Drobo 5N2 review: netwerkstorage met gemak

10 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aan de slag
 3. 3. Techniek
 4. 4. Prestaties
 5. 5. Conclusie
 6. 1 besproken product
 7. 10 reacties

Conclusie

Drobo biedt met de 5N2 een aantrekkelijke netwerkschijf. Een product waar je voor moet kiezen als je een simpel product wil hebben en je data zonder veel gedoe wil kunnen opslaan. Als je naar de producten van bijvoorbeeld QNAP, Synology en Asustor kijkt, dan word je letterlijk en figuurlijk overladen met functionaliteit.

Drobo 5N2

Drobo maakt het een stuk eenvoudiger en dat is wel prettig. De Koken fotowebsite is prettig om mee te werken en dat geldt ook voor het Drobo MyPix, waarmee je eenvoudig je foto’s vanaf je mobiel veiligstelt. De 5N2 biedt ruimte aan vijf schijven, waarmee je een flinke hoeveelheid opslag kunt realiseren. Het BeyondRAID-systeem laat het toe om disks van verschillende capaciteiten te combineren. Daarnaast zorgt het voor veel veiligheid, je kunt ongestraft een drive verwijderen. Uiteraard kost dat wel enige capaciteit. Als je vijf drives van 3 TB zou inbouwen dan hou je 10,89 TB over. Van de 15 TB wordt dan 2,74 TB ingezet voor de dataveiligheid.

Drobo vraagt voor al dit gemak een prijs van 579 euro. Dat is niet veel geld voor een netwerkschijf met ruimte voor vijf disks en twee netwerkaansluitingen. Dat maakt het relatief gezien een betaalbaar product en ons ook vergevingsgezind als het gaat om de niet altijd geweldige prestaties. Drobo zet daar wel een behoorlijk gebruiksgemak tegenover en dat kan best wat waard voor je zijn. De prestaties vallen een beetje teveel tegen om in aanmerking te komen voor een award. 


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Drobo 5N2

Drobo 5N2

 • 5 bay(s)
 • 0 GB
 • 3.5 inch
 • 1000 Mbit/s
Niet verkrijgbaar
0