Gigabyte Aorus K7 en K9 review: elektrisch versus optisch schakelen

10 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Behuizing en uitstraling
 3. 3. Functionaliteit en software
 4. 4. Praktijk: type-ervaring
 5. 5. Specificaties en foto's
 6. 6. Conclusie
 7. 2 besproken producten
 8. 10 reacties

Conclusie

De Gigabyte Aorus K7 en K9 zijn weliswaar in naam familie van elkaar, maar laten in praktijk toch een heel andere indruk achter. Is de K7 van buiten de meer extravagante van het stel, met zijn opvallende kleurstelling en metalen afwerking, de K9 is minder opvallend vormgegeven, maar van binnen eigenlijk veel interessanter.

Gigabyte Aorus K9 Optical

Wat het tweetal verbindt, is de wat lagere prijsstelling ten opzichte van de concurrentie. De Aorus K7 lijkt bijvoorbeeld geënt op de Corsair K70, die met rgb-verlichting enkele tientjes meer kost. Met zijn standaard Cherry MX-schakelaars bevindt de Aorus K7 zich echter alsnog in een propvol marktsegment. Het design van het toetsenbord mag in sommige opzichten fraai zijn, de afwerking en stevigheid hadden nog beter gekund. Behalve de aanwezigheid van per-key rgb-verlichting is de verdere featureset beperkt, om over de belabberde software nog maar niet te spreken.

Met de Aorus K9 heeft Gigabyte wat ons betreft een interessanter invoerapparaat afgeleverd. De stevigheid van de behuizing is goed in orde en de optische Flaretech-schakelaars geven een prettige feedback - de matige stabilisatie even buiten beschouwing gelaten. Nog maar weinig toetsenborden hebben überhaupt optische schakelaars. Analoge invoer is er bij Gigabytes toetsenbord niet bij; wel heeft de fabrikant de mogelijkheden van de schakelaars benut om het toetsenbord waterbestendig te maken. Leuk aan de Flaretech-switches is ook de optie om de schakelaars te vervangen zonder soldeerwerk.

Dat alles maakt het minder erg dat de featureset van de K9 voor de aanschafprijs niet de uitgebreidste is. Ben je uitgekeken op Cherry MX-schakelaars en wil je eens proeven aan een nieuw type switches, of spreken de bovengenoemde eigenschappen je aan, dan is de K9 een prima keus voor een net wat lager bedrag dan andere toetsenborden met Flaretech-switches. We belonen de Aorus K9 derhalve met een Excellent Choice Award.


Gigabyte Aorus K9


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Gigabyte Aorus K7 RGB MX Red

Gigabyte Aorus K7 RGB MX Red

 • Toetsenbord
 • Qwerty US
 • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
Excellent Gigabyte Aorus K9 Optical

Gigabyte Aorus K9 Optical

 • Toetsenbord
 • Qwerty US
 • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0
*