AOC Q3279VWF review: mooi én waar

47 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. AOC Q3279VWF
 3. 3. Testmethode
 4. 4. Helderheid en contrast
 5. 5. Uniformiteit
 6. 6. Kleurweergave
 7. 7. Kijkhoeken
 8. 8. Gaming: responstijd en inputlag
 9. 9. Energieverbruik
 10. 10. Specificaties en testresultaten
 11. 11. Afbeeldingen
 12. 12. Conclusie
 13. 1 besproken product
 14. 47 reacties

Conclusie

32 inch, wide quad hd-resolutie en een heus vertical alignment-paneel, en dat voor 199 euro. Dan denk je al snel 'te mooi om waar te zijn', maar de AOC Q3279VWF is wat ons betreft niet alleen mooi, maar maakt de belofte van zijn specificaties ook waar. Het contrast is wat je van va-techniek mag verwachten en meer, en de uniformiteit is van hoog niveau. De kleurweergave is in de klasse  'wqhd tot ca. 400 euro' een van de betere - perfectie mogen we voor deze prijs niet verwachten, maar je vakantiefoto's kan je hier prima op bewerken, zonder dat oma en de kids op de afdrukjes opeens onherkenbaar van kleur zijn. In het dagelijkse gebruik zijn de ietwat oververzadigde kleuren vermoedelijk eerder een pre. Ook positief: de responstijden zijn niet de snelste, maar voldoende om de maximaal 75 beelden per seconde zonder ghosting weer te geven en die verversingsfrequentie en de aanwezigheid van Freesync maken het in elk geval interessant als voordelige optie voor gamers. Verder vermeldenswaard is het ruime aanbod aan inputs: dit scherm werkt met zo ongeveer elke pc.

Kanttekeningen hebben we ook. De relatief lage maximale helderheid is amper vermeldenswaard, maar mocht je het onder overvloedig verlicht daklicht gaan gebruiken, dan kan het mogelijk tekort schieten. We betwijfelen of je hier in de praktijk last van gaat ondervinden. Dat zal eerder gebeuren bij de matige kijkhoeken, die vooral spijtig zijn omdat het paneel zich maar beperkt laat verstellen en (zonder apart aan te schaffen adapter) geen andere bevestiging mogelijk maakt, bij afwezigheid van vesa-ophangpunten. Recht van voren valt er weinig te klagen, maar als tv-alternatief voor een groep moet je hier wellicht wel even bij stilstaan. Laatste minpuntje is het verbruik, dat is wat hoger dan bij de concurrentie. Op jaarbasis zal je het niet merken op je energierekening.

Concluderend mogen we stellen dat AOC met de Q3279VWF een bijzonder aantrekkelijke monitor in de markt heeft gezet. Het is de vraag hoe lang hij voor 199 euro verkrijgbaar gaat zijn, maar op moment van schrijven bieden heel wat winkels hem aan. Mocht je hem dus gemist hebben bij de Black Friday en er nog over twijfelen: wat ons betreft is dit geen aanschaf waar je je een buil aan zult vallen. Sterker nog, hier ga je vermoedelijk veel plezier van hebben, want een echte bargain geeft in elk geval voor de Hollanders onder de lezers toch een zekere extra uitstraling aan de aanschaf. Wij belonen de Q3279VWF in elk geval met een Great Value award.


AOC Q3279VWF


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Great Value AOC Q3279VWF

AOC Q3279VWF

 • 31.5 inch
 • 93 ppi
 • AMD FreeSync
 • 75 Hz
 • HDMI
 • DisplayPort
 • 5 ms
 • 250 cd/m²
 • 3000 : 1
Niet verkrijgbaar
0
*