Corsair K68 en K68 RGB gaming toetsenborden review: Mechanisch en morsbestendig

13 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Behuizing en uitstraling
 3. 3. Praktijk: vloeistoftest
 4. 4. Praktijk: type-ervaring
 5. 5. Conclusie
 6. 2 besproken producten
 7. 13 reacties

Praktijk: type-ervaring

De laag rubber bij de toetsen heeft een beperkte, maar wel merkbare invloed op de type-ervaring. De door ons geteste K68-modellen zijn beide voorzien van Cherry MX Red-switches, die een lineaire en lichte toetsaanslag bieden. Het model is ook leverbaar met MX Blue-switches, die wat weerstand en een klikje geven bij de registratie van een aanslag.

Als we de K68 vergelijken met Corsairs Strafe-toetsenbord, waarvan de behuizing erg veel lijkt op die van de K68, en die ook is voorzien van MX Red-schakelaars, valt op dat de K68 een iets doffere klank heeft. Het volledig indrukken van de toetsen gaat gepaard met net wat meer vering. Let wel, het verschil tussen beide modellen is miniem: je moet de K68 en de Strafe naast elkaar hebben staan om het op te merken.

Onze meetresultaten laten zien dat de K68 (in rood) gemiddeld ook subtiel meer kracht vereist voor een toetsaanslag dan Corsairs Strafe-toetsenbord met Red-switches, zonder rubber laagje (paars). Over het geheel genomen zijn de verschillen beperkt; alleen het Strafe-toetsenbord met MX Silent-switches (groen) heeft duidelijk meer kracht nodig om een toetsaanslag te registreren.

 • Shift links
 • Shift rechts
 • Minimaal
 • Maximaal

 


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Great Value Corsair Gaming K68 MX Red

Corsair Gaming K68 MX Red

 • Mechanisch toetsenbord

€ 87,90

3 winkels
Excellent Corsair Gaming K68 RGB Cherry MX Red Black (US)

Corsair Gaming K68 RGB Cherry MX Red Black (US)

 • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0
*