Corsair K68 en K68 RGB gaming toetsenborden review: Mechanisch en morsbestendig

13 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Behuizing en uitstraling
 3. 3. Praktijk: vloeistoftest
 4. 4. Praktijk: type-ervaring
 5. 5. Conclusie
 6. 2 besproken producten
 7. 13 reacties

Praktijk: vloeistoftest

Zoals gezegd wordt de K68 gekenmerkt door een laag synthetisch rubber onder de toetsen, die het toetsenbord zijn waterbestendige eigenschappen geeft. Het materiaal bedekt niet alleen de bodemplaat, maar loopt ook rondom elke schakelaar een stukje omhoog. Helemaal bovenaan zit geen rubber - daar zitten immers de kruisvormige bevestigingspunten waarmee iedere toets op de schakelaar past. Door de afdichting heeft de K68 een IP32-rating, wat wil zeggen dat het toetsenbord tegen waterdruppels kan die onder een hoek van maximaal 15 graden ten opzichte van loodrecht over de behuizing heen komen. Het toetsenbord kan door de afdichting ook beter tegen stof.

Uiteraard hebben we Corsairs claims gestaafd door een glas water over de K68 RGB leeg te gieten. Zoals je aan de afbeeldingen kunt zien, blijft het toetsenbord onder die omstandigheden inderdaad prima werken, waarbij de verlichtingseffecten zonder interruptie doorgaan. Er zitten enkele kleine openingen aan de onderzijde van het toetsenbord waardoor vloeistoffen de ruimte onder de toetsen weer kunnen verlaten. De plas water die we over de K68 leeggoten kwam dus voor het grootste deel linea recta op het bureau terecht. De druppels die achterbleven hadden geen enkele invloed op de werking van het toetsenbord.

De K68 is geen echt waterdicht toetsenbord. De rubberlaag is immers aan de bovenzijde open waar de toetsen aan de switches zijn bevestigd. Onderwater tikken zal waarschijnlijk dus nog steeds een overleden toetsenbord opleveren. Kleinere ongelukjes met vloeistoffen vormen door de afdichting geen probleem, al moet daarbij wel worden opgemerkt dat dranken over het algemeen niet alleen water bevatten, maar ook kleurstoffen of andere opgeloste stoffen die vlekken of andere problemen kunnen veroorzaken. Vooral dranken met suiker zijn berucht: wanneer die opdrogen, levert dat immers een plakkende laag op. Gooi je per ongeluk je glas cola over de toetsen, dan zul je alsnog aan het werk moeten voordat je weer kunt doortikken.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Great Value Corsair Gaming K68 MX Red

Corsair Gaming K68 MX Red

 • Toetsenbord
 • Qwerty US
 • Mechanisch toetsenbord

€ 97,95

3 winkels
Excellent Corsair Gaming K68 RGB Cherry MX Red Black (US)

Corsair Gaming K68 RGB Cherry MX Red Black (US)

 • Toetsenbord
 • Qwerty US
 • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0
*