eSports games: een blik in de wereld van professioneel gamen

48 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Onze test
 3. 3. Resultaten Dota 2
 4. 4. Resultaten CS: GO & Rainbow Six Siege
 5. 5. Resultaten Overwatch & Call of Duty: Black Ops III
 6. 6. Professioneel gamen op 800x600?
 7. 7. Conclusie
 8. 3 besproken producten
 9. 48 reacties

Onze test

We hebben deze test wat anders aangepakt dan je van ons gewend bent. Spelers van eSports games zullen er doorgaans niet veel om geven hoe mooi een game eruitziet of hoe gedetailleerd de textures zijn: het gaat puur om rauwe fps. Hoewel zelfs de snelste monitoren niet meer dan 144 (of heel soms 200) beelden per seconde weergeven, is het nieuwste beeld dat wordt getoond bij een extreem hoge framerate altijd recenter. Sommige pro-gamers gaan daar heel ver in en spelen op een zeer lage resolutie om zo veel mogelijk fps te halen.

Daarom hebben we de tests uitgevoerd op full hd-resolutie met low en medium settings; de stap naar high of ultra zal een competitieve gamer vrijwel nooit zetten, vanwege de impact op de prestaties. Bovendien zie je door de extra grafische effecten soms zelfs minder dan bij lage settings. We hebben alle games getest met de Radeon RX 550 en RX 580 van AMD, en de GTX 1050, GTX 1060 3GB, GTX 1070 en GTX 1080 Ti van Nvidia. Van beide merken hebben we daarmee zowel goedkope instapkaarten als high-end modellen getest. Kaarten als de RX 550 en GTX 1050 worden door de fabrikanten actief gepromoot voor bijvoorbeeld MOBA-spellen, dus we zijn benieuwd of die daar inderdaad voldoende voor presteren.

Voor dit artikel gebruikten we ons standaard videokaartentestsysteem met een Intel Core i7 5960X op 4 GHz, een MSI X99S Gaming 9 AC-moederbord, 16 GB DDR4-geheugen op 2133 MHz en een Samsung 840 Evo-SSD.


Met een AMD Radeon RX 550 kun je in veel eSports-games al prima uit de voeten.


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Call of Duty: Black Ops III (PC)

Call of Duty: Black Ops III (PC)

 • PC
 • Shooter
Niet verkrijgbaar
Overwatch, Origins Edition (PC)

Overwatch, Origins Edition (PC)

 • PC
 • Shooter
Niet verkrijgbaar
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (PC)

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (PC)

 • PC
 • Shooter
Niet verkrijgbaar
0