Corsair HS50 headset review: de Cloud achterna

11 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk en functionaliteit
 3. 3. In de praktijk
 4. 4. Testresultaten
 5. 5. Foto's en specificaties
 6. 6. Conclusie
 7. 3 besproken producten
 8. 11 reacties

Uiterlijk en functionaliteit

Corsair levert de HS50 in de bekende zwart-met-gele verpakking, maar zodra we die openmaken blijkt wel dat het er zich goedkoop van af heeft willen maken. De headset ligt in een plastic vorm, waarin onder een klepje een adapter bevindt van een 4-polige plug naar twee losse voor microfoon en audio-in. Afgezien van een kleine handleiding is dat de totale leveringsomvang. Ter vergelijking, de HyperX Cloud zit in een behoorlijk luxe doos, met daarin een extra set oorkussens, een draagtasje, verlengkabel en (in het geval van de II) een usb geluidskaart. De paar tientjes extra zie je alleen zo al wel terug. Maar goed, het draait om het geluid.

Corsair HS50 Carbon

Voordat we daarop ingaan, nog even een blik op de headset zelf. De hoofdband is voorzien van een zachte voering, de afwerking is van een soort nepleer. Dat treffen we ook op beide oorschelpen, die voldoende stevig zijn om de drivers niet in aanraking te laten komen met de oren. Opvallend is dat we geen kabels zien lopen vanuit de beide oorschelpen, terwijl er toch maar één aansluiting is naar de pc, en die zit links. Met andere woorden, er moet een kabeltje lopen en dat kan dan alleen door de scharnieren waaraan de oorschelpen zijn opgehangen. Dat heeft Corsair netjes voor elkaar, zolang er geen kabelbreuk optreedt is dit net wat veilige dan een uitstekend draadje. Ook in andere opzichten hebben we weinig aan te merken, de HS50 voelt stevig aan en is met 332 gram niet bijzonder zwaar of licht. Het licht aardig in lijn met de 12 headsets die we onlangs vergeleken.

Corsair HS50 Carbon

Op de linkeroorschelp zit een knop om de microfoon te dempen en een analoge volumeregeling in de vorm van een draaiwieltje. Aan deze kant zit ook de aansluiting voor de microfoon, een prettig flexibel, stevig exemplaar. Haal je 'm eraf, dan kan je ook prima over straat met deze headset, hij is nog wel wat subtieler dan de concurrent waar we mee vergelijken. Andere functionaliteit is er, behalve het genoemde verloopkabeltje, niet. Geen lampjes (niet per se een nadeel wat ons betreft), geen usb-geluidskaart (niet per se nodig in een tijdperk waarin zelfs een ingebouwde geluidskaart prima volstaat), gewoon een headset met behoorlijk grote drivers.

Corsair HS50 Carbon

Dat zijn overigens exemplaren met een impedantie van 32 ohm, vergelijkbaar dus met wat gangbaar is in de markt en wat minder dan bij de Kingston Cloud-modellen. Voordeel is dat elke willekeurige geluidskaart of smartphone hem kan aansturen, ook zonder extra versterking. De kabel is ongeveer 1,80 meter lang, wat aan de korte kant is als je pc wat verder weg staat. Een verlengkabel is er niet, dus dat moet je anders oplossen. Ook is de kabel niet zelf te vervangen - gaat de aanhechting stuk, dan moet je of handig zijn met een soldeerbout (en we hebben onze twijfels of je de behuizing van de drivers open krijgt), of de headset vaarwel zeggen. Nog een woord over die behuizing: op een afstandje lijkt wellicht of hier sprake is van een rooster en dus een open ontwerp, maar dat is zeker niet het geval - het is puur een patroontje, de HS50 is gesloten. Er zijn ook varianten met groene of blauwe accenten, in ons geval was hij stemmig zwart.


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Corsair HS50 Black/Blue

Corsair HS50 Black/Blue

 • Over-ear
 • Ruisonderdrukkende koptelefoon
 • Microfoon geïntegreerd

111,47 €

1 winkel
Corsair HS50 Black/Green

Corsair HS50 Black/Green

 • Over-ear
 • Ruisonderdrukkende koptelefoon
 • Microfoon geïntegreerd

64,99 €

4 winkels
Corsair HS50 Carbon

Corsair HS50 Carbon

 • Over-ear
 • 2 kanaals

54,89 €

2 winkels
0
*