Teufel Boomster en Boomster XL: werk- en luxepaard

15 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Teufel Boomster
 3. 3. Boomster XL
 4. 4. In de praktijk
 5. 5. Accuduur
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Conclusie
 8. 2 besproken producten
 9. 15 reacties

Conclusie

Teufel heeft met de Boomster en Boomster XL twee begeerlijke Bluetooth-speakers in het assortiment. De Boomster kan je met zijn touch-toetsen en goed afgedekte aansluitingen met een gerust hart mee naar buiten nemen. De radio-functie (zowel FM als DAB+) zorgt ervoor dat de er een telescoopantenne aanwezig is waardoor het geheel een beetje doet denken aan de boomboxen van de jaren '80 en '90. Iets dat hand in hand gaat met de rode leds die samen een simpel display vormen. Het gebrek aan een eigen app - wat ook voor de Boomster XL geldt - is ook in lijn met de genoemde decennia, al is het onder de streep geen groot gemis.

Teufel Boomster Black
Teufel Boomster

Het ontwerp zorgt er bovendien voor dat de speaker mooi genoeg is voor de huiskamer en tegelijkertijd handzaam genoeg is om mee te nemen. De accuduur van 19 uur is ruim voldoende om de speaker een dag mee op pad te nemen en kan bovendien ook je usb-devices opladen. De geluidskwaliteit is daarbij uitstekend, ook op hogere volumes. De prijs van 349 euro is fors, maar staat wat ons betreft wel in verhouding met wat je ervoor terug krijgt. Een Excellent Choice award is dan ook op zijn plaats.

Teufel Boomster XL Black
Teufel Boomster XL

De XL is op het gebied van volume en kamervullendheid de overtreffende trap van de Boomster en wat geluidskwaliteit betreft een waardige opponent. De radio is in dit geval beperkt tot FM en de draadantenne doet weliswaar zijn werk maar spreekt niet direct tot de verbeelding. Aan de andere kant krijg je daar wel meer onboard equalizerfuncties voor terug. Daarbij is de XL met zijn zwarte aluminium behuizing een uiterst stijlvolle speaker die je met gemak in het centrum van je huiskamer kan neerzetten. Iets dat goed uitkomt aangezien de mobiliteit van deze grote en zware speaker wat ons betreft beperkt is, de meegeleverde draagriem ten spijt. Bovendien is de prijs van 599 euro dermate fors dat we ook om die reden terughoudend zouden zijn om deze speaker mee naar buiten te nemen. We belonen de Boomster XL met onze Ultimate Product award.   


Teufel Boomster XL


Teufel Boomster


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Teufel Boomster Black

Teufel Boomster Black

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Bluetooth
 • Batterij/accu
Niet verkrijgbaar
Ultimate Teufel Boomster XL Black

Teufel Boomster XL Black

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Bluetooth
 • Batterij/accu
Niet verkrijgbaar
0
*