Een 5TB-harddisk in je pc voor € 100? Dat doe je zo!

91 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. De 100 euro 5TB disk
  3. 3. Benchmarks
  4. 4. Addertjes onder het gras
  5. 5. Conclusie
  6. 1 besproken product
  7. 91 reacties

Conclusie

Een aantrekkelijke deal op een externe harddisk is een makkelijke manier om flink wat geld te besparen op de aanschaf van een harde schijf. Voor onze 5TB-harddisk betaalden we nog geen 105 euro, terwijl een dergelijke schijf in de reguliere handel al snel 150 euro kost.

In ons geval bleek er een SMR-harddisk in de externe behuizing te zitten. Die is prima geschikt voor het opslaan van data, maar niet voor het draaien van een OS of andere doeleinden waarbij veel kleine bestanden worden gelezen en geschreven. Nu gebruik je daarvoor hopelijk sowieso al een ssd, dus dat is wat ons betreft geen groot bezwaar.

Verder moet je beseffen dat je garantie vervalt als je een externe schijf opent, en garantie op de losse schijf bij de fabrikant daarvan hebben dergelijke onderdelen überhaupt niet. Het is een dus een gok die je neemt. We kunnen het belang van goede back-ups niet genoeg benadrukken - al geldt dat voor elke harde schijf.

We hopen met dit artikel de voor- en nadelen duidelijk te hebben gemaakt van het aanschaffen van een goedkope externe harddisk om die vervolgens als interne harde schijf te gebruiken. Ons advies zou zijn om dit alleen te ondernemen als je je bewust bent van de risico's - maar dan is het wel veruit de goedkoopste manier om aan heel wat terabytes opslagcapaciteit te komen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Intenso Memory Center 5TB Black

Intenso Memory Center 5TB Black

  • Harddisk
  • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
  • 5000 GB
Niet verkrijgbaar
0
*