34 externe harde schijven round-up: draagbare datapakketjes

10 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. 2,5": Adata AHD720 1TB
 3. 3. 2,5": Freecom Mobile Drive Classic 2TB
 4. 4. 2,5": LaCie Rugged Mini 1TB & 2TB
 5. 5. 2,5": Seagate Expansion Portable 1TB & 4TB
 6. 6. 2,5": Seagate Backup Plus Portable (Slim) 1TB, 2TB, 4TB & 5TB
 7. 7. 2,5": Seagate Backup Plus Ultra Slim 1TB
 8. 8. 2,5": Silicon Power Armor A62, A75 & Diamond D30 2TB
 9. 9. 2,5": Toshiba Canvio Basics, Ready, Premium, Alu & Advance
 10. 10. 2,5": Transcend StoreJet 25C3 & 25M3 2TB
 11. 11. 2,5": WD Elements Portable 2TB
 12. 12. 2,5": WD My Passport 2TB, 3TB & 4TB
 13. 13. 2,5": WD My Passport Ultra 1TB
 14. 14. 3,5": Buffalo DriveStation DDR 3TB
 15. 15. 3,5": Freecom Quattro 3.0 8TB
 16. 16. 3,5": Seagate Expansion Desktop 3TB & 4TB
 17. 17. 3,5": Seagate Backup Plus Hub 4TB & 8TB
 18. 18. 3,5": Transcend StoreJet 35T3 8TB
 19. 19. 3,5": WD My Book 3TB
 20. 20. Benchmarks: Atto
 21. 21. Benchmarks: HD Tune
 22. 22. Benchmarks: real-world 5MB
 23. 23. Benchmarks: real-world 10GB
 24. 24. Conclusie
 25. 25. Besproken producten
 26. 26. Reacties

Inleiding

Ssd’s zijn snel, maar blijven voorlopig te duur om voor opslag van echt grote hoeveelheden data te gebruiken. Een paar terabyte meenemen zonder je blauw te betalen is prima mogelijk met een ouderwetse, maar zeker nog niet afgeschreven harddisk.

Externe opslag is wellicht niet de meest enerverende productcategorie die we bij Hardware.Info testen, maar dat is niet helemaal terecht. Niet alleen bewijzen externe harde schijven dagelijks hun nut voor heel veel mensen, ook gebeurt er toch het nodige in deze markt. Dat blijkt alleen al uit de aanleiding van dit artikel, namelijk dat marktleiders WD en Seagate hun volledige line-ups externe opslag recentelijk hebben ververst.

LaCie Rugged Mini 1TB (USB 3.0) Western Digital My Passport Ultra 1TB White/Gold
De LaCie Rugged Mini en WD My Passport Ultra.

In deze round-up kijken we zowel naar ‘portable’ externe harde schijven als desktopmodellen. De draagbare drives bevatten doorgaans een 2,5”-harddisk en krijgen veelal stroom aangeleverd via de usb-poort, zodat je geen aparte stroomadapter hoeft aan te sluiten. Desktopschijven huisvesten meestal een 3,5”-schijf en zijn dan ook wat forser van formaat. Omdat dergelijke schijven meer stroom verbruiken en ze bedoeld zijn om op een vaste plek te staan, vereisen ze vaak wel een aparte stroomkabel.

Seagate, WD, Toshiba en... nog 6 merken!

Seagate en WD zijn onbetwist de grootste leveranciers van externe harddisks. In de winkelschappen vind je echter nog meer merken die externe opslag aanbieden. LaCie – bekend van de chique designs – is alweer de nodige tijd een dochter van Seagate, maar er zijn meer opties in het winkelschap.

Freecom Quattro 3.0 8TB
Deze Freecom Quattro 3.0 8TB heeft vier verschillende aansluitmogelijkheden.

Toshiba is een wat kleinere fabrikant van harddisks. Daarnaast nemen we in dit artikel ook schijven van Adata, Buffalo, Freecom, Silicon Power en Transcend mee. Die bedrijven hebben zelf geen fabrieken waar harde schijven worden geproduceerd, maar kopen een schijf in bij één van de twee grote leveranciers en bedenken er zelf een behuizing omheen. Vaak zijn ze net even anders vormgegeven (bijvoorbeeld met een stootvaste behuizing) of juist wat goedkoper dan een ‘A-merk’. Als je op zoek bent naar een nieuwe externe schijf, zijn het dus zeker fabrikanten om mee te nemen in je afweging.

2,5": Adata AHD720 1TB

De Adata AHD720, waarvan wij de 1TB-uitvoering hebben getest, is een mooi voorbeeld van de alternatieve weg die een ‘kleine’ fabrikant soms kan bewandelen. De AHD720 wordt gepresenteerd als de ideale externe harddisk voor wie veel op pad is in de natuur, bijvoorbeeld een fotograaf of een sporter.

Daartoe heeft de AHD720, die verkrijgbaar is in meerdere kleuren en in capaciteiten van 1 en 2 TB, een stevige siliconen behuizing die de IP68-test heeft doorstaan. Dat betekent dat hij volledig stofdicht is en een twee uur durend verblijf in twee meter diep water overleeft. Bovendien overleeft hij een val vanaf 1,8 meter hoogte, onder meer dankzij de ‘kussens’ waarin de harddisk intern is opgehangen.

Adata AHD720 1TB Yellow

Je kunt de korte aansluitkabel aan de zijkanten van de harddisk bevestigen, zodat je die niet kwijtraakt. Enigszins onhandig maar inherent aan de waterdichtheid is het klepje dat de micro-usb 3.0-aansluiting afdekt. Ten slotte is de drie jaar garantie op de gemiddeld € 69 kostende Adata AHD720 nog vermeldenswaard, maar de prestaties van zo’n 110 MB/s lezen en schrijven zijn niet uitzonderlijk.

2,5": Freecom Mobile Drive Classic 2TB

Freecom stuurde één 2,5”-schijf in, namelijk de Mobile Drive Classic 2TB. Deze simpel vormgegeven harddisk biedt volgens de fabrikant ‘waar voor uw geld’, maar de vraagprijs is met gemiddeld € 109 aan de hoge kant. Met lees- en schrijfsnelheden die richting de 130 MB/s gaan is hij wel lekker snel.

Daarnaast valt op dat dit zwartkleurige, rechttoe-rechtaan kastje wordt geleverd met backupsoftware van Nero. Dat is ook wat waard.

Freecom Mobile Drive Classic 2TB (USB 3.0)

2,5": LaCie Rugged Mini 1TB & 2TB

Ook Seagate’s premiummerk LaCie heeft een harddisk in zijn assortiment die tegen een stootje kan, namelijk de Rugged Mini. De positionering van dit merk zie je direct terug aan de prijs, die met gemiddeld € 92 voor de 1TB-versie en € 127 voor het 2TB-model aan de forse kant is. Het moet gezegd zijn: daar krijg je wel een uniek uitziend apparaat voor terug, gekenmerkt door zijn knaloranje stootkussen.

Die bescherming zorgt voor water-, val en drukbestendigheid, maar dat wordt niet bijgestaan door een IP-rating. LaCie’s kleintjes zijn behoorlijk snel, zowel in de synthetische benchmarks als in de praktijktests, maar helaas ook erg duur.

LaCie Rugged Mini 2TB

LaCie Rugged Mini 1TB (USB 3.0)

2,5": Seagate Expansion Portable 1TB & 4TB

Raak je de draad even kwijt tijdens deze bespreking van het Seagate 2,5”-aanbod, dan ligt dat niet aan jou. Deze fabrikant heeft maar liefst drie series portable harddisks in zijn assortiment, waarvan deze Expansion Portable de goedkoopste is.

Seagate zet deze drives echt scherp in de markt, want met respectievelijk € 59 en € 130 levert het merk de goedkoopste 2,5-inch 1TB- en 4TB-schijven uit deze test. Bij de 1TB-versie zie je dat enigszins terug in de prestaties – met 110 MB/s is het niet bepaald de snelste – maar de 4TB-editie is met ruim 130 MB/s zeker niet traag te noemen.

Op bijgeleverde software en andere extra’s hoef je bij de Expansion Portables niet te rekenen, maar de prijzen maken dat ruimschoots goed.

Seagate Expansion Portable 1TB Seagate Expansion Portable 4TB
Links de Seagate Expansion Portable 1TB, rechts de 4TB.

2,5": Seagate Backup Plus Portable (Slim) 1TB, 2TB, 4TB & 5TB

Voor zo’n 5 à 10 euro meer, afhankelijk van de capaciteit, levert Seagate de Backup Plus Portable-serie. De 1TB- en 2TB-uitvoeringen krijgen bovendien het achtervoegsel ‘Slim’ mee, wijzend op de geringe dikte van deze modellen.

Wat is het verschil met de goedkopere Expansion Portable? In ieder geval is de 1TB-versie een stukje sneller, want de Backup Plus Portables halen in alle gevallen zo’n 125 MB/s. Het 5TB-model tikt zelfs de 140 MB/s aan. Daarnaast krijg je er, zoals de naam al verklapte, backup-software bij.

Het laatste verschil is dat de Backup Plus Portable-schijven in diverse leuke kleurtjes beschikbaar zijn, waardoor ze wat meer opvallen. De prijzen zijn € 65 voor 1 TB, € 90 voor 2 TB, € 135 voor 4 TB en € 159 voor 5 TB.

Seagate Backup Plus Slim Portable 2TB Black
De Seagate Backup Plus Portable 2TB.

Seagate Backup Plus Portable 5TB Silver (STDR5000201)
De Seagate Backup Plus Portable 5TB.

2,5": Seagate Backup Plus Ultra Slim 1TB

De allerdunste externe hardddisk in deze test is eveneens afkomstig van Seagate. Hij is nog geen centimeter dik en is alleen beschikbaar in kleurstellingen voor wie op wil vallen: goud en platinum.

Opvallen doet de Backup Plus Ultra Slim dan weer niet met zijn prestaties, want met ongeveer 125 MB/s is hij net zo snel als de normale Backup Plus Portable. Omdat hij toch weer wat duurder is dan de reguliere versie is hij vanuit prijs-prestatieperspectief geen aanrader, maar als je iets bijzonders zoekt kun je hem zeker overwegen.

Seagate Backup Plus Ultra Slim 1TB Gold

2,5": Silicon Power Armor A62, A75 & Diamond D30 2TB

Bij externe harddisks denk je misschien niet direct aan Silicon Power, maar dit in 2003 opgerichte bedrijf heeft zijn Europese hoofdkantoor nota bene in Nederland.

Uit drie series stuurde de fabrikant ons het 2TB-exemplaar op. De Armor A62 is de betaalbaarste, met een gemiddelde prijs van € 92. Goed bedacht is dat je het meegeleverde kabeltje onder de elastische rand kunt binden, zodat je die makkelijk mee kan nemen. Bovendien heeft de drive een IP4X-rating en moet hij een val van 1,2 meter overleven. Robuust zonder ‘robuuste look’, zo noemt de fabrikant dat. Helaas vallen de prestaties wel enigszins tegen.

Silicon Power Armor A62
De Silicon Power Armor A62.

De Armor A75 valt op door zijn aluminium buitenkant en relatief geringe dikte van 1,2 cm. Ook dit opslagapparaat is schokbestendig en bovendien een stuk sneller dan zijn goedkopere broertje. Wel is hij met € 98 behoorlijk prijzig.

Silicon Power Armor A75
De Silicon Power Armor A75.

Ten slotte de gelijk geprijsde Diamond D30, waarvan het design doet denken aan een notitieboekje. Daarnaast is hij spatwaterdicht en voorzien van een krasbestendig oppervlak. Ook de performance van deze drive is met zo’n 130 MB/s in orde.

Silicon Power Diamond D30 2TB Black
De Silicon Power Diamond D30.

2,5": Toshiba Canvio Basics, Ready, Premium, Alu & Advance

Van Toshiba hebben we 2,5"-schijven uit maar liefst vijf verschillende Canvio-series getest, wat mede komt doordat de fabrikant bezig is met een transitie naar een nieuw productportfolio. De bestaande schijven zijn op het moment van schrijven echter nog prima verkrijgbaar, waardoor we hebben besloten om ze gewoon nog mee te nemen.

Om te beginnen ontvingen we twee 1TB-schijven. De Canvio Basics 1TB is met een gemiddelde prijs van € 59 bijna net zo goedkoop als de Seagate Expansion Portable. Hij is daarnaast ook vrijwel even snel en groot, en nog iets lichter dan de Seagate. De Canvio Premium 1TB is bijna een tientje duurder, maar daar krijg je wel een luxere behuizing voor terug. Een leuke extra is het kabeltje naar usb type-c, al zit op de schijf zelf gewoon micro-usb.

Toshiba Canvio Basics 1TB Black Toshiba Canvio Premium 1TB Dark Grey
De Toshiba Canvio Basics en Premium 1TB.

De drie 2TB-schijven van Toshiba, de Canvio Ready, Canvio Alu en Canvio Advance, kosten allemaal rond de 80 euro. Bij de Alu krijg je daar een luxe aluminium behuizing en backupsoftware voor terug, de Canvio Ready is ‘gewoon’ van zwart plastic. De Advance houdt het midden met wat luxer plastic. Helaas blijven de lees- en schrijfsnelheden van de Alu en Ready modellen beperkt tot 107 MB/s, geen resultaat om over naar huis te schrijven. De nieuwere Canvio Advance weet met snelheden tot 140 MB/s een stuk beter te scoren.

Toshiba Canvio Ready 2TB Black Toshiba Canvio Advance 2TB Black
De Toshiba Canvio Ready en Advance 2TB.

Toshiba Canvio Alu 3S 2TB Silver
De Toshiba Canvio Alu 2TB.

2,5": Transcend StoreJet 25C3 & 25M3 2TB

Transcend doet mee met twee 2,5”-modellen. De StoreJet 25C3 is lekker dun en licht, terwijl de 25M3 juist is gevat in een stevige, schokbestendige rubberachtige behuizing. Met de knop op dat laatste model kun je vliegensvlug een back-up starten.

Beide drives zijn lekker vlot, met waardes van ruim 120 MB/s in onze praktijktests. De gemiddelde prijzen van € 98 voor de 25M3 en € 102 voor de 25C3 zijn dan ook niet mals.

Transcend StoreJet 25C3 2TB Iron Grey Transcend StoreJet 25M3 2TB
De Transecend StoreJet 25C3 en 25M3 2TB.

2,5": WD Elements Portable 2TB

WD stuurde modellen in drie verschillende series op. De Elements Portable-reeks is de betaalbaarste en dan ook erg simpel uitgevoerd. Hij is alleen verkrijgbaar in het zwart en je krijgt er geen software bij. Ook de prestaties zijn niet erg bijzonder: hij haalt nog geen 110 MB/s. Met een gemiddelde prijs van € 90 is hij echter niet duur.

Western Digital Elements Portable 2TB Black

2,5": WD My Passport 2TB, 3TB & 4TB

Voor luttele euro’s meer heb je de WD My Passport (€ 89 voor 2 TB, € 122 voor 3 TB, € 139 voor 4 TB), die er om te beginnen een stuk hipper uitziet. Het ontwerp bestaat voor de helft uit glanzend plastic, terwijl de andere helft mat is afgewerkt met een diagonaal streepmotief. Naast de door ons geteste gele varianten kun je ook kiezen voor zwart, blauw, rood, oranje en wit.

Verder krijg je er diverse softwarepakketten bij, voor het eenvoudig maken van back-ups en het versleutelen van de gegevens op de harddisk. Zeker vermeldenswaard is de driejarige garantie, waar grote concurrent Seagate het bij twee jaar houdt. De performance is met zo’n 114 MB/s voor de 2TB-uitvoering, 110 MB/s voor de 3TB-variant en 108 MB/s voor het 4TB-model niet heel bijzonder.

Western Digital My Passport 4TB Yellow Western Digital My Passport 3TB Black

2,5": WD My Passport Ultra 1TB

Ten slotte ontvingen we ook een model uit WD’s premiumreeks, de My Passport Ultra. Bij deze uitvoering bestaat een deel van de behuizing uit metaal in plaats van plastic – je kunt kiezen uit goud met wit of grijs met zwart.

Bovendien is de My Passport Ultra ook dun en licht, met een dikte van 13,5 mm en een gewicht van 140 gram. De Seagate Backup Plus Slim is echter zowel nog wat slanker als minder zwaar. WD is met 125 MB/s exact even snel.

Western Digital My Passport Ultra 1TB White/Gold
De WD My Passport Ultra 1TB ontvingen we in goud/wit.

3,5": Buffalo DriveStation DDR 3TB

De eerste externe harddisk van serieus formaat is gelijk een bijzondere. DDR staat namelijk voor waar je denkt dat het voor staat: een ingebouwde dram-cache, in dit geval 1 GB groot. Je moet wel even een driver installeren om die te kunnen gebruiken. Ook zonder die driver is het echter een van de snelste schijven uit de test. Nadelen zijn er echter ook: soms wordt het ingebouwde ventilatortje hoorbaar en met een gemiddelde prijs van € 162 is hij duur.

Buffalo DriveStation DDR 3TB Buffalo DriveStation DDR 3TB

3,5": Freecom Quattro 3.0 8TB

De meest veelzijdige externe harddrive uit deze test is zonder twijfel de Freecom Quattro 3.0 8TB. Deze harddisk heeft maar liefst vier typen aansluitingen: usb 3.0 natuurlijk, maar ook esata, firewire-400 en firewire-800. Wellicht wat ouderwets, doch zeer bruikbaar voor wie op een wat oudere computer werkt.

Bij firewire denk je al snel aan Macs en de chique aluminium behuizing past daar qua design dan ook goed bij. Ook heeft dit model geen fan, dus hoor je alleen de harddisk zelf zachtjes ratelen. De lees- en schrijfsnelheden doen mee in de top: ruim 190 MB/s in beide scenario’s. Met een gemiddelde prijs van € 359 is het echter ook de duurste deelnemer.

Freecom Quattro 3.0 8TB Freecom Quattro 3.0 8TB

3,5": Seagate Expansion Desktop 3TB & 4TB

De Expansion Desktop-schijven van Seagate zijn overduidelijk de grote broers van de eerder besproken Expansion Portables. Zelfs het driehoekjespatroon waarmee de behuizing is afgewerkt, ziet er identiek uit.

Ook gebleven zijn de scherpe prijzen: voor gemiddeld € 97 haal je de 3TB-versie in huis, de Expansion Desktop 4TB kost gemiddeld € 110. Een addertje onder het gras hebben wij in ieder geval niet kunnen vinden: beide varianten zijn heerlijk snel (dik 170 MB/s bij de 3TB’er, zelfs 190 MB/s bij het 4TB-model). Wel moet je je natuurlijk realiseren dat je er (net als bij de mobiele varianten) geen noemenswaardige software bij krijgt.

Seagate Expansion 3TB Seagate Expansion 4TB

3,5": Seagate Backup Plus Hub 4TB & 8TB

Voor de serieuze opslagnood heeft Seagate ook een luxere serie: de Backup Plus Hub. In tegenstelling tot de goedkope Expansion Desktop-schijven plaats je deze harddrives rechtop, waardoor ze minder plek innemen op je bureau.

De belangrijkste feature vinden we aan de voorzijde. Je kunt smartphones, tablets en camera’s aansluiten op de twee usb 3.0-poorten om ze te back-uppen of op te laden. Daar hoeft je pc niet voor aan te staan – handig!

Daarnaast krijg je bij deze modellen wél software, waarmee je je back-ups kunt beheren en zelfs direct kunt synchroniseren met Google Drive en Microsoft OneDrive.

De prijzen liggen uiteraard wat hoger. Voor gemiddeld € 125 mag je je eigenaar noemen van de Backup Plus Hub 4TB, de 8TB-variant gaat voor € 211 over de toonbank.

Seagate Backup Plus Hub 4TB Black

3,5": Transcend StoreJet 35T3 8TB

Ook de Transcend StoreJet 35T3 is verticaal georiënteerd. Wij testten het 8TB-model, het vlaggenschip van de line-up van deze fabrikant. Op de blauw oplichtende back-upknop na is het ontwerp vrij ingetogen – het matzwarte plastic is dan ook niet van de hoogste kwaliteit.

De Transcend is met snelheden rond de 190 MB/s vrij rap, maar je betaalt er dan ook € 287 voor.

Transcend StoreJet 35T3 8TB Transcend StoreJet 35T3 8TB

3,5": WD My Book 3TB

Het lukte WD helaas niet om meer dan één externe desktopschijf aan te leveren voor het sluiten van de deadline. De My Book 3TB deelt zijn designtaal duidelijk met de compactere My Passport-serie, maar is in tegenstelling tot de kleintjes alleen verkrijgbaar in misschien saai, doch strak zwart.

Zijn software heeft WD uitstekend voor elkaar: je kunt eenvoudig back-uppen, zelfs complete images van je systeem, en de harddisk versleutelen met 256-bit AES. Bovendien krijg je drie jaar garantie, versus twee jaar bij vrijwel alle concurrenten. Daar staat tegenover dat de My Book 3TB met zijn gemiddelde prijs van € 113 behoorlijk duurder is dan bijvoorbeeld de Seagate Expansion Desktop.

Western Digital My Book 3TB Western Digital My Book 3TB

Benchmarks: Atto

We hebben alle externe harddisks getest op een systeem gebaseerd op een Intel Core i3 Haswell processor, ASRock Z97 Extreme6 moederbord en met Windows 8.1 als besturingssysteem. Om er zeker van te zijn dat bij de file-copy tests (zie verderop) de geteste schijf niet de bottleneck vormt, hebben we het systeem voorzien van een Samsung 950 Pro PCI-Express SSD als bootschijf.

In Atto zien we doorgaans de hoogste doorvoersnelheden. Deze benchmark gebruiken veel fabrikanten dan ook om hun opgegeven snelheden op te baseren. De lees- en schrijfsnelheden van de portable harddisks (blauwe balkjes) liggen zonder uitzondering lager dan die van de 3,5"-schijven, die je kan herkennen aan de rode balkjes. De Buffalo DriveStation DDR steekt dankzij zijn cachegeheugen boven de rest van het testveld uit. Bij de 2,5"-schijven zijn vooral de Toshiba Canvio Advance 2TB en beide LaCie Rugged Mini's aan de snelle kant.

Benchmarks: HD Tune

In de HD Tune-leestest doen enkele WD's het bijzonder goed - wellicht heeft men een trucje gevonden om hierin goed voor de dag te komen, want andere tests laten geen verschillen zien die zo groot zijn. Vooral in de schrijftest wordt duidelijk dat grotere 3,5"-harddisks intrinsiek toch wel duidelijk rapper zijn.

Benchmarks: real-world 5MB

De praktijktests zijn wat ons betreft belangrijker dan de theoretische tests van Atto en HD Tune. De 5MB-tests zijn goed te vergelijken met het overzetten van bijvoorbeeld foto's of muziekbestanden, die vaak ongeveer dat formaat hebben.

Bij het lezen komen de snelste 3,5"-schijven uit op 160 MB/s, terwijl de snelste 2,5"-schijven stranden op iets meer dan 130 MB/s. Er zijn echter ook externe harddisks te koop die half zo snel zijn. Ook bij de schrijftest zien we vooral tussen 2,5"-harddisks grote verschillen.

Benchmarks: real-world 10GB

In de sequentiële 10GB-test liggen de snelheden doorgaans wat hoger. All-round is de is de Seagate Backup Plus Portable 5TB de snelste 2,5"-schijf, die leest en schrijft met 140 MB/s. Bij de 'desktopmodellen' is dat de Buffalo DriveStation DDR 3TB, met snelheden rond of boven de 200 MB/s.

Conclusie

Na het testen van 34 externe harddisks kunnen we opgelucht de conclusie trekken dat er geen onwerkbaar trage opslagapparaten meer worden verkocht. Elke geteste schijf is op z’n minst redelijk vlot te noemen. Toch zijn er nog verschillen in prestaties, prijs, de kwaliteit van de behuizing, de meegeleverde software en de garantieperiode.

Als je op zoek bent naar een portable externe schijf van 1 of 2 terabyte, dan zijn de Seagate Backup Plus Portable (Slim) 1TB en 2TB goede keuzes en daarmee ontvangers van onze Excellent Choice award. Ze zijn vlotter dan de marginaal goedkopere Expansion Portable-varianten en je krijgt er bovendien backupsoftware bij. De WD My Passport 2TB is wat trager, maar de unieke drie jaar garantie overtuigen ons om toch een Great Value award uit te reiken. Zoek je een model dat tegen een stootje kan, dan biedt Adata met de AHD720 1TB een aantrekkelijke optie die een Excellent Choice award verdient. Verder willen we ook de overwegend zeer snelle Toshiba Canvio Advance 2TB genoemd hebben, maar die is vooralsnog nauwelijks verkrijgbaar.

Seagate Backup Plus Portable 1TB Silver Adata AHD720 1TB Yellow
De Seagate Backup Plus Portable Slim 1TB en Adata AHD720 1TB.

Bij de grotere capaciteiten loopt Seagate qua performance verder uit. De Seagate Expansion Portable 4TB is zelfs wat sneller dan de Backup Plus in hetzelfde formaat en biedt ondanks het ontbreken van software heel veel waar voor zijn geld: Great Value! De Backup Plus Portable 5TB van hetzelfde merk is niet alleen de externe 2,5”-schijf met de grootste opslagcapaciteit, maar tevens de snelste. Wij vinden deze externe harddisk een Ultimate Product award waard.

Seagate Expansion Portable 4TB Seagate Backup Plus Portable 5TB Silver (STDR5000201)
De Seagate Expansion Portable 4TB en Seagate Backup Plus Portable 5TB.

Dan de 3,5”-modellen, oftewel de desktopmodellen. De Great Value awards gaan zonder twijfel naar de Seagate Expansion Desktop 3TB en 4TB, die indrukwekkende prestaties met zéér scherpe prijzen combineren. Meer opslag en bovendien meer features biedt de Seagate Backup Plus Hub 8TB, waar je zelfs naartoe kunt backuppen als je pc uit staat. We kennen een Excellent Choice award toe aan deze schijf.

Seagate Expansion 4TB Seagate Backup Plus Hub 8TB Black
De Seagate Expansion Desktop 4TB en Seagate Backup Plus Hub 8TB.

Ten slotte hebben we nog een Ultimate Product award te vergeven in deze categorie. Die gaat naar de Buffalo DriveStation DDR3 3TB, met enige afstand de snelste externe harddisk in deze test. Daar betaal je wel een forse meerprijs voor.

Buffalo DriveStation DDR 3TB
De Buffale DriveStation DDR 3TB.


WD My Passport 2TB
Seagate Expansion Portable 4TB
Seagate Expansion Desktop 3TB & 4TB


Adata AHD720 1TB
Seagate Backup Plus Portable 1TB & 2TB
Seagate Backup Plus Hub 8TB


Seagate Backup Plus Portable 5TB
Buffalo DriveStation DDR 3TB


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Excellent Adata AHD720 1TB Yellow

Adata AHD720 1TB Yellow

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 1000 GB

63,80 €

1 winkel
Ultimate Buffalo DriveStation DDR 3TB

Buffalo DriveStation DDR 3TB

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 3000 GB

134,90 €

4 winkels
Excellent Freecom Mobile Drive Classic 2TB (USB 3.0)

Freecom Mobile Drive Classic 2TB (USB 3.0)

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 2000 GB

88,00 €

4 winkels
Freecom Quattro 3.0 8TB

Freecom Quattro 3.0 8TB

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • FireWire 800
 • eSATA interface
 • 8000 GB
Niet verkrijgbaar
LaCie Rugged Mini 1TB (USB 3.0)

LaCie Rugged Mini 1TB (USB 3.0)

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 1000 GB

76,36 €

8 winkels
Excellent LaCie Rugged Mini 2TB

LaCie Rugged Mini 2TB

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 2000 GB

99,00 €

8 winkels
Seagate Backup Plus Hub 4TB Black

Seagate Backup Plus Hub 4TB Black

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 4000 GB

92,99 €

11 winkels
Excellent Seagate Backup Plus Hub 8TB Black

Seagate Backup Plus Hub 8TB Black

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 8000 GB

160,90 €

11 winkels
Excellent Seagate Backup Plus Portable 1TB Silver

Seagate Backup Plus Portable 1TB Silver

 • 1000 GB
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)

49,95 €

5 winkels
Excellent Seagate Backup Plus Portable 4TB Black

Seagate Backup Plus Portable 4TB Black

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 4000 GB

125,83 €

3 winkels
Ultimate Seagate Backup Plus Portable 5TB Silver (STDR5000201)

Seagate Backup Plus Portable 5TB Silver (STDR5000201)

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 5000 GB

132,00 €

4 winkels
Excellent Seagate Backup Plus Slim Portable 2TB Black

Seagate Backup Plus Slim Portable 2TB Black

 • 2000 GB
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)

69,99 €

2 winkels
Seagate Backup Plus Ultra Slim 1TB Gold

Seagate Backup Plus Ultra Slim 1TB Gold

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 1000 GB

58,90 €

7 winkels
Great Value Seagate Expansion 3TB

Seagate Expansion 3TB

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 3000 GB

77,90 €

7 winkels
Great Value Seagate Expansion 4TB

Seagate Expansion 4TB

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 4000 GB

84,00 €

8 winkels
Seagate Expansion Portable 1TB

Seagate Expansion Portable 1TB

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 1000 GB

48,49 €

11 winkels
Great Value Seagate Expansion Portable 4TB

Seagate Expansion Portable 4TB

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 4000 GB

89,99 €

9 winkels
Silicon Power Armor A62

Silicon Power Armor A62

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 2000 GB
Niet verkrijgbaar
Silicon Power Armor A75

Silicon Power Armor A75

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 2000 GB

90,50 €

1 winkel
Silicon Power Diamond D30 2TB Black

Silicon Power Diamond D30 2TB Black

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 2000 GB
Niet verkrijgbaar
Toshiba Canvio Advance 2TB Black

Toshiba Canvio Advance 2TB Black

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 2000 GB

78,16 €

4 winkels
Toshiba Canvio Alu 3S 2TB Silver

Toshiba Canvio Alu 3S 2TB Silver

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 2000 GB

88,00 €

5 winkels
Toshiba Canvio Basics 1TB Black

Toshiba Canvio Basics 1TB Black

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 1000 GB

55,81 €

3 winkels
Toshiba Canvio Premium 1TB Dark Grey

Toshiba Canvio Premium 1TB Dark Grey

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 1000 GB

61,95 €

7 winkels
Toshiba Canvio Ready 2TB Black

Toshiba Canvio Ready 2TB Black

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 2000 GB

73,79 €

5 winkels
Transcend StoreJet 25C3 2TB Iron Grey

Transcend StoreJet 25C3 2TB Iron Grey

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 2000 GB

84,99 €

5 winkels
Transcend StoreJet 25M3 2TB

Transcend StoreJet 25M3 2TB

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 2000 GB

85,90 €

1 winkel
Transcend StoreJet 35T3 8TB

Transcend StoreJet 35T3 8TB

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 8000 GB

239,90 €

4 winkels
Western Digital Elements Portable 2TB Black

Western Digital Elements Portable 2TB Black

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 2000 GB

69,51 €

2 winkels
Western Digital My Book 3TB

Western Digital My Book 3TB

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 3000 GB

87,81 €

8 winkels
Great Value Western Digital My Passport 2TB Yellow

Western Digital My Passport 2TB Yellow

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 2000 GB

89,99 €

1 winkel
Western Digital My Passport 3TB Black

Western Digital My Passport 3TB Black

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 3000 GB

101,85 €

7 winkels
Western Digital My Passport 4TB Yellow

Western Digital My Passport 4TB Yellow

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 4000 GB

129,99 €

7 winkels
Western Digital My Passport Ultra 1TB White/Gold

Western Digital My Passport Ultra 1TB White/Gold

 • Harddisk
 • USB 3.0 (3.1 Gen 1)
 • 1000 GB

59,95 €

3 winkels
0
*