Fractal Design Meshify C Mini review: Klein(er) maar net zo fijn

7 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 
 6. 6. Testresultaten geluidsproductie
 7. 7. Foto's
 8. 8. Specificaties
 9. 9. Conclusie
 10. 1 besproken product
 11. 7 reacties

Inleiding

Een half jaar geleden introduceerde Fractal Design de Meshify C, een compacte atx-behuizing die ontworpen was om optimale koelprestaties te leveren tegen een redelijke prijs. Vandaag krijgt die kast in met de Fractal Design Meshify C Mini TG een klein broertje met dezelfde opzet en hetzelfde uiterlijk, maar dan bedoeld voor micro-atx moederborden. 

In onze review van de Meshify C waren we lovend over deze behuizing, die prima koelprestaties liet noteren en daarbij bovendien lekker stil was. Met zijn adviesprijs van 90 euro was de Meshify bovendien prima geprijsd. De nieuwe Meshify C Mini heeft precies dezelfde adviesprijs gekregen en kost dus ook 90 euro. Voor datzelfde geld krijg je een kast die vier centimeter lager is en waar nét geen 36 cm radiator in past. 

Dat roept de vraag op, zijn er nog andere verschillen en vinden we de nieuwe Mini net zo'n aanrader als de originele Meshify C. Wij testten de Meshify C Mini in de variant die 'TG Dark Tint' als achtervoegsel heeft, refererend naar het donker getinte tempered glass zijpaneel. De behuizing zal echter ook met een gesloten metalen zijpaneel beschikbaar komen.

Fractal Design Meshify C Mini TG Dark Tint Black

In de vergelijking

We vergelijken de Meshify C Mini met andere micro-atx kasten met een maximale inhoud van 40 liter. Ook de grote Meshify C vind je bij de testresultaten terug, omdat we uiteraard benieuwd zijn wat de prestatieverschillen tussen beide zijn. Een ander model dat onze buitengewone aandacht heeft is de Fractal Design Define Mini C (€ 88), een behuizing met een ander voorpaneel, maar (vrijwel) hetzelfde interieur als de Meshify C Mini. Ook de Phanteks Eclipse P300 (€ 60) en de NZXT H400i (€ 139) zijn respectievelijk betaalbare en juist luxe concurrenten die wij eerder met positief resultaat testten.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Fractal Design Meshify C Mini TG Dark Tint Black

Fractal Design Meshify C Mini TG Dark Tint Black

 • Venster
 • 2 fans

€ 112,70

6 winkels
0