eSports games: een blik in de wereld van professioneel gamen

48 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Onze test
 3. 3. Resultaten Dota 2
 4. 4. Resultaten CS: GO & Rainbow Six Siege
 5. 5. Resultaten Overwatch & Call of Duty: Black Ops III
 6. 6. Professioneel gamen op 800x600?
 7. 7. Conclusie
 8. 3 besproken producten
 9. 48 reacties

Conclusie

Spelers van eSports games nemen vaak geen genoegen met 60 fps. In shooters kan een hoge framerate het verschil maken tussen leven en dood, zeker in het competitieve landschap. Games die minder op behendigheid en meer op strategie aankomen, zoals Dota 2, zijn daar een uitzondering op, hoewel sommigen nog steeds zweren bij veel fps.

Over het algemeen hebben de competitief gespeelde games die we nu hebben getest geen enorme weerslag op je hardware. De 60 fps passeer je doorgaans al met een low-end videokaart en met een goede middenklasser kom je meestal richting het maximum. Als je dit soort games wilt gaan spelen, zijn de Nvidia GeForce GTX 1060 en AMD Radeon RX 580 uitstekende keuzes. Is je budget gelimiteerd, dan kun je zelfs voor een nog goedkopere kaart gaan zonder al te veel aan prestaties in te leveren.

Investeren in bijvoorbeeld een GeForce GTX 1080 Ti lijkt zinloos voor dit type games. De prestatiewinst boven een mid-range kaart is vaak beperkt doordat de processor of een ander onderdeel een bottleneck creëert. Houd je budget over, dan is een snellere processor voor eSports games misschien wel een slimmere keuze dan een dure videokaart. Het geld in je zak steken kan natuurlijk ook nog. Bovendien heb je ook aan een snelle monitor en een precieze muis veel bij de doorsnee eSports game, dus wat extra geld spenderen aan je randapparatuur in plaats van aan het binnenwerk van je pc kan zeker geen kwaad.


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Call of Duty: Black Ops III (PC)

Call of Duty: Black Ops III (PC)

 • PC
 • Shooter
Niet verkrijgbaar
Overwatch, Origins Edition (PC)

Overwatch, Origins Edition (PC)

 • PC
 • Shooter
Niet verkrijgbaar
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (PC)

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (PC)

 • PC
 • Shooter
Niet verkrijgbaar
0