Logitech Spotlight presenter review: laserpointer niet meer nodig

14 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Logitech presenter
 2. 2. Verbinden en laden
 3. 3. Besproken producten
 4. 4. Reacties

Logitech presenter

De Logitech Spotlight is een luxe gadget voor wie geregeld presentaties moet geven. Deze stijlvolle presenter ligt niet alleen lekker in de hand, maar bevat ook een handige feature waarbij je al snel iets hebt van “hoe heb ik ooit zonder gekund”…

De Spotlight is luxe uitgevoerd met een metalen behuizing. Het apparaatje heeft een drietal knoppen; een voor volgende slide, een voor vorige slide en een voor de bijzonder pointer-functie, waarover verderop meer. De meest gebruikte knop, die voor de volgende slide, is groter dan de andere twee en is hol, zodat je deze op de tast makkelijk kunt vinden. Doordat de knoppen voldoende druk nodig hebben om in te drukken gebeurt het in de praktijk niet dat je per ongeluk al naar de volgende slide doorgaat zonder dat dit de bedoeling was.

Logitech Spotlight Presentation Remote Grey

Dat de pointer er goed uitziet, lekker in de hand ligt en prettige knoppen heeft is al fijn, maar Logitechs software maakt het af. Zodra je de bijbehorende drivers hebt geïnstalleerd, krijg je als je een presentatie geeft de mogelijkheid om een drietal slimme aanwijsmogelijkheden te gebruiken.

De eerste is de zogenaamde Highlight: zodra je de aanwijsknop indrukt wordt het hele beeld op het projectiescherm donker op een cirkel na en de positie van dit cirkel kun je aanpassen door simpelweg met de Spotlight te richten. Hierdoor kun je veel makkelijker en opvallender dan met een traditionele laserpointer tijdens een presentatie bepaalde zaken uitlichten. De tweede optie is om gedeeltes van je presentatie te vergroten, de derde om een gele cirkel te projecteren waarmee je zaken kunt aanwijzen. In de drivers kun je aangeven welke aanwijsopties je wilt gebruiken; wanneer je twee of meer opties activeert, wissel je daar simpel tussen door twee keer op de aanwijsknop te drukken. In de driver kun je verder nog acties configureren voor het langer ingedrukt houden van de vooruit- of terug-knop; bijvoorbeeld terugspoelen naar het begin, het scherm op zwart zetten of scrollen.

Logitech Spotlight Presentation Remote Grey
Een ideale feature: delen van je presentatie uitlichten met de "highlight" functie.

Logitech Spotlight Presentation Remote Grey Logitech Spotlight Presentation Remote Grey
De twee andere uitlicht mogelijkheden: vergroten en cirkel.

Verbinden en laden

De Spotlight maakt gebruik van een eigen usb-ontvanger, die onderin de presenter geklikt kan worden. Op die manier heb je de ontvanger dus altijd bij je. De ontvanger doet ook direct dienst als usb-stick en bevat op die manier ook de drivers. Overigens zijn die drivers enkel noodzakelijk wanneer je de pointer-optie wil gebruiken, anders werkt de Spotlight ook probleemloos zonder drivers. Het is bovendien niet verplicht om de usb-ontvanger te gebruiken: de Spotlight werkt namelijk ook via Bluetooth. Heb je een laptop of tablet met Bluetooth aan boord, dan kan de presenter op die manier dus ook rechtstreeks verbonden worden.

Uiteraard heeft de Spotlight een accu aan boord. Om die op te laden moet je de Spotlight aansluiten via usb-c, via een connector die die weggestopt is in het apparaatje en toegankelijk wordt zodra je de usb-ontvanger eruit haalt. Logitech bundelt een usb-c kabeltje met een connector die wat langer en dikker is, zodat je deze heel makkelijk in de presenter kunt steken. Nadeel: als je dit kabeltje kwijtraakt – wat eerlijk gezegd tijdens onze reviewperiode al gebeurd is – heb je wel een probleem, want een 13-in-een-dozijn usb-c kabel om op te laden past wel, maar vergt heel wat gepriegel om erin te stoppen. Gelukkig gaat de accu lang genoeg mee of weken of maanden aan de slag te gaan, zonder dat de Spotlight opgeladen hoeft te worden.

Logitech Spotlight Presentation Remote Grey
De optionele usb ontvanger kun je in de Spotlight klikken. Opladen gaat via usb-c, maar een andere kabel dan de meegeleverde gebruiken is onhandig.

De prijs is flink; gemiddeld betaal je er zo’n 129 euro voor, al is het apparaatje ook al voor ruim minder dan 100 euro te vinden. Je kunt kiezen tussen de kleuren grijs en goud. Voor wie wat meer wil besteden is de presenter ook te koop als Spotlight Plus. Je krijgt dan exact hetzelfde apparaat, maar met 3 jaar in plaats van 2 jaar garantie en 6 maanden licentie voor de Prezi presentatiesoftware. Deze Plus-uitvoering is alleen in het grijs beschikbaar.

Toegegeven, voor twee tientjes kun je ook een presenter aanschaffen, maar de combinatie van de degelijke afwerking, het feit dat de Spotlight erg lekker in de hand ligt en daardoor intuïtief werkt én de handige aanwijsmogelijkheden binnen de drivers, maken dat het apparaatje zijn geld meer dan waard is voor wie geregeld een presentatie moet geven. De Plus-versie voegt wat ons betreft weinig toe.


Logitech Spotlight


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Logitech Spotlight Plus Presentation Remote Grey

Logitech Spotlight Plus Presentation Remote Grey

 • Draadloos
 • Bluetooth

93,87 €

6 winkels
Logitech Spotlight Presentation Remote Gold

Logitech Spotlight Presentation Remote Gold

 • Draadloos
 • Bluetooth
 • Laser

76,00 €

10 winkels
Excellent Logitech Spotlight Presentation Remote Grey

Logitech Spotlight Presentation Remote Grey

 • Draadloos
 • Bluetooth

89,00 €

10 winkels
0
*