Logitech Spotlight presenter review: laserpointer niet meer nodig

14 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Logitech presenter
 2. 2. Verbinden en laden
 3. 3 besproken producten
 4. 14 reacties

Logitech presenter

De Logitech Spotlight is een luxe gadget voor wie geregeld presentaties moet geven. Deze stijlvolle presenter ligt niet alleen lekker in de hand, maar bevat ook een handige feature waarbij je al snel iets hebt van “hoe heb ik ooit zonder gekund”…

De Spotlight is luxe uitgevoerd met een metalen behuizing. Het apparaatje heeft een drietal knoppen; een voor volgende slide, een voor vorige slide en een voor de bijzonder pointer-functie, waarover verderop meer. De meest gebruikte knop, die voor de volgende slide, is groter dan de andere twee en is hol, zodat je deze op de tast makkelijk kunt vinden. Doordat de knoppen voldoende druk nodig hebben om in te drukken gebeurt het in de praktijk niet dat je per ongeluk al naar de volgende slide doorgaat zonder dat dit de bedoeling was.

Logitech Spotlight Presentation Remote Grey

Dat de pointer er goed uitziet, lekker in de hand ligt en prettige knoppen heeft is al fijn, maar Logitechs software maakt het af. Zodra je de bijbehorende drivers hebt geïnstalleerd, krijg je als je een presentatie geeft de mogelijkheid om een drietal slimme aanwijsmogelijkheden te gebruiken.

De eerste is de zogenaamde Highlight: zodra je de aanwijsknop indrukt wordt het hele beeld op het projectiescherm donker op een cirkel na en de positie van dit cirkel kun je aanpassen door simpelweg met de Spotlight te richten. Hierdoor kun je veel makkelijker en opvallender dan met een traditionele laserpointer tijdens een presentatie bepaalde zaken uitlichten. De tweede optie is om gedeeltes van je presentatie te vergroten, de derde om een gele cirkel te projecteren waarmee je zaken kunt aanwijzen. In de drivers kun je aangeven welke aanwijsopties je wilt gebruiken; wanneer je twee of meer opties activeert, wissel je daar simpel tussen door twee keer op de aanwijsknop te drukken. In de driver kun je verder nog acties configureren voor het langer ingedrukt houden van de vooruit- of terug-knop; bijvoorbeeld terugspoelen naar het begin, het scherm op zwart zetten of scrollen.

Logitech Spotlight Presentation Remote Grey
Een ideale feature: delen van je presentatie uitlichten met de "highlight" functie.

Logitech Spotlight Presentation Remote Grey Logitech Spotlight Presentation Remote Grey
De twee andere uitlicht mogelijkheden: vergroten en cirkel.


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Logitech Spotlight Plus Presentation Remote Grey

Logitech Spotlight Plus Presentation Remote Grey

 • Draadloos
 • Bluetooth

94,30 €

5 winkels
Logitech Spotlight Presentation Remote Gold

Logitech Spotlight Presentation Remote Gold

 • Draadloos
 • Bluetooth
 • Laser

65,00 €

8 winkels
Excellent Logitech Spotlight Presentation Remote Grey

Logitech Spotlight Presentation Remote Grey

 • Draadloos
 • Bluetooth
 • Laser

76,50 €

10 winkels
0
*