Samsung 2018 TV preview: QLED als serieuze OLED-tegenhanger

141 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. UHD 2018 modellen
  3. 3. Premium UHD 2018 modellen
  4. 4. QLED 2018 modellen
  5. 5. One Invisible Cable
  6. 6. SmartThings, Bixby en Ambient mode
  7. 7. Prijzen en beschikbaarheid
  8. 141 reacties

One Invisible Cable

Sinds een paar jaar levert Samsung haar high-end televisies met een zogenaamde one connect box, een los kastje waarop alle randapparatuur aangesloten wordt en vanwaar één kabel richting de televisie gaat. Voordeel hiervan is dat er geen kabelbrij achter de televisie ontstaat en je de one connect box bijvoorbeeld in een audio-videomeubel uit het zicht kunt opbergen.

Vorig jaar veranderde Samsung de kabel die de one connect box met het scherm verbond van een relatief dikke elektrische kabel, naar een dunne en vrijwel doorzichtige optische kabel. Doel hiervan was om de kabel minder opvallend te maken. Nadeel was wel dat het scherm naast die optische kabel nog altijd ook een normale 230 volt stroomkabel nodig had om het scherm van voeding te voorzien. 


2018 Samsung One Connect Box (Amerikaanse versie)

Met de nieuwe one invisible cable lost Samsung dit probleem op. De nieuwe kabel is weliswaar wat dikker dan de optische kabel van vorig jaar, maar zorgt behalve voor de signaaldoorvoer nu ook voor de stroomtoevoer naar het scherm, en is bovendien dunner dan een standaard stroomkabel. Met uitzondering van de Q6F worden alle 2018 qled televisies geleverd met een one connect box en deze nieuwe kabel. Hang je deze televisies aan de muur, dan komt er nu dus nog maar één dunne kabel onder het scherm vandaan. De kabel die Samsung standaard meelevert is 5 meter lang, maar indien gewenst is er optioneel ook een 15 meter lange versie beschikbaar. Om te zorgen dat te tv voldoende vermogen kan leveren door deze relatief dunne kabel, wordt gebruik gemaakt van 300 volt gelijkspanning, naast een 5 volt signaal dat wordt gebruikt om in eerste instantie een handshake tussen de box en het scherm tot stand te brengen.


Samsung One Invisible Cable


Samsung One Invisible Cable


Samsung One Invisible Cable


Samsung One Invisible Cable

0
*