Corsair Crystal 280X RGB review: Slimme kubus

15 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 
 6. 6. Testresultaten geluidsproductie
 7. 7. Foto's
 8. 8. Specificaties
 9. 9. Conclusie
 10. 1 besproken product
 11. 15 reacties

Inleiding

De laatste tijd verzuchten we wel eens dat behuizingen steeds meer op elkaar gaan lijken qua opbouw, maar met de nieuwe Crystal 280X laat Corsair zien dat het ook anders kan. Deze compacte kast voor micro-atx moederborden plaatst de voeding áchter het moederbord in plaats van eronder, met als resultaat een lagere en bredere behuizing dan we gewend zijn. Voeg daar drie gehard glazen panelen en - bij de door ons geteste versie - rgb-casefans aan toe, en je hebt een opvallende en fraaie kast. Tijd om uit te zoeken hoe deze behuizing presteert.

De kubus-behuizing is niet nieuw voor Corsair. In 2013 testten wij de Carbide Air 540 voor atx-moederborden en een jaar later reviewden we ook de kleinere Carbide Air 240. Die laatste krijgt nu een opvolger met de Crystal 280X. Uiteraard is de nieuwe kast aangepast aan de wensen en eisen die we anno 2018 aan een behuizing stellen. De overstap van de Carbide naar de Crystal series betekent bovendien dat we nu tempered glass panelen krijgen in plaats van plexiglas.

Mede daardoor is de prijs wel wat hoger dan de 100 euro die je op dit moment gemiddeld voor de Carbide Air 240 betaalt. De basisversie van de 280X heeft een adviesprijs van 120 euro, de rgb-versie die wij testen moet 175 euro opbrengen. Bij die rgb-versie krijg je wel meteen een rgb-controller en twee addressable rgb-casefans uit de LL-serie, voorzien van maar liefst 16 leds per stuk. Los betaal je daar per stuk gemiddeld zo'n 30 euro voor.

In de vergelijking

We vergelijken de Corsair Crystal 280X RGB met andere geteste micro-atx behuizingen. De meeste daarvan zijn overigens normale mini- of midi-towers, omdat het kubus-formaat van de Crystal 280X niet zo gangbaar is dat we veel direct vergelijkingsmateriaal hebben.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Corsair Crystal 280X RGB Window White

Corsair Crystal 280X RGB Window White

 • Tower
 • Micro ATX
 • Zwart/Wit
 • Venster
 • 2 fans

161,67 €

6 winkels
0
*