alle vier de borden wel (maximaal, theoretisch) 867 Mbit per seconde aan draadloze doorvoersnelheid.

Moederbord LAN WLAN
ASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac Intel WG-I219V Intel Dual Band Wireless-AC 7265
ASUS ROG Strix Z270I Gaming Intel WG-I219V Qualcomm Atheros QCNFA364A
Gigabyte Z270N-WiFi Intel WG-I219V Intel Dual Band Wireless-AC 8265
MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC Intel WG-I219V Intel Dual Band Wireless-AC 8265

Gigabyte Z270N-WiFi
De Gigabyte Z270N-WiFi biedt als enige bord in de vergelijking een dubbele LAN-aansluiting.

Audio

Alle borden met de Z270-chipset in deze test maken gebruik van de Realtek ALC1220-chip gemaakt door Realtek. Wij zijn altijd enthousiast geweest over deze chip vanwege de goede kwaliteit en eigenschappen die voorheen alleen op losse geluidskaarten te vinden waren. We zullen later in deze review zien hoe de borden zich wat betreft geluidskwaliteit verhouden.

Wel jammer is dat geen van de fabrikanten DTS Connect ondersteunt om een 5.1 signaal gecodeerd via S/PDIF uit te voeren naar een externe decoder. Gamers die hechten aan surround geluid (toegegeven, geen grote groep) zullen dus hun toevlucht moeten nemen tot analoge aansluitingen.

Moederbord Audiocodec TOSLINK (S/PDIF) DTS Connect
ASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac Realtek ALC1220 Ja Nee
ASUS ROG Strix Z270I Gaming Realtek ALC1220 Ja Nee
Gigabyte Z270N-WiFi Realtek ALC1220 Ja Nee
MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC Realtek ALC1220 Ja Nee

Stroomvoorziening

Het stroomcircuit van moederborden is belangrijk voor het overklokken van de processor. Dit geldt niet alleen voor het aantal fases, maar ook voor de PWM-controller en de MOSFETs. Verschillende moederborden hebben een andere stroomvoorziening en zijn daardoor meer of minder geschikt voor overklokken. De borden van ASRock en ASUS onderscheiden zich hier duidelijk positief.

Moederbord Fases Primaire PWM-controller MOSFET type
ASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac 8 IR35201 TI 87350D (DSM)
ASUS ROG Strix Z270I Gaming 8 Digi+ ASP1400BT ON Semiconductor NTMFD4C86N
Gigabyte Z270N-WiFi 5 Intersil ISL95858 ON Semiconductor NTMFS4C06N + NTMFS4C10N
MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC 5 Intersil ISL95855 FDMF 5823DC

Test

We hebben de vier moederborden getest met een Core i7 7700K, 8GB Corsair Vengeance 2133 MHz geheugen, een tweetal OCZ Arc 100 240GB SSD’s en een Seasonic Prime 650W 80+ Titanium voeding.

Alle tests voeren we uit op de standaardinstellingen van het moederbord. Voorheen zetten we de C-states nog op maximaal en schakelden we EIST in, maar nu laten we het over aan de fabrikant om hier zelf beslissingen over te maken.

Vanzelfsprekend zijn prestaties en stroomverbruik afhankelijk van de standaard tuning. Vroeger speelden moederbordfabrikanten geregeld vals door de bClk stiekem standaard een klein beetje te verhogen. Wij en andere reviewsites waren daar nooit echt van gediend en de verschillende fabrikanten hebben gelukkig hun leven gebeterd. De maximale afwijking die we kunnen vinden is 0,5%. Ook met de kloksnelheid van de IGP wordt niet valsgespeeld.

Een trucje dat veel fabrikanten wel toepassen is het standaard agressiever maken van de Turbo-modus dan Intel standaard voorschrijft. Zo behoort (volgens Intel dan) de maximale Turbo-stand van 4,2 GHz bij de 6700K enkel plaats te vinden wanneer slechts één core in gebruik is. Het gros van de borden heeft echter wat wij noemen een "agressieve Turbo" en schaalt ook wanneer alle cores in gebruik zijn op naar de maximale waarde. Dat zien we duidelijk terug in de CPU-benchmarks op de volgende pagina. Uiteraard is het altijd mogelijk om zelf een agressieve Turbo in te stellen.

Benchmarks (CPU)

We beginnen met een aantal benchmarks die voornamelijk de CPU-prestaties meten. De verschillen tussen moederborden zijn hier klein, maar we zien wel een onderscheid tussen borden die zich wel en niet aan aan Intels turbo-specificaties houden. De meeste borden gebruiken de maximale turbo-snelheid die voor één core is bedoeld, gelijk op alle cores in. Het resultaat is een sneller, maar zoals we straks zullen zien ook wat minder zuinig systeem. Overigens kun je deze 'agressieve turbo' altijd aan- of uitzetten via de BIOS.

Zoals we gewend zijn is er qua CPU-prestaties maar weinig verschil tussen de vier moederborden. Bij TechArp valt op dat de Gigabyte iets achterloopt op de drie anderen, maar de verschillen zijn niet wereldschokkend.

Benchmarks (geheugen en IGP)

Passmark bevat ook een benchmark die specifiek het geheugen test, terwijl we met 3DMark Skydiver de grafische prestaties van de IGP meten. Opnieuw is er amper verschil tussen de moederborden.

Benchmarks (USB 3.1)

Omdat USB 3.1 geen onderdeel is van de Z270-chipset, moeten de moederbordfabrikanten gebruikmaken van extra controllerchips om de nieuwe interface te kunnen bieden. Om de snelheid hiervan te testen gebruiken we de Sandisk Extreme 900 960GB. In tegenstelling tot eerder voeren we de tests ook niet meer uit met C-states op C8, maar hanteren we steeds de standaardinstellingen van de moederborden.

Slechts twee van de vier borden bieden externe ondersteuning voor USB 3.1 Gen2: de ASRock en de MSI. De prestaties van de MSI zijn duidelijk beter dan die van de ASRock; laatstgenoemde heeft een Intel Alpine Ridge controller gebruikt - de ASM2142 USB 3.1-controller die MSI heeft toegepast is sneller.

Stroomverbruik

Het stroomverbruik hebben we gemeten in twee standen: idle (waarbij we een gemiddelde van 5 minuten bepalen) en onder belasting bij het maximale verbruik tijdens Cinebench 15.

Let op: vanaf deze generatie gebruiken we een andere (en bijzonder efficiënte) voeding, waardoor het stroomverbruik iets anders zal zijn dan we voorheen hebben gemeten. Ook configureren we de moederborden anders: nu testen we alles op de standaardinstellingen van de BIOS.

In idle springt de ASUS eruit als het minder zuinige exemplaar ten opzichte van de drie anderen. Het verschil is relatief groot, maar in absolute zin is het niet zo extreem. Onder load weten de vier borden juist weer heel gelijk te scoren,

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van moederborden testen we met behulp van de loopback test van Rightmark Audio Analyzer. Let wel: we testen dus tegelijkertijd de kwaliteit van de uitgang en de ingang van de onboard geluidskaarten. De "zwakste schakel" bepaalt het resultaat.

Alle vier moederborden in de test maken gebruik van dezelfde ALC1220. We zien dat de dynamic range en noise level tests erg vergelijkbaar zijn, en tonen ook vrijwel identieke resultaten. De borden scoren allemaal goed en een aankoopbeslissing zal dan ook niet hoeven af te hangen van de minimale verschillen die zichtbaar zijn in deze geluidstests. De dynamic range test meet het verschil in volume tussen het hardste en zachtste weer te nemen signaal, de noise level test meet het verschil tussen het hardste geluid en het ruisniveau.

Om de getallen even in perspectief te plaatsen: de hoogste dynamic range c.q. noise level die met 16-bit geluid in theorie mogelijk is, is 96 dB. 99,9% van het geluid dat je beluistert op je PC (CD's, MP3's, YouTube, games, ...) is 16-bit en de grafieken bewijzen dus dat de hardware in vrijwel alle gevallen geen enkele beperking is. De hogere scores kunnen we enkel behalen door met 24-bit audio te testen. We kunnen ons overigens niet voorstellen dat er ook maar iemand is die het verschil tussen 91 dB en 100 dB signaal/ruis-verhouding daadwerkelijk kan horen.

De stereo crosstalk test in hoeverre geluid voor het ene kanaal (links of rechts) doorklinkt op het andere kanaal.

Ten slotte meten we met RMAA de total harmonic distortion, in feite een gemiddelde van de vervorming in het frequentiedomein.

Opvallend genoeg presteert het bord van ASUS in de eerste drie tests net wat minder goed, terwijl het in de laatste juist duidelijk het veld aanvoert. 

Conclusie

Wil je een compact systeem en toch kunnen overklokken, dan kom je uit bij een Z270 Mini-ITX moederbord. Is overklokken niet nodig, dan kan je net zo goed een nog wat goedkoper H270-bordje nemen: van de twee unieke kenmerken van Z270 valt de 8/8-verdeling van PCI-e lanes in de praktijk toch niet te benutten op dit formaat. 

Bij de vier bordjes die we voor deze review testten, heeft Gigabyte overduidelijk het minste moeite gedaan om echt iets bijzonders te maken van het 'high end' model - waar ASUS, ASRock en MSI zich in meer of mindere mate inspannen om extra koelingselementen en controllerchips te implementeren, lijkt Gigabyte voornamelijk de chipset op zijn overigens prima H270N-WiFi bordje te hebben vervangen door het wat luxere model van Intel. Daar kunnen we zuur over doen, maar aan de andere kant: de Z270N-WiFi is aanmerkelijk gunstiger geprijsd en biedt, afgezien van een wat basale stroomvoorziening en een ontbrekende USB 3.1 Gen2 chip alles wat je nodig hebt, inclusief lekker veel SATA-aansluitingen. Een Great Value award is daarmee wat ons betreft gerechtvaardigd.

Kijken we naar de drie andere modellen, alle drie min of meer vergelijkbaar geprijsd en duidelijk luxer uitgevoerd, dan zitten de verschillen vooral in de details. Qua specificaties ontlopen ze elkaar niet veel, maar elk bord weet zich met enkele zaken subtiel te onderscheiden. Zo heeft de ASRock een Thunderbolt-aansluiting, de ASUS twee M.2-sloten (en als enige M.2 koeling) en een interne USB 3.1 header, en de MSI weet op USB 3.1 de hoogste snelheden te behalen dankzij zijn boost software. In de geluidskwaliteit zit er niet zoveel verschil, terwijl de stroomvoorziening van de ASUS en de ASRock iets zwaarder is dan die van concurrentie. Qua verbruik onderscheiden ASRock en Gigabyte zich juist weer positief. Wil je RGB-verlichting, dan zit je goed met ASUS en MSI. Kijken we puur naar de layout van de bordjes, dan doen ASRock en ASUS het juist weer het beste. ASUS en ASRock bieden de meeste bling, maar MSI is dan ook weer duidelijk wat goedkoper. Onder de streep zijn we van alle drie de bordjes gecharmeerd, geen er van is een slechte keuze. Kortom, op de valreep voor de volgende chipset van Intel - op basis waarvan we weer nieuwe, mooie ITX-bordjes hopen te verwelkomen - regent het nog even awards voor deze fabrikanten: Excellent Choice, alle drie.

 
Gigabyte Z270N-WiFi


ASRock Fatal1ty Z270 Gaming ITX/ac
ASUS ROG Strix Z270I Gaming
MSI Z270I Gaming Pro Carbon


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Excellent ASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac

ASRock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel Z270
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Excellent Asus RoG Strix Z270I Gaming

Asus RoG Strix Z270I Gaming

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel Z270
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Great Value Gigabyte Z270N-WiFi

Gigabyte Z270N-WiFi

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel Z270
 • DDR4
Niet verkrijgbaar
Excellent MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC

MSI Z270I Gaming Pro Carbon AC

 • Mini ITX
 • Socket 1151
 • Intel Z270
 • DDR4

167,36 €

3 winkels
0
*