Corsair HS50 headset review: de Cloud achterna

11 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk en functionaliteit
 3. 3. In de praktijk
 4. 4. Testresultaten
 5. 5. Foto's en specificaties
 6. 6. Conclusie
 7. 3 besproken producten
 8. 11 reacties

In de praktijk

We hebben de Corsair HS50 zowel in de praktijk getest met de nodige games, als met een luistersessie met onze standaard playlist. Daarnaast hebben we hem op met standaard testmethode doorgemeten, met behulp van een zelf gebouwde opstelling met een ‘testhoofd’, met daarin een Dayton Audio EMM-6 microfoon, gekoppeld aan een Icon NeoPreAmp microfoon-voorversterker. Deze is weer aangesloten op een Asus Xonar Essence STX geluidskaart, die ook het uitgangssignaal naar de headset regelt. Met behulp van het programma Audiotester analyseren we de weergave van een aantal testtonen, waarbij we kijken naar de geproduceerde frequentiecurve en harmonische afwijking (vervorming).

Games

In games blijkt dat Corsair aardig wat nadruk legt op de bas, maar dat vinden we voor die toepassing geen nadeel, zolang het maar zuiver is. Daar is beperkt sprake van, erg strak klinkt het laag niet, eerder wat verwaterd. Stemmen zijn goed verstaanbaar en ook over effecten in het hoog hebben we weinig te klagen. Het draagcomfort is prima, ook na een uurtje of vier, vijf Diablo 3 gaat de headset niet klemmen, en ook krijgen we geen last van overmatig warme oren. De microfoon kwijt zich prima van zijn taak, waarbij opvalt dat onze opnames geheel vrij van ruis zijn en stemgeluiden fraai helder worden weergegeven. Aan de lage kant van het opnamespectrum lijkt er wat uitgefilterd te worden, maar daar liggen we niet wakker van. Onder de streep is de HS50 in games een heel prettige headset, die zich in zijn prijsklasse positief onderscheidt.

Muziek

Voor muziek ligt het verhaal net wat anders, de nadrukkelijke bas en de weinig strakke weergave wekken irritatie bij nummers die het juist moeten hebben van een fraai laag, en verstoren de balans bij meer mainstream poppy muziek. Het zal erg van je smaak en persoonlijke voorkeur afhangen of je graag muziek luistert met de HS50, maar wij hebben het op dit vlak beter gehoord. Ook bij games (om daar toch nog even over te beginnen) met een echt mooie soundtrack kwam die minder fraai uit de verf op de HS50. Voor muziek zou het niet onze eerste keuze zijn.

Test

Als we kijken naar de resultaten van onze metingen (schermafdrukken hieronder) zien we dat er bovengemiddeld veel harmonische vervorming is in het laag. De frequentiegrafiek laat ook zien dat de lage tonen flink geboost worden. Op de volgende pagina maken we de vergelijking qua harmonische vervorming met een aantal andere headsets.


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Corsair HS50 Black/Blue

Corsair HS50 Black/Blue

 • Over-ear
 • Ruisonderdrukkende koptelefoon
 • Microfoon geïntegreerd

111,47 €

1 winkel
Corsair HS50 Black/Green

Corsair HS50 Black/Green

 • Over-ear
 • Ruisonderdrukkende koptelefoon
 • Microfoon geïntegreerd

64,99 €

4 winkels
Corsair HS50 Carbon

Corsair HS50 Carbon

 • Over-ear
 • 2 kanaals

54,89 €

2 winkels
0
*