Teufel Boomster en Boomster XL: werk- en luxepaard

15 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Teufel Boomster
 3. 3. Boomster XL
 4. 4. In de praktijk
 5. 5. Accuduur
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Conclusie
 8. 2 besproken producten
 9. 15 reacties

Teufel Boomster

De Boomster heeft een mat zwart gelakte behuizing van ABS kunststof, met aan de bovenzijde een console waarin diverse touch-toetsen zijn verwerkt. Deze console wordt in het midden onderbroken door een massief aluminium handvat met daaronder een inkeping die ruim genoeg is voor je hand, zodat je de speaker makkelijk aan de hand kan meenemen.

Teufel Boomster Black

De speakermodule van de Boomster hangt als het ware enigszins achterover leunend in de behuizing, die volledig rondom de module loopt. Aan de onderzijde is een stuk open ruimte dat over de gehele breedte loopt. Hierdoor kan de naar beneden gerichte subwoofer zijn lage tonen de ruimte in slingeren, zowel voor- als achterwaarts. De speakermodule wordt aan de achterkant omsloten door de behuizing en is zodoende enkel aan de voorzijde 'open'. Daarvoor zit een metalen rooster om de speaker te beschermen. Achter dit rooster zit een eenvoudig display waarbij op Knightrider-achtige wijze rode led's oplichten tot informatieve teksten.

DAB+ en 12V DC

Aan de linkerzijde vinden we naast de powertoets een plus- en min-toets waarmee je de volume kan regelen of na het selecteren van de SUB-toets de subwoofer mee kan instellen. Aan de andere kant van de console vinden we diverse input selectietoetsen waaronder natuurlijk een voor Bluetooth en aux. Daarmee zijn we er nog niet, want de Boomster is uitgerust met de mogelijkheid om zowel FM-stations als DAB+ (Digital Audio Broadcasting) te ontvangen. Zodoende vinden we hier tevens vier genummerde toetsen waaronder je je favoriete radiostations kunt opslaan, twee scantoetsen waarmee je de ether af kunt zoeken en een FM en DAB input selectietoets. 

Teufel Boomster Black

Aan de achterzijde vinden we een telescoop-antenne voor de radio-ontvangst en een forse backplate waarachter de Li-Ion accu zich bevindt. Daarnaast bevinden zich vier seperate aansluitingen die schuil gaan achter dikke rubberen afsluitdoppen, die je er met je vinger makkelijk kan afwippen. De afsluiters zitten gelukkig vast aan de bovenkant, waardoor je ze niet kwijt kan raken; ze beschermen de openingen erachter tegen stof en water. We zien aldaar een 12 volt power-aansluiting zodat je ook op de camping of via de accu van je auto de Boomster kan aansluiten. Mocht je dit doen houd er dan rekening mee dat de accu via deze aansluiting niet wordt opgeladen.

Wel een powerbank, geen app 

Zodoende is er ook plaats voor een dedicated aan/uit schakelaar toets voor de batterij, waarmee je kan verzekeren dat de 12 volts DC-aansluiting zorgt voor de benodigde energie en niet de accu die je op een ander moment wilt gebruiken. Ten slotte is er nog plek voor een 3,5mm aux-ingang en een usb-a poort. De usb-a poort maakt van de Boomster een powerbank waarmee je bijvoorbeeld je smartphone op kunt laden, maar dient tevens om een usb-stick op aan te kunnen sluiten met een firmware-upgrade. Dat brengt ons tot de opvallende conclusie dat er geen app van de fabrikant beschikbaar is voor de Boomster, noch de Boomster XL. Veruit de meeste fabrikanten van luxere Bluetooth-speakers doen dit wel, waarvan sommige de ergerlijke gewoonte hebben om je als gebruiker te verplichten een account aan te maken. Dat Teufel geen app biedt is dan ook wel opvallend, maar zeker niet per se een nadeel.

Teufel Boomster Black


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Teufel Boomster Black

Teufel Boomster Black

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Bluetooth
 • Batterij/accu
Niet verkrijgbaar
Ultimate Teufel Boomster XL Black

Teufel Boomster XL Black

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Bluetooth
 • Batterij/accu
Niet verkrijgbaar
0
*