Sandisk Extreme Pro 128GB & 256GB review: USB-sticks met SSD-prestaties

26 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Specificaties
 3. 3. Testverantwoording
 4. 4. Testresultaten synthetisch
 5. 5. Testresultaten real world
 6. 6. Hardware.Info Prestatiescore
 7. 7. Conclusie
 8. 2 besproken producten
 9. 26 reacties

Conclusie

De Sandisk Extreme Pro USB-sticks zijn hun superlatieve naam dubbel en dwars waard. Ze tillen het prestatieniveau dat mogelijk is met een flashdrive naar een nieuw level, waarbij ze de concurrentie op overtuigende wijze achter zich laten. De leessnelheden die de Extreme Pro's neerzetten zijn hoog, maar niet uitzonderlijk. Dat de sticks die hoge snelheden ook bij het schrijven volhouden, is dat wel.

Uiteraard zijn de Sandisks prijzig, maar door de aluminium behuizing krijg je in ieder geval ook het gevoel dat je met een 'premium' product van doen hebt. Daarnaast zit het met de softwarematige extra's en de garantievoorwaarden simpelweg goed. Wil je per se de snelste USB-stick, dan zal de vraagprijs overkomelijk zijn.

Concurrentie komt er dus niet van andere USB-sticks, maar externe SSD's zijn wel een interessant alternatief. De Samsung T3 en T5 zijn in vergelijkbare capaciteit goedkoper en (zeker bij kleine bestanden) sneller dan de Extreme Pro. Als je om wat voor reden dan ook toch liever een stick dan een los kastje wil, kun je echter niet om de Sandisk Extreme Pro-serie heen. De Ultimate Product-award valt dan ook logischerwijs ten deel aan deze nieuwe sticks.


Sandisk Extreme Pro 128GB
Sandisk Extreme Pro 256GB


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate Sandisk Extreme Pro 128GB Black

Sandisk Extreme Pro 128GB Black

 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 128 GB

€ 42,99

8 winkels
Ultimate Sandisk Extreme Pro 256GB Black

Sandisk Extreme Pro 256GB Black

 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 256 GB

€ 68,14

8 winkels
0