Aten US7220 Thunderbolt 2 Sharing Switch review: slimme Mac-schakelaar

20 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Strakke vormgeving
  3. 3. Aan de slag
  4. 4. Conclusie
  5. 1 besproken product
  6. 20 reacties

Aan de slag

De dock van Aten biedt maar liefst drie Thunderbolt 2-aansluitingen. Dat lijkt er één teveel. Daar is een logische reden voor. Twee aansluitingen zijn bedoeld om computers aan te sluiten, de derde is bedoeld om een scherm via Displayport te koppelen of andere snelle randapparatuur te koppelen. Wij hebben het bijvoorbeeld getest met een snelle behuizing van Buffalo, waarin twee SSD’s in RAID zijn gekoppeld.

Aten US7220

Een dock kies je omdat je al die rommeltjes op je bureau eenvoudig wilt kunnen aansluiten, zonder ze allemaal een voor een met je notebook te verbinden. Als het apparatuur met een usb-aansluiting is, dan kun je prima met de US7220 van Aten uit de voeten. Hij heeft maar liefst vijf van die connectors aan boord. Vier vind je achter en eentje prijkt aan de voorzijde. Drie daarvan werken op 3.0-snelheid, aan de achterkant vind je er twee die nog op de tragere 2.0-snelheid werken.

Een vaste netwerkaansluiting is vaak betrouwbaarder dan een draadloze. Gelukkig biedt deze dock je ook de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. Achterop vind je dan ook een keurige ethernetpoort. Deze biedt een verbinding op gigabitsnelheid en is gebaseerd op een Intel i210 pci-express chip.


Een voorbeeld van de aansluitmogelijkheden van de US7220.

De audio-mogelijkheden krijgen vaak niet veel aandacht op een dock. Meestal moet je het doen met simpele audio-aansluitingen. Aten heeft zich er in dit geval minder makkelijk vanaf gemaakt. Achterop vind je twee connectors: een in- en een uitgang. Beide zijn geschikt om gebruikt te worden met analoge-apparaten via een mini-jackaansluiting zoals je op veel headsets aantreft. Echter, ook met digitale optische-apparatuur kunnen deze aansluitingen overweg, zodat je bijvoorbeeld een hoogwaardige verbinding kunt maken met een receiver.

Daar blijft het niet bij, de Aten switch heeft ook nog een esata-aansluiting en dus kan je ook moeiteloos ook oudere, snelle externe schijven koppelen aan het kastje. Netwerk, usb-apparatuur, audio en esata hebben we al benoemd. Verder is het mogelijk om niet alleen via de Mini DisplayPort-aansluiting, maar ook via de hdmi-connector een extra scherm met de dock te koppelen. Zo kun je eenvoudig een goede werkplek met meerdere schermen inrichten.

We hebben de switch van Aten getest met een Apple Mac mini uit 2011, een Macbook Air 11-inch uit 2013 en een MacBook Pro 15,4 inch van 2013. Met al deze apparaten werkte de switch naar behoren, al moeten ze wel voorzien zijn van de recente EFI-updates. Het schakelen tussen de apparaten gaat goed, al kost wel even tijd. Met de stopwatch in de hand kwamen we op een schakeltijd van zo’n vijftien seconden uit.  


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Aten US7220

Aten US7220

  • 2
  • Ondersteuning voor USB

792,95 €

1 winkel
0
*