AOC Q3279VWF review: mooi én waar

47 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. AOC Q3279VWF
 3. 3. Testmethode
 4. 4. Helderheid en contrast
 5. 5. Uniformiteit
 6. 6. Kleurweergave
 7. 7. Kijkhoeken
 8. 8. Gaming: responstijd en inputlag
 9. 9. Energieverbruik
 10. 10. Specificaties en testresultaten
 11. 11. Afbeeldingen
 12. 12. Conclusie
 13. 1 besproken product
 14. 47 reacties

Gaming: responstijd en inputlag

Bij niet-gaming monitoren houden we het bij de testresultaten van reactietijden bij de gecombineerde rise- en fall-tijden in de standaardmodus en bij optimale overdrive-instellingen; op de productpagina's vind je altijd alle deel- en detailmetingen. 

De AOC Q3279VWF is geen gaming monitor en va staat traditioneel niet bekend om snelle responstijden, maar de laatste jaren hebben we genoeg va-schermen getest die met wat overdrive uitstekende tijden weten neer te zetten, die kunnen concurreren met ips en zelfs tn. Standaard is de fall-tijd van de Q3279VWF aan de langzame kant, maar het blijft binnen de 13,3 ms die voor 75Hz vereist is. 

Overdrive heeft geen effect op de zwart-wit overgangen, zoals we wel vaker bij va zien. De belangrijkere grijs-grijs transities gaan er aanmerkelijk op vooruit, maar bij maximale overdrive wel met een hele grote overshoot - en dus nare artefacten tot gevolg. De 'weak' instelling blijkt een aanvaardbaar compromis. Duidelijk moge zijn dat dit geen monitor is voor de fanatieke speler van twitch shooters zoals CS:GO, daarvoor zijn de reactietijden niet voldoende snel. Zeker bij transities van zwart-naar-kleur moet je rekening houden met ghosting. Voor minder snelle games is dit prima bruikbaar, en zeker in (mmo)rpg's zal het weidse panorama dat deze 32-inch diagonaal biedt een meerwaarde zijn.

Reactietijd standaard

Reactietijd maximaal

Reactietijd optimaal

 

Input lag

De acceptabele responstijden worden gelukkig niet teniet gedaan door enorme input lag. Hoewel we wel een beetje vertraging meten, heeft het geen merkbare consequenties in de praktijk en in tegenstelling tot de 32 incher van Medion zien we in de vergelijking met een crt-scherm dan ook geen input lag.

 


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Great Value AOC Q3279VWF

AOC Q3279VWF

 • 31.5 inch
 • 93 ppi
 • AMD FreeSync
 • 75 Hz
 • HDMI
 • DisplayPort
 • 5 ms
 • 250 cd/m²
 • 3000 : 1
Niet verkrijgbaar
0
*