Aten US7220 Thunderbolt 2 Sharing Switch review: slimme Mac-schakelaar

20 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Strakke vormgeving
  3. 3. Aan de slag
  4. 4. Conclusie
  5. 1 besproken product
  6. 20 reacties

Conclusie

De Thunderbolt 2 Sharing Switch US7220 van Aten is een bijzonder product. Ideaal om meerdere Apple-producten de randapparatuur op je bureau te laten delen. De dock maakt gebruik van Thunderbolt 2, dus je hebt geen last van een hinderlijke prestatie-afname, die bij bij usb-docks wel vaak merkbaar is.

Ben je een intensieve gebruiker, dan kan de keuze voor Thundebolt-dock als dit lonen. Aten biedt je behoorlijk wat aansluitmogelijkheden. Waaronder gigabit ethernet, hdmi, vijf usb-poorten, audio én esata. Daarnaast kun je via de Thunderbolt 2-poort ook andere snelle randapparatuur doorkoppelen of een monitor aansluiten.

Aten US7220

Het is dus een slimme aanvulling voor op je bureau als je een Mac-gebruiker bent met meerdere Thunderbolt 2-apparaten. Uiteraard kun je hem ook met Windows-pc’s gebruiken, maar Thunderbolt 2 komt in die wereld veel minder voor. Dus is het logischer om hem met oudere computers van Apple te gebruiken.

De prijs van de US7220 is erg hoog. Hij is verkrijgbaar vanaf 720 euro. Om hem vervolgens te kunnen gebruiken met twee computers heb je nog een tweede kabeltje nodig en dat kost nog eens 30 euro extra. Dat maakt het geheel wel heel erg kostbaar. Het product van Aten is innovatief, maar duur. Daarnaast is Thunderbolt 2 inmiddels verouderd en is het anno 2017 logischer om voor Thunderbolt 3 te kiezen.

Naar onze mening is het vooral een product dat interessant is als je weinig ruimte hebt en geen ruimte hebt om een tweede plek voor je extra computer in te richten met een scherm, keyboard, muis en andere randapparatuur. Dat zal in veel gevallen goedkoper zijn. Heb je die mogelijkheid niet, dan is deze US7220 Thunderbolt 2 Sharing Switch van Aten een passende oplossing. De adviesprijs van dit product is 913,30 euro. 


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Aten US7220

Aten US7220

  • 2
  • Ondersteuning voor USB

792,95 €

1 winkel
0
*