Panasonic 2018 TV preview

27 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. My Home Screen 3.0
  3. 3. LCD televisies met HDR
  4. 4. Panasonic 2018 OLED
  5. 27 reacties

My Home Screen 3.0

Panasonic maakt sinds 2015 gebruik van een smart tv systeem dat in eerste instantie door het leven ging als Firefox OS, maar later is omgedoopt naar My Home Screen. De nieuwe televisies voor 2018 maken gebruik van My Home Screen 3.0, waarbij een aantal hoofdzakelijk cosmetische veranderingen zijn doorgevoerd. Waar het hoofdmenu voorheen bestond uit drie ronde iconen die full screen werden weergegeven, heeft Panasonic de iconen nu kleiner gemaakt, en worden deze onderin het beeld te getoond. Voordeel is dat het televisiebeeld daarachter dus gewoon zichtbaar blijft. Standaard linken de iconen naar Live TV, Apps en Devices, maar dit is net als voorheen aan te passen. Nieuw is dat de televisie veelgebruikte apps automatisch aan het hoofdscherm toevoegt, apps die je meer dan vijfmaal opent zouden automatisch op het home screen moeten verschijnen. Ook het app-overzicht opent nu niet langer full screen, maar verschijnt onderin het beeld.


Het nieuwe My Home Screen 3.0 hoofdscherm


Het nieuwe My Home Screen 3.0 app-overzicht

Daarnaast heeft Panasonic een functie toegevoegd die het Bluetooth Audio Link noemt. Hiermee kan je de tv koppelen met een externe Bluetooth speaker waardoor het - bij gebruik van een goed exemplaar - mogelijk is om beter geluid te krijgen dan via de in de televisie ingebouwde luidsprekers.

Andere vernieuwingen die Panasonic heeft toegevoegd zijn een nieuwe game- en een sportmodus. Die laatste zorgt voor een - naar onze mening - overdreven verzadigd en contrastrijk beeld, maar de game mode is interessant omdat Panasonic de input lag hier naar eigen zeggen sterk heeft geminimaliseerd. Met de picture knop op de afstandsbediening kan je nu bovendien gemakkelijk wisselen tussen beeldmodi, zonder dat je daarvoor het menu van de televisie in hoeft te duiken. Kleine verbeteringen dus, maar op het eerste gezicht wel slimme.

0