Corsair K68 en K68 RGB gaming toetsenborden review: Mechanisch en morsbestendig

13 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Behuizing en uitstraling
 3. 3. Praktijk: vloeistoftest
 4. 4. Praktijk: type-ervaring
 5. 5. Conclusie
 6. 2 besproken producten
 7. 13 reacties

Conclusie

De Corsair K68 en K68 RGB voegen interessante mogelijkheden toe aan de K-serie van gaming toetsenborden. Het laagje van synthetisch rubber over de bodemplaat is een interessante innovatie, die we in de toekomst op meer mechanische toetsenborden hopen terug te zien. Ongelukjes met vloeistoffen hebben daardoor niet noodzakelijk fatale gevolgen voor het toetsenbord, al blijft schoonmaken wel noodzakelijk.

Smaken verschillen, maar beide apparaten zien er, zoals we van Corsair kennen, fraai en verzorgd uit. De mogelijkheden om de verlichting naar eigen wens in te stellen zijn uitgebreid, en bovendien gebruiksvriendelijk te bereiken in de CUE-software. Ook de stevigheid van de behuizing is voor elkaar.

Ook in andere opzichten is de Corsair K68 een goede deal. Met zijn gemiddelde prijs van ongeveer 99 euro is het model gemiddeld zo'n 10 euro goedkoper dan de Strafe, die er bijna hetzelfde uitziet maar geen mediatoetsen heeft en niet waterbestendig is. Het prijsverschil tussen de Strafe RGB en de K68 RGB is vergelijkbaar; de laatste kost gemiddeld zo'n 139 euro, waar de Strafe RGB 10 euro duurder is. We belonen beide modellen daarom met een Great Value-award.

 
Corsair K68
Corsair K68 RGB

Update: Een eerdere versie van de review vermeldde in de conclusie de laagste prijzen waarvoor de Strafe en Strafe RGB verkrijgbaar zijn, waar we normaal uitgaan van de gemiddelde prijzen. De tekst is daarop aangepast.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Great Value Corsair Gaming K68 MX Red

Corsair Gaming K68 MX Red

 • Toetsenbord
 • Qwerty US
 • Mechanisch toetsenbord

€ 97,95

2 winkels
Excellent Corsair Gaming K68 RGB Cherry MX Red Black (US)

Corsair Gaming K68 RGB Cherry MX Red Black (US)

 • Toetsenbord
 • Qwerty US
 • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0
*