Dit zijn de beste routers en multi-room wifi-systemen

36 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Waarom je nu een nieuwe router moet kopen
 3. 3. De beste router vinden
 4. 4. Routers tot 150 euro
 5. 5. Routers tussen de 150 en 250 euro
 6. 6. Routers vanaf 250 euro 
 7. 7. Routers: grafieken
 8. 8. Het beste multi-room wifi-systeem vinden
 9. 9. Multi-room wifi-systemen: grafieken
 10. 10. Afsluitend
 11. 11. Besproken producten
 12. 12. Reacties

Inleiding

Een van de meest voorkomende ergernissen van de moderne mens is een slecht functionerende wifi-verbinding. Zeker nu steeds meer devices connected raken en het alleen maar drukker wordt in de ether kan het geen kwaad je huidige apparatuur eens goed te bekijken en af te wegen of het loont om tot vervanging over te gaan. Of je aan een stand alone router genoeg hebt of dat je toch beter een multi-room wifi-systeem kan kopen én welke je moet hebben, lees je in deze koopgids.

Bij Hardware.Info publiceren we uitgebreide reviews en vergelijkingstests van routers en multi-room wifi-systemen en dat blijven we uiteraard ook doen. Het kan echter ook fijn zijn om een wat compacter overzicht te krijgen op basis waarvan je kan zeggen welk apparaat je op dit moment het beste kopen. Daartoe hebben we deze koopgids gemaakt, waarin we je vertellen welke van de door ons geteste routers de beste zijn. Dat bepalen we primair op basis van de prestaties en prijs; wil je bijvoorbeeld meer weten over zaken als software, aansluitingen en design, maak dan gebruik maken van de diverse relevante links die je in dit artikel zal tegenkomen. 

Lezers, laat van je horen!

Aangezien we hier met een relatief nieuw concept werken horen we graag van jou als lezer terug wat je vindt van deze koopgids in het algemeen, maar zeker ook specifiek wat anders of beter kan. Aangedragen verbeterpunten zullen we met aandacht bekijken en indien mogelijk toepassen in toekomstige koopgidsen.

Tot slot nog een punt van orde: er is geen publicatie in Nederland die zoveel en uitgebreid routers test als Hardware.Info, maar ook wij hebben niet alle routers die op de markt zijn getest. Bovendien zijn we door de verhuizing van vorig jaar naar Amsterdam noodgedwongen gaan werken met een nieuwe testopstelling. We pretenderen dan ook niet de absolute waarheid in pacht te hebben, maar geven een koopadvies op basis van de testdata die wij momenteel tot onze beschikking hebben.

Meer weten?

Een vergelijkingstabel van alle routers en multi-room wifi-systemen die we op de huidige testopstelling hebben getes (eerste 50)
(resterende 16)

Lees meer over 802.11ax, de opvolger van de huidige wifi-standaard 802.11ac

Voor wie meer wil weten over de client kant van het verhaal; wifi-prestaties van smartphones getest

Waarom je nu een nieuwe router moet kopen

In wezen is het niet verrassend dat de meeste mensen eerder over een nieuwe, modern uitgeruste laptop of desktop dromen dan over het vervangen van de niet zelden stokoude (provider)router die ergens achter in een kast stof staat te verzamelen. Zo'n potsierlijk vormgegeven apparaat met al die uitstekende antennes spreekt voor de meesten nou eenmaal minder tot de verbeelding dan een ranke laptop of bliksemsnelle desktop. Begrijpelijk, maar daarom niet minder spijtig. De router is tenslotte het apparaat dat verantwoordelijk is voor je thuisnetwerk, dat het liefst zowel snel, betrouwbaar als dekkend moet zijn. Dat is zeker geen makkelijke taak, omdat we wonen in huizen met vaak dikke muren van steen of beton, in drukke steden met bijna evenveel netwerken als mensen die dicht op elkaar uitzenden en met steeds meer apparaten die bandbreedte opeisen. 

In veel huishoudens zijn de modemrouters die men ooit van de provider heeft gekregen verantwoordelijk voor het netwerk. Veel van deze apparaten zijn vriendelijk gezegd niet toegerust om dergelijke uitdagingen op een adequate manier te lijf te gaan, wat onherroepelijk leidt tot een ontoereikend netwerk waar de gebruikers zich aan zullen ergeren. Natuurlijk zijn er ook genoeg mensen die een provider-apparaat hebben ingeruild voor een eigen router, maar ook in dat geval zit je niet automatisch goed.    


Overzicht draadloze netwerkstandaarden 

802.11ac wave 2 vs. 802.11ax

De huidige wifi-standaard is 802.11ac (wave 1), die in 2009 officieel werd gecertificeerd. In 2015 zagen we met de certificering van wave 2 de laatste grote iteratie van 802.11ac worden vastgelegd en met de op handen zijnde introductie van de opvolger 802.11ax kunnen we stellen dat 802.11ac volledig is uitgewerkt. Dat betekent in feite dat nu de beste tijd is om een 802.11ac (wave 2) router te kopen; de techniek is volledig ontwikkeld én de markt heeft bovendien de tijd gehad om de prijzen te normaliseren. Bovendien zal de uitrol van 802.11ax met de nodige kinderziektes, prijsgekte en technische ontwikkelingen waarschijnlijk jaren gaan duren.

Welke (mesh)router past bij mij

We kunnen zodoende een ieder die niet geheel tevreden is over zijn of haar huidige netwerkbeheerder van harte aanbevelen een nieuwe router aan te schaffen. Daarbij ontkom je in de huidige tijd niet aan om een keuze te maken tussen een reguliere, stand alone router en een multi-room wifi-systeem, ook wel aangeboden onder de noemer mesh. Aangezien geen situatie hetzelfde is kunnen we hier slechts richtlijnen voor geven, je zal zelf moeten afwegen wat voor jou het beste is.

Simpel gezegd is een gewone router meestal afdoende voor een kleine tot middelgrote woning van één of twee verdiepingen waarin de router het liefst zo centraal mogelijk kan worden geplaatst. Woon je een kast van een huis met drie of meer verdiepingen, een afwijkend ingedeeld kasteel of betonnen bunker is een multi-room wifi-systeem waarschijnlijk meer iets voor jou. Een mesh-systeem kan door gebruik te maken van diverse steunpunten (nodes) het wifi-signaal tot in de verste uithoeken van je woning brengen, zonder de nadelen die kleven aan bijvoorbeeld wifi-repeaters, range extenders en powerline-adapters.

De beste router vinden

We zullen hier op basis van de op dit moment beschikbare testdata een koopadvies geven voor routers en zoals gezegd baseren we onze keuzes primair op de prestaties en aanschafprijs. We hebben daartoe niet alleen een onderscheid gemaakt tussen routers en multi-room wifi-systemen. De categorie routers hebben we tevens opgedeeld in routers tot 150 euro, routers van 150 tot 250 euro en routers die meer dan 250 euro kosten. Wij zijn daarbij uitgegaan van de gemiddelde prijzen uit onze eigen Prijsvergelijker. Uiteraard is het verstandig om zelf ook altijd even naar een actueel prijsoverzicht te kijken als je een nieuwe router gaat kopen. 

Wat betreft de prestaties gaan we hier uit van de gemiddelde resultaten per band en soort test. Dat zijn bij elkaar zeven onderdelen; te weten de gemiddelde scores voor de doorvoertests op 2,4 GHz, 5 GHz en 5 GHz (3x3) en de gemiddelde waardes van praktijktest 1 en 2 op beide banden. De resultaten vind je in de vorm van grafieken op de volgende pagina van deze koopgids. Deze grafieken bevatten overigens alle routers en multi-room wifi-systemen die we in deze koopgids bespreken. Voor wie liever een compacter overzicht per prijscategorie bekijkt en/of liever alle deelresultaten bekijkt zijn hieronder de relevante links naar de vergelijkingstabellen te vinden. 

Vergelijk alle geteste en nog verkrijgbare routers tot 150 euro

Vergelijk alle geteste en nog verkrijgbare routers tussen de 150 en 250 euro 

Vergelijk alle geteste en nog verkrijgbare routers vanaf 250 euro

Routers tot 150 euro

Bij de routers tot 150 euro valt op dat de ZyXEL NBG6815, die goed verkrijgbaar is voor 120 euro, het enorm goed doet op 5 GHz. De router weet binnen dit testveld bij zowel alle synthetische als praktijktests op de 5 GHz een podiumplaats af te dwingen. De prestaties op 2,4 GHz spreken jammer genoeg wat minder tot de verbeelding. Wat ons betreft blijven er in deze categorie dan ook twee aanraders over.

AVM Fritz!Box 4040
AVM Fritz!Box 4040

Als je echt zo min mogelijk geld wilt uitgeven is er de opvallend vormgegeven Fritz!Box 4040 van AVM, die voor een gemiddelde prijs van 89 euro in onze Prijsvergelijker te vinden is maar bij diverse shops voor 79 euro over de toonbank gaat. Deze dual band AC1300 router biedt maximaal 400 Mbit/s op 2,4 GHz en 866 Mbit/s op 5 GHz. Naast de standaard vier gigabit lan-poorten en een enkele wan-poort krijg je bovendien zowel een usb 2.0 als een usb 3.0 aansluiting voorgeschoteld. De aansturing kan zowel via de vertrouwde webinterface van AVM als via een beheer app (iOS & Android). Als we de testresultaten in ogenschouw nemen zien we dat de Fritz!Box 4040 in deze categorie een uitstekende prijs-prestatieverhouding weet te bieden. 

D-Link DIR-878
D-Link DIR-878

Ben je bereid om net iets meer uit te geven dan is de DIR-878 van D-Link in deze categorie de router die je moet hebben. De DIR-878 werd in september 2017 op de markt gebracht en kost op het moment van schrijven gemiddeld 120 euro in onze Prijsvergelijker, al kan je hem met gemak ook voor een tientje minder vinden. De DIR-878 is een dual band AC1900 router met een totale wifi-snelheid van 1900 Mbit/s verdeelt over 600 Mbit/s op 2,4 GHz en 1300 Mbit/s op 5 GHz en biedt ondersteuning voor mu-mimo. Het design is zeker in vergelijking andere routers van D-Link zoals de DIR-879 behoorlijk ingetogen. Wat betreft de prestaties weet de de DIR- 878 op elk van de zeven hoofdonderdelen het podium te halen met twee keer goud, vier keer zilver en eenmaal de bronzen medaille. 

 • AVM Fritz!Box 4040
 • D-Link DIR-878
 • Geen mu-mimo ondersteuning
 • Beperkte totale wifi-snelheid van 1266 Mbit/s
 • Scherp geprijsd
 • Uitstekende prijs-prestatie verhouding
 • usb 2.0 én usb 3.0 aansluiting

Winkel

Prijs

Wifimedia.eu Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
8,00 €
0,00 €
Shop: Op werkdagen voor 23:30 uur besteld, morgen in huis!

77,95 €

Prijsinformatie
77,95 €
0,00 €
77,95 €
Op voorraad

EP.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Levertijd 1-2 werkdagen

79,00 €

Prijsinformatie
79,00 €
0,00 €
79,00 €
Op voorraad

bol.com België

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

79,00 €

Prijsinformatie
79,00 €
0,00 €
79,00 €
Op voorraad

Coolblue.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
10,00 €
0,00 €
Shop: Direct leverbaar

79,00 €

Prijsinformatie
79,00 €
0,00 €
79,00 €
Op voorraad

directsale.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 uur besteld volgende werkdag in huis

79,00 €

Prijsinformatie
79,00 €
0,00 €
79,00 €
Bij toeleverancier

Conrad.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Shop: Leverbaar in 2 - 3 dagen

79,03 €

Prijsinformatie
79,03 €
0,00 €
79,03 €
Voorraad onbekend

KommaGo.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 21:00 besteld morgen in huis

81,92 €

Prijsinformatie
81,92 €
0,00 €
81,92 €
Op voorraad

4Launch Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 1,5%
0,00 €
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 besteld, morgen in huis!

83,00 €

Prijsinformatie
83,00 €
0,00 €
83,00 €
Op voorraad

Informatique.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
12,50 €
0,00 €
Shop: Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Al acht keer computerwinkel van het jaar!

83,95 €

Prijsinformatie
79,00 €
4,95 €
83,95 €
Op voorraad

Centralpoint.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 1 werkdag

87,12 €

Prijsinformatie
87,12 €
0,00 €
87,12 €
Op voorraad

Reichelt.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: op voorraad

89,24 €

Prijsinformatie
79,29 €
9,95 €
89,24 €
Op voorraad

Fnac BE

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €

89,70 €

Prijsinformatie
89,70 €
0,00 €
89,70 €
Op voorraad

Cyberport.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
3,00 €
3,00 €
0,00 €
4,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Sofort lieferbar, Lieferzeit max. 1-3 Werktage

91,89 €

Prijsinformatie
78,90 €
12,99 €
91,89 €
Voorraad onbekend

Azerty.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: Op een werkdag besteld, morgen in huis

93,00 €

Prijsinformatie
83,00 €
10,00 €
93,00 €
Bij toeleverancier

LASystems.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 1 dag

102,11 €

Prijsinformatie
96,16 €
5,95 €
102,11 €
Bij toeleverancier

Computeruniverse.net Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
2,00 €
1,50 €
0,00 €
5,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: auf Lager, Lieferzeit 1-2 Werktage

102,90 €

Prijsinformatie
82,90 €
20,00 €
102,90 €
Voorraad onbekend

SiComputers.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 €

102,95 €

Prijsinformatie
93,00 €
9,95 €
102,95 €
Bij toeleverancier

PCKing.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
3,00 €
0,00 €
0,00 €

104,90 €

Prijsinformatie
89,90 €
15,00 €
104,90 €
Op voorraad

Megekko Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
Shop: Levertijd 3 dagen

109,90 €

Prijsinformatie
105,95 €
3,95 €
109,90 €
Bij toeleverancier

 • Geen beheer app beschikbaar 
 • Op elk onderdeel presteert deze router uitstekend
 • Veel bandbreedte voor relatief weinig geld
 • Ondersteuning voor mu-mimo

Winkel

Prijs

Amazon.de NL Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Gewoonlijk binnen 24 uur verzonden
Gratis bezorgd v.a. €29 | Nederlandse klantenservice

96,45 €

Prijsinformatie
96,45 €
0,00 €
96,45 €
Op voorraad

directsale.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 uur besteld volgende werkdag in huis

98,95 €

Prijsinformatie
98,95 €
0,00 €
98,95 €
Bij toeleverancier

Centralpoint.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 2 werkdagen

100,43 €

Prijsinformatie
100,43 €
0,00 €
100,43 €
Op voorraad

4Launch Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 1,5%
0,00 €
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 besteld, morgen in huis!

101,00 €

Prijsinformatie
101,00 €
0,00 €
101,00 €
Op voorraad

SiComputers.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 €

108,44 €

Prijsinformatie
98,49 €
9,95 €
108,44 €
Bij toeleverancier

Azerty.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: 2-3 werkdagen

109,00 €

Prijsinformatie
99,00 €
10,00 €
109,00 €
Bij toeleverancier

Informatique.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
12,50 €
0,00 €
Shop: Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Al acht keer computerwinkel van het jaar!

113,95 €

Prijsinformatie
109,00 €
4,95 €
113,95 €
Op voorraad

Megekko Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
Shop: Levertijd 3 dagen

117,90 €

Prijsinformatie
113,95 €
3,95 €
117,90 €
Bij toeleverancier

MaxICT.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 2,5%
0,00 €
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
Shop: 4-7 werkdagen

118,13 €

Prijsinformatie
103,18 €
14,95 €
118,13 €
Bij toeleverancier

LASystems.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 1 dag

120,11 €

Prijsinformatie
114,16 €
5,95 €
120,11 €
Bij toeleverancier

Computeruniverse.net Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
2,00 €
1,50 €
0,00 €
5,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: auf Lager, Lieferzeit 1-2 Werktage

120,49 €

Prijsinformatie
100,49 €
20,00 €
120,49 €
Voorraad onbekend

PCKing.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
3,00 €
0,00 €
0,00 €

136,00 €

Prijsinformatie
121,00 €
15,00 €
136,00 €
Op voorraad

Routers tussen de 150 en 250 euro

In de categorie routers, die tussen de 150 en 250 euro kosten zien we drie aanraders. Hou je het liefst de hand zoveel mogelijk op de knip dan moet je je afvragen of je vooral prestaties wil op 2,4 GHz of op 5 GHz. Val je in de eerste categorie dan raden we je aan de Archer C3150 van TP-Link te kopen. Deze router is goed vindbaar in onze Prijsvergelijker voor een bedrag van 178 euro, al ligt de gemiddelde prijs met 187 iets hoger. Voor dat geld krijg je een mu-mimo router met een totale wifi-snelheid van 3167 Mbit/s, bestaande uit 1000 Mbit/s op 2,4 GHz en 2167 Mbit/s op 5 GHz. De router heeft een geheel zwart design met enkele zilverkleurige elementen en biedt naast de standaard 4/1 gigabit poorten configuratie zowel een een usb 2.0 als een usb 3.0 aansluiting. Qua prestaties spreken vooral de resultaten op de 2,4 GHz band tot de verbeelding waarbij de C3150 op alledrie de relevante onderdelen het zilver pakt. 

TP-Link Archer AC3150
TP-Link Archer C3150

Geef je liever niet teveel uit maar wil je wel een router die vooral op 5 GHz excelleert, dan is de Netgear R7800 Nighthawk X4S de router die je moet kopen. De R7800 is voor een gemiddelde prijs van 191 euro te vinden in onze Prijsvergelijker, maar eveneens goed vindbaar voor 175 euro. Daarvoor krijg je een mu-mimo router met een totale wifi-snelheid van 2600 Mbit/s, verdeeld over 800 Mbit/s op 2,4 GHz en 1733 Mbit/s op 5 GHz. Naast de gebruikelijke 4/1 gigabitpoort configuratie, biedt de R7800 twee usb 3.0 poorten en een eSATA aansluiting. De prestaties op 5 GHz zijn gezien het prijspunt uitstekend wat leidt tot twee zilveren medailles bij de gemiddelde testresultaten van de synthetische als de eerste praktijktest op 5 GHz.

Netgear R7800 Nighthawk X4S
Netgear R7800 Nighthawk X4S

Wil je binnen deze categorie gewoon het beste wat 5 GHz te bieden heeft is de Blue Cave van Asus een uitstekende optie. Het apparaat heeft een combinatie van een neutraal wit design met een opvallende lichtring in het midden van de console en enkel interne antennes. Of je het mooi vindt is uiteraard een persoonlijke afweging, De Asus Blue Cave is een 4x4 802.11ac dual band router uit de AC2600-klasse. De router heeft een totale wifi-snelheid van 2533 Mbit/s, verdeelt over 800 Mbit/s op 2,4 GHz en 1733 Mbit/s op 5 GHz en biedt ondersteuning voor mu-mimo. De Blue Cave is nog niet zo lang op de markt en de prijs heeft dan ook nog weinig tijd gehad om te zakken. De router is gemiddeld voor 237 euro in de Prijsvergelijker te vinden, maar tevens bij diverse shops voor 219 euro verkrijgbaar. De prestaties van de Blue Cave op 2,4 GHz zijn prima maar niet enerverend; op 5 GHz gaan echter alle remmen los. Op deze hoogste frequentie weet de router dan ook op drie onderdelen een medaille te bemachtigen - twee gouden en een zilveren. 

Asus Blue Cave
Asus Blue Cave

 • Asus Blue Cave
 • Netgear R7800
 • TP-Link Archer C3150
 • Behoorlijk forse aanschafprijs
 • Prestaties op 2,4 GHz zijn prima, maar niet indrukwekkend
 • Excelleert op 5 GHz
 • Huiskamerwaardig design
 • Ondersteuning voor mu-mimo

Winkel

Prijs

bol.com Plaza België

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

135,00 €

Prijsinformatie
135,00 €
0,00 €
135,00 €
Op voorraad

Computeruniverse.net Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
2,00 €
1,50 €
0,00 €
5,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: auf Lager, Lieferzeit 1-2 Werktage

141,90 €

Prijsinformatie
121,90 €
20,00 €
141,90 €
Voorraad onbekend

Coolblue.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
10,00 €
0,00 €
Shop: Direct leverbaar

149,00 €

Prijsinformatie
149,00 €
0,00 €
149,00 €
Op voorraad

PCKing.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
3,00 €
0,00 €
0,00 €

151,00 €

Prijsinformatie
136,00 €
15,00 €
151,00 €
Op voorraad

Fnac BE

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €

162,63 €

Prijsinformatie
162,63 €
0,00 €
162,63 €
Op voorraad

4Launch Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 1,5%
0,00 €
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 besteld, morgen in huis!

166,00 €

Prijsinformatie
166,00 €
0,00 €
166,00 €
Op voorraad

Micro-Mail.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €

168,95 €

Prijsinformatie
162,00 €
6,95 €
168,95 €
Bij toeleverancier

Amazon.de NL Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Gewoonlijk binnen 24 uur verzonden
Gratis bezorgd v.a. €29 | Nederlandse klantenservice

169,90 €

Prijsinformatie
169,90 €
0,00 €
169,90 €
Op voorraad

HardwareWebwinkel.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
8,00 €
0,00 €
Shop: Binnen 3 dagen

171,40 €

Prijsinformatie
161,45 €
9,95 €
171,40 €
Bij toeleverancier

Alternate.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Indien voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis.

171,85 €

Prijsinformatie
169,90 €
1,95 €
171,85 €
Op voorraad

Cyberport.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
3,00 €
3,00 €
0,00 €
4,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Sofort lieferbar, Lieferzeit max. 1-3 Werktage

171,89 €

Prijsinformatie
158,90 €
12,99 €
171,89 €
Voorraad onbekend

SiComputers.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 €

171,94 €

Prijsinformatie
161,99 €
9,95 €
171,94 €
Bij toeleverancier

Reichelt.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: in 2 tot 3 werkdagen

172,65 €

Prijsinformatie
162,70 €
9,95 €
172,65 €
Geen voorraad

Centralpoint.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 1 werkdag

176,66 €

Prijsinformatie
176,66 €
0,00 €
176,66 €
Op voorraad

My Media Center Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 3,5%
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Op werkdagen voor 17 uur besteld? Volgende werkdag geleverd! (24h)

177,95 €

Prijsinformatie
168,00 €
9,95 €
177,95 €
Op voorraad

Informatique.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
12,50 €
0,00 €
Shop: 2-5 werkdagen
Al acht keer computerwinkel van het jaar!

177,95 €

Prijsinformatie
173,00 €
4,95 €
177,95 €
Bij toeleverancier

Tones.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €

179,90 €

Prijsinformatie
179,90 €
0,00 €
179,90 €
Op voorraad

Azerty.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: 2-3 werkdagen

183,00 €

Prijsinformatie
173,00 €
10,00 €
183,00 €
Bij toeleverancier

Megekko Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
Shop: Levertijd 3 dagen

184,90 €

Prijsinformatie
180,95 €
3,95 €
184,90 €
Bij toeleverancier

Art & Craft

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 22:00u besteld, morgen in huis

186,59 €

Prijsinformatie
186,59 €
0,00 €
186,59 €
Bij toeleverancier

MaxICT.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 2,5%
0,00 €
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
Shop: 4-7 werkdagen

188,83 €

Prijsinformatie
173,88 €
14,95 €
188,83 €
Bij toeleverancier

Conrad.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Shop: Leverbaar in 2 - 3 dagen

189,00 €

Prijsinformatie
189,00 €
0,00 €
189,00 €
Voorraad onbekend

directsale.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 uur besteld volgende werkdag in huis

190,00 €

Prijsinformatie
190,00 €
0,00 €
190,00 €
Bij toeleverancier

ITWare.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
10,00 €
0,00 €

190,40 €

Prijsinformatie
190,40 €
0,00 €
190,40 €
Bij toeleverancier

Cdromland.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
Shop: Levertijd 3 dagen

195,90 €

Prijsinformatie
185,95 €
9,95 €
195,90 €
Bij toeleverancier

LASystems.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 1 dag

197,58 €

Prijsinformatie
197,58 €
0,00 €
197,58 €
Bij toeleverancier

Caseking.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
2,00 €
2,00 €
4,00 €
1,00 €
0,00 €

239,86 €

Prijsinformatie
228,68 €
11,18 €
239,86 €
Op voorraad

 • Prestaties op 2,4 GHz blijven enigszins achter
 • Twee keer usb 3.0 en een eSata aansluiting
 • Uitstekende prestaties op 5 GHz
 • Ondersteuning voor mu-mimo

Winkel

Prijs

Coolblue.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
10,00 €
0,00 €
Officiële dealer
Shop: Direct leverbaar

164,00 €

Prijsinformatie
164,00 €
0,00 €
164,00 €
Op voorraad

bol.com België

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Officiële dealer
Shop: Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

164,00 €

Prijsinformatie
164,00 €
0,00 €
164,00 €
Op voorraad

4Launch Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 1,5%
0,00 €
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 besteld, morgen in huis!

171,00 €

Prijsinformatie
171,00 €
0,00 €
171,00 €
Op voorraad

Tones.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Officiële dealer

175,99 €

Prijsinformatie
175,99 €
0,00 €
175,99 €
Op voorraad

SiComputers.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 €

176,45 €

Prijsinformatie
166,50 €
9,95 €
176,45 €
Bij toeleverancier

Informatique.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
12,50 €
0,00 €
Officiële dealer
Shop: 2-5 werkdagen
Al acht keer computerwinkel van het jaar!

179,95 €

Prijsinformatie
175,00 €
4,95 €
179,95 €
Bij toeleverancier

Azerty.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Officiële dealer
Shop: Op een werkdag besteld, morgen in huis

181,00 €

Prijsinformatie
171,00 €
10,00 €
181,00 €
Bij toeleverancier

MaxICT.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 2,5%
0,00 €
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
Shop: 4-7 werkdagen

183,06 €

Prijsinformatie
168,11 €
14,95 €
183,06 €
Bij toeleverancier

Megekko Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
Shop: binnen 24 uur

189,00 €

Prijsinformatie
189,00 €
0,00 €
189,00 €
Op voorraad

Alternate.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Officiële dealer
Shop: Indien voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis.

196,85 €

Prijsinformatie
194,90 €
1,95 €
196,85 €
Op voorraad

Computeruniverse.net Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
2,00 €
1,50 €
0,00 €
5,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: auf Lager, Lieferzeit 1-2 Werktage

198,66 €

Prijsinformatie
178,66 €
20,00 €
198,66 €
Voorraad onbekend

Mobile-Harddisk.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 1,0%
0,00 €
0,00 € + 3,0%
0,00 €
7,00 €
0,00 €
Shop: 4

199,95 €

Prijsinformatie
194,00 €
5,95 €
199,95 €
Geen voorraad

HardwareWebwinkel.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
8,00 €
0,00 €
Shop: Binnen 3 dagen

200,65 €

Prijsinformatie
190,70 €
9,95 €
200,65 €
Bij toeleverancier

Reichelt.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: op voorraad

203,17 €

Prijsinformatie
193,22 €
9,95 €
203,17 €
Op voorraad

LASystems.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 1 dag

203,75 €

Prijsinformatie
203,75 €
0,00 €
203,75 €
Bij toeleverancier

Micro-Mail.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €

206,70 €

Prijsinformatie
199,75 €
6,95 €
206,70 €
Bij toeleverancier

directsale.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 uur besteld volgende werkdag in huis

209,00 €

Prijsinformatie
209,00 €
0,00 €
209,00 €
Bij toeleverancier

My Media Center Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 3,5%
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Op werkdagen voor 17 uur besteld? Morgen geleverd!

212,95 €

Prijsinformatie
203,00 €
9,95 €
212,95 €
Op voorraad

Centralpoint.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Officiële dealer
Shop: 1 werkdag

212,96 €

Prijsinformatie
212,96 €
0,00 €
212,96 €
Op voorraad

PCKing.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
3,00 €
0,00 €
0,00 €

220,00 €

Prijsinformatie
205,00 €
15,00 €
220,00 €
Op voorraad

Fnac BE

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Officiële dealer

231,20 €

Prijsinformatie
222,91 €
8,29 €
231,20 €
Op voorraad

Cyberport.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
3,00 €
3,00 €
0,00 €
4,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Sofort lieferbar, Lieferzeit max. 1-3 Werktage

232,99 €

Prijsinformatie
220,00 €
12,99 €
232,99 €
Voorraad onbekend

allekabels.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 3 tot 5 werkdagen

247,94 €

Prijsinformatie
242,99 €
4,95 €
247,94 €
Geen voorraad

 • Prestaties op 5 GHz blijven enigszins achter
 • Uitstekende prestaties op 2,4 GHz
 • Veel bandbreedte voor een relatief lage prijs
 • Ondersteuning voor mu-mimo

Winkel

Prijs

directsale.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 17:00 uur besteld volgende werkdag in huis

156,00 €

Prijsinformatie
156,00 €
0,00 €
156,00 €
Bij toeleverancier

Amazon.de NL Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Gewoonlijk binnen 24 uur verzonden
Gratis bezorgd v.a. €29 | Nederlandse klantenservice

159,90 €

Prijsinformatie
159,90 €
0,00 €
159,90 €
Op voorraad

Art & Craft

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Voor 22:30u besteld, morgen in huis

163,20 €

Prijsinformatie
163,20 €
0,00 €
163,20 €
Bij toeleverancier

Coolblue.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
10,00 €
0,00 €
Officiële dealer
Shop: Direct leverbaar

169,00 €

Prijsinformatie
169,00 €
0,00 €
169,00 €
Op voorraad

Megekko Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
Shop: binnen 24 uur

169,00 €

Prijsinformatie
169,00 €
0,00 €
169,00 €
Op voorraad

EP.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Officiële dealer
Shop: Levertijd 1-2 werkdagen

169,00 €

Prijsinformatie
169,00 €
0,00 €
169,00 €
Op voorraad

bol.com België

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Officiële dealer
Shop: Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

169,00 €

Prijsinformatie
169,00 €
0,00 €
169,00 €
Op voorraad

KommaGo.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Officiële dealer
Shop: Voor 21:00 besteld morgen in huis

169,00 €

Prijsinformatie
169,00 €
0,00 €
169,00 €
Op voorraad

LASystems.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 1 dag

171,31 €

Prijsinformatie
171,31 €
0,00 €
171,31 €
Bij toeleverancier

Informatique.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
12,50 €
0,00 €
Officiële dealer
Shop: Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Al acht keer computerwinkel van het jaar!

173,95 €

Prijsinformatie
169,00 €
4,95 €
173,95 €
Op voorraad

Compumsa.eu

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 1,3%
0,00 €
0,00 €

177,90 €

Prijsinformatie
171,90 €
6,00 €
177,90 €
Geen voorraad

hardware-expert.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

178,90 €

Prijsinformatie
169,00 €
9,90 €
178,90 €
Op voorraad

Cdromland.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
Shop: binnen 24 uur

178,95 €

Prijsinformatie
169,00 €
9,95 €
178,95 €
Op voorraad

Azerty.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Shop: Op een werkdag voor 23:00u besteld, morgen in huis

179,00 €

Prijsinformatie
169,00 €
10,00 €
179,00 €
Op voorraad

4Launch Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 1,5%
0,00 €
0,00 €
15,00 €
0,00 €
Officiële dealer
Shop: Voor 17:00 besteld, morgen in huis!

180,00 €

Prijsinformatie
180,00 €
0,00 €
180,00 €
Op voorraad

MaxICT.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 2,5%
0,00 €
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
Shop: 1-3 werkdagen

181,26 €

Prijsinformatie
166,31 €
14,95 €
181,26 €
Bij toeleverancier

Alternate.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Officiële dealer
Shop: Indien voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis.

181,85 €

Prijsinformatie
179,90 €
1,95 €
181,85 €
Op voorraad

SiComputers.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
0,00 €

184,95 €

Prijsinformatie
175,00 €
9,95 €
184,95 €
Bij toeleverancier

Amazon.de Marketplace NL Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Gewoonlijk binnen 24 uur verzonden

189,00 €

Prijsinformatie
189,00 €
0,00 €
189,00 €
Op voorraad

Micro-Mail.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €

193,20 €

Prijsinformatie
186,25 €
6,95 €
193,20 €
Bij toeleverancier

Centralpoint.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: 1 werkdag

196,02 €

Prijsinformatie
196,02 €
0,00 €
196,02 €
Op voorraad

HardwareWebwinkel.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
8,00 €
0,00 €
Shop: Binnen 5 dagen

196,50 €

Prijsinformatie
186,55 €
9,95 €
196,50 €
Bij toeleverancier

dectdirect.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 €
0,00 €
Shop: Op een werkdag voor 17:00 besteld, morgen in huis!

197,00 €

Prijsinformatie
197,00 €
0,00 €
197,00 €
Op voorraad

BytesAtWork.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 2,0%
0,00 €
5,00 €
0,00 €
Shop: 1-3 werkdagen

202,95 €

Prijsinformatie
198,00 €
4,95 €
202,95 €
Bij toeleverancier

Cyberport.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
3,00 €
3,00 €
0,00 €
4,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Sofort lieferbar, Lieferzeit max. 1-3 Werktage

206,89 €

Prijsinformatie
193,90 €
12,99 €
206,89 €
Voorraad onbekend

ITWare.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
10,00 €
0,00 €

209,50 €

Prijsinformatie
209,50 €
0,00 €
209,50 €
Bij toeleverancier

PCKing.de Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
3,00 €
0,00 €
0,00 €

210,00 €

Prijsinformatie
195,00 €
15,00 €
210,00 €
Op voorraad

Computeruniverse.net Deutschland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
2,00 €
1,50 €
0,00 €
5,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: auf Lager, Lieferzeit 1-2 Werktage

211,48 €

Prijsinformatie
191,48 €
20,00 €
211,48 €
Voorraad onbekend

Conrad.be

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 €
Shop: Leverbaar in 2 - 3 dagen

225,00 €

Prijsinformatie
225,00 €
0,00 €
225,00 €
Voorraad onbekend

Mobile-Harddisk.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 1,0%
0,00 €
0,00 € + 3,0%
0,00 €
7,00 €
0,00 €
Shop: direct leverbaar

228,95 €

Prijsinformatie
223,00 €
5,95 €
228,95 €
Op voorraad

My Media Center Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 €
0,00 € + 3,5%
0,00 €
0,00 €
0,00 €
Shop: Op werkdagen voor 18 uur besteld? Morgen geleverd!

234,95 €

Prijsinformatie
225,00 €
9,95 €
234,95 €
Op voorraad

Routers vanaf 250 euro 

Bij de routers die meer dan 250 euro moeten kosten komen twee apparaten bovendrijven. Wie relatief goedkoop een dikke router wil aanschaffen kan niet om de Archer C5400 van TP-Link heen. De gemiddelde prijs volgens onze Prijsvergelijker ligt op 269 euro, maar voor een tientje goedkoper is het apparaat ook goed vindbaar. Voor dat bedrag krijg je een tri-band router met een duizelingwekkende 1000 Mbit/s op 2,4 GHz met tweemaal 2166 Mbit/s op 5 GHz, wat neerkomt op 5334 Mbit/s in totaal. Bovendien is er onderrsteuning voor zaken als mu-mimo, smartconnect, beamforming en 1024-qam. Dat dit geen valse beloftes betreft bewijzen de prestaties, waar de C5400 op vijf van de zeven onderdelen in de top 4 eindigt. 

TP-Link Archer C5400
TP-Link Archer C3150

Wil je gewoonweg het maximale van wat 802.11ac wave 2 te bieden heeft? Dan wil je de D-Link DIR-895L hebben. Deze router kost gemiddeld 363 euro en is net als de C5400 een tri-band router met ondersteuning voor mu-mimo, smartconnect, beamforming en 1024-qam. De router heeft een totale wifi-snelheid van 5334 Mbit/s, verdeelt over 1000 Mbit/s op 2,4 GHz en 4334 Mbit/s op 5 GHz. Het apparaat heeft een opvallend design, dat waarschijnlijk zowel op positeve als negatieve reacties kan rekenen, al laten we een oordeel graag aan jou over. De DIR-895L weet op maar liefst vier van de zeven onderdelen de eerste plek te veroveren en voegt daar en passant nog een zilveren medaille aan toe. In dit verband verdient de Asus RoG Rapture GT-AC5300 een eervolle vermelding. De Rapture is net wat duurder dan de 895L maar presteert over de gehele linie bijna net zo goed. 

D-Link DIR-895L
D-Link DIR-895L

 • D-Link DIR-895L
 • TP-Link Archer C5400
 • Opvallend design dat niet iedereen zal aanspreken
 • Forse aanschafprijs in absolute zin
 • Tri-band router met ondersteuning voor beamforming, smart connect, mu-mimo en 1024-qam
 • Ongeëvenaarde prestaties
 • Het beste wat 802.11ac wave 2 te bieden heeft

Winkel

Prijs

MaxICT.nl Nederland

Betaalmogelijkheden
0,00 € + 2,0%
0,00 € + 2,5%
0,00 €
0,00 € + 3,0%
0,00 €
0,00 €
Shop: 1-2 weken

404,69 €

Prijsinformatie
389,74 €