Aten US7220 Thunderbolt 2 Sharing Switch review: slimme Mac-schakelaar

20 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Strakke vormgeving
  3. 3. Aan de slag
  4. 4. Conclusie
  5. 1 besproken product
  6. 20 reacties

Strakke vormgeving

De Aten dock is een stevig aluminium kastje, dat verticaal op je bureau hoort te staan. In de doos tref je naast de dock een standaard om hem neer te zetten en een externe adapter aan. Deze biedt een vermogen van 90 watt en heeft het formaat van de adapters die ook bij zwaardere notebooks wordt geleverd. Ook een Thunderbolt 2-kabel vind je in de doos. Een tweede ontbreekt helaas en dat is wel jammer, want mocht je de dock dus met een tweede computer willen gebruiken, dan heb je een extra kabeltje nodig. Thunderbolt-kabels zijn allesbehalve goedkoop, je bent al snel dertig euro kwijt. 

Aten US7220
De Aten Thunderbolt 2 Sharing Switch is gevat in een stevige behuizing.

Deze dock van Aten maakt gebruik van het Thunderbolt 2-protocol. Een technologie die vooral in wat oudere Macs wordt toegepast. In het huidige productaanbod kom je het nog tegen in de MacBook Air, Mac mini en de Mac Pro. Allemaal modellen die inmiddels toch wel behoorlijk verouderd zijn. De nieuwste MacBook Pro’s en iMacs hebben allemaal de nieuwe Thunderbolt 3-standaard en -aansluitingen aan boord. Thunderbolt 2 heeft dezelfde fysieke connector als Mini DisplayPort. Dat is een stuk groter dan de nieuwere c-aansluiting die voor Thunderbolt 3 wordt gebruikt.

De keuze voor Thunderbolt 2 is een beetje jammer. Deze oudere techniek werd voornamelijk op Apple-producten toegepast. Er waren wel pc’s, maar die waren op één hand te tellen. Thunderbolt 3 wordt op beduidend meer pc's gebruikt en dat zal de komende tijd alleen maar meer worden, zeker wanneer de royalties die nu nog van toepassing zijn niet meer betaald hoeven te worden volgend jaar. Dan is het toch jammer dat Aten voor de oudere versie van de standaard heeft gekozen. Heb je echter meerdere apparaten met Thunderbolt 2, dan biedt deze slimme dock uitkomst. Het is dan ook een handige oplossing als je bijvoorbeeld een Mac Pro voor op kantoor of thuis hebt én een MacBook Air voor onderweg.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Aten US7220

Aten US7220

  • 2
  • Ondersteuning voor USB

792,95 €

1 winkel
0
*