Thrustmaster TS-PC review: voor de veeleisende simracer

17 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Uiterlijk
  3. 3. Intern
  4. 4. Installatie
  5. 5. In de praktijk
  6. 6. TS-PC in de lineup van Thrustmaster
  7. 7. Conclusie
  8. 1 besproken product
  9. 17 reacties

Inleiding

Thrustmaster introduceerde onlangs de TS-PC Racer, een racestuur voor de pc met een adviesprijs van 599 euro. Dat is een stevig bedrag, zeker als je bedenkt dat je er geen pedalen bij krijgt. Wat is het verschil met goedkopere stuurtjes, en is de Thrustmaster TS-PC Racer zijn geld waard? Om dat uit te zoeken, plaatsten wij ons weer eens in de simulator kuipstoel.

Met dank aan Max Verstappen staat Formule 1 weer volop in de belangstelling in Nederland en België. Dat betekent dat ook racegames toenemende populariteit genieten. De afgelopen maanden zijn grote titels als Project Cars 2, Forza Motorsport 7 en natuurlijk Formule 1 2017 met enthousiasme ontvangen. Wil het je het optimale uit zulke racegames halen en de realiteit zo goed mogelijk benaderen, dan is een racestuur onontbeerlijk. Thrustmasters nieuwe TS-PC is zo’n stuur, en wel een model uit de hogere prijsklasse, bedoeld voor veeleisende gamers.

Thrustmaster TS-PC Racer

Dat betekent dat de TS-PC een veel krachtiger en veel snellere force feedbackmotor heeft dan stuurtjes uit de goedkopere prijsklassen. Daarnaast biedt de TS-PC 16-bits precisie en is de base voorzien van een metalen F1-style stuurwiel met suède handgrepen. Dat klinkt leuk, maar hoe presteert de TS-PC in de praktijk, en is hij zijn bijna dubbele prijs ten opzichte van de populaire T300 modellen echt waard? Wij kropen achter het stuur om daar een mening over te vormen.

Op deze plaats stond content van een externe website, deze is verwijderd om ongewenste tracking-mogelijkheden te voorkomen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Thrustmaster TS-PC Racer

Thrustmaster TS-PC Racer

  • Racestuur
Niet verkrijgbaar
0
*