Teufel Boomster en Boomster XL: werk- en luxepaard

15 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Teufel Boomster
 3. 3. Boomster XL
 4. 4. In de praktijk
 5. 5. Accuduur
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Conclusie
 8. 2 besproken producten
 9. 15 reacties

Accuduur

Voor het testen van accu's van Bluetooth-speakers plaatsen we de speaker in kwestie in een geluidsdichte box en spelen we via een verbonden smartphone een zogenaamd white noise bestand af. We stellen vervolgens het volume van de speaker op een afstand van 20 centimeter van de microfoon af op 80 dB(A). Hierna plaatsen we de speaker (uiteraard met een volledig opgeladen accu) in een kleinere geluidsdichte box en zetten we een gevarieerde playlist aan op repeat. Door een audio-opname van het proces te maken en terug te luisteren bepalen we uiteindelijk hoe lang de speaker in kwestie het heeft volgehouden. 

Teufel Boomster XL Black
Voedingsaansluiting Boomster XL

De Boomster is voorzien van een Li-Ion accu met een capaciteit van 4400 mAh, waar de Boomster XL kan bogen op een accu van maar liefst 8000 mAh. Volgens Teufel moet de accu van de Boomster het 16 uur kunnen volhouden, waar de Boomster XL 10 uur geluid zou moeten kunnen voortbrengen op een enkele acculading. Voor beide Bluetooth-speakers geldt dat ze in 3 uur volledig opgeladen moeten zijn. De Boomsters zijn pas de vierde en vijfde Bluetooth-speaker die wij met de hierboven beschreven methode testen en zodoende is er nog weinig vergelijkingsmateriaal - iets dat met mettertijd zal veranderen.

De Boomster houdt het in onze test 19 uur vol, 3 uur langer dus dan wat de fabrikant opgeeft. De grote broer houdt het zelfs 6 uur langer vol dan Teufel zegt en tikt de 16 uur aan. De 19 en 16 uur aan accuduur zijn lang niet slecht. De Boomster XL staat daarmee weliswaar onderaan in de ranglijst, maar met zo weinig vergelijkingsmateriaal is deze dan ook verre van representatief. In ieder geval moet de accuduur van beide speakers meer dan voldoende zijn om een lange zomerse dag mee op pad te gaan en te genieten van je eigen muziek. 


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Teufel Boomster Black

Teufel Boomster Black

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Bluetooth
 • Batterij/accu
Niet verkrijgbaar
Ultimate Teufel Boomster XL Black

Teufel Boomster XL Black

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Bluetooth
 • Batterij/accu
Niet verkrijgbaar
0
*