Dit zijn de beste 4K-monitoren (februari 2018)

45 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Ultra HD: goed om te weten
 3. 3. De beste 24-inch Ultra HD-monitoren
 4. 4. De beste 27-inch Ultra HD-monitoren
 5. 5. De beste 32-inch Ultra HD-monitoren
 6. 6. De beste 40-inch Ultra HD-monitoren
 7. 7. De beste Ultra HD-monitor voor gaming
 8. 8. De beste Ultra HD-monitor voor beeldbewerking
 9. 9. De beste budget Ultra HD-monitor
 10. 10. Afsluitend
 11. 45 reacties

Inleiding

Hardware.Info test jaarlijks een forse hoeveelheid monitoren. Die resulteren in allerlei reviews en vergelijkende tests, maar ook kunnen we zo vertellen wat de beste beeldschermen zijn die je kunt kopen. Zowel als je een bepaald formaat zoekt, als voor een bepaald gebruiksdoel, zoals beeldbewerking of gaming. Of gewoon als je een beperkt budget hebt. In dit artikel vind je ons koopadvies voor 4K, oftewel ultra hd-monitoren.

Lees de juli 2018 update van deze koopgids.

We publiceren regelmatig monitorreviews, maar lang niet iedereen heeft tijd of zin om een archief met artikelen door te ploegen. Wanneer je gewoon wilt weten welk beeldscherm de beste voor jou is, heb je meer aan een compact overzicht. Dat proberen we je met dit artikel te bieden. Het is voor het eerst dat we een dergelijke 'koopgids' bieden, dus we zijn benieuwd naar jullie ideeën, wensen, op- en aanmerkingen. Laat die vooral achter in de reacties.

Een goede start

Het spreekt voor zich dat we niet álle monitoren op de markt kunnen testen, dus we pretenderen met dit artikel niet de absolute waarheid in pacht te hebben. Zoals altijd raden we iedereen die voor een flinke uitgave staat aan, om zich goed te oriënteren en meerdere bronnen te raadplegen. Dat gezegd hebbende, er zijn weinig publicaties in Nederland die zoveel beeldschermen aan een grondige test onderwerpen als Hardware.Info, dus je begint hier in elk geval goed met je zoektocht naar een nieuwe 4K-monitor.

Geen grafieken

Voor dit artikel hebben we er vooralsnog voor gekozen om geen grafieken met testresultaten te tonen. Bij elk segment vind je een link naar een vergelijkingstabel, en op basis daarvan kan je naar hartenlust grafieken maken van de testresultaten en eigenschappen die voor jou belangrijk zijn. De reden dat we de grafieken hier niet tonen, is dat het artikel daarmee 52 pagina's lang zou worden en we potentiële lezers niet willen afschrikken. Ben je het niet eens met deze overweging, laat van je horen in de reacties.

Zoek je een QHD-monitor in plaats van een 4K-model? Lees dan De beste QHD-monitoren!

0