LG G7 ThinQ review: LG's visie op de moderne smartphone

8 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Beeldscherm
 4. 4. Camera
 5. 5. Intern
 6. 6. Software
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Systeemprestaties: Geekbench
 9. 9. Systeemprestaties: PCMark
 10. 10. Grafische prestaties: 3DMark
 11. 11. Grafische prestaties: GFXBench
 12. 12. Prestaties: Accuduur
 13. 13. Conclusie
 14. 2 besproken producten
 15. 8 reacties

Uiterlijk

De LG G7 ThinQ is geheel volgens de huidige trend in smartphoneland gemaakt van glas dat bijeen gehouden wordt door een frame van metaal. Daarbij ontbreekt ook de modieuze beeldverhouding beeldverhouding 19,5:9 niet, evenmin als de notch die ongeveer een derde van de schermbreedte beslaat en softwarematig naar wens kan worden aangepast. De G7 ThinQ is verkrijgbaar in drie kleuren, te weten blauw (New Moroccan Blue), grijs (New Platinum Grey) en de zwarte (New Aurora Black) uitvoering die wij in handen kregen. Het toestel meet 153,2 x 71,9 x x 8,6 mm (LxBxD) en weegt een slordige 162 gram. In combinatie met de 6,1 inch beelddiagonaal komt de scherm-toestel ratio daarmee uit op 82,6%. Dat is geen slechte score en betekent dan ook dat de bezels behoorlijk beperkt zijn gehouden. 

LG G7 ThinQ Black

Glas, curves en IP68

De behuizing van glas heeft zowel afgeronde hoeken als randen en ook de schermhoeken lopen in een curve. De afwerking is deze keer ogenschijnlijk optimaal, zoals je mag verwachten van een toestel met een prijsstelling als die van de G7 ThinQ. Het toestel is dan ook volledig water- en stofdicht volgens de IP68-rating en ligt - ondanks het gebruik van een glad materiaal als glas - uitstekend en stevig in de hand. De glazen behuizing is uiteraard gevoelig voor vlekken, die wel redelijk makkelijk te verwijderen zijn maar bijvoorbeeld niet zo makkelijk en grondig als bij de OnePlus 6 het geval is.

Aan de rechterzijde van het toestel treffen we enkel de powertoets, die daarmee niet langer in de vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel verwerkt is, zoals bij de voorgangers het geval was. Aan de bovenzijde treffen we de uitprikbare simtray met twee sloten aan, waarin je ofwel twee simkaarten kwijt kan of voor een combinatie van een simkaart en een micro-sd kaart van maximaal 2 TB kan kiezen. Aan de linkerkant vinden we naast de twee seperate knoppen voor de volumeregeling ook nog een fysieke knop voor Google Assistant (1x indrukken )en de ingebouwde Google Lens functie (2x indrukken). Om hier goed gebruik van te kunnen maken is het zolang Google Assistent niet in het Nederlands beschikbaar is wel nodig om je telefoon in het Engels te zetten. Aan de onderzijde vinden we ten slotte een 3,5mm jack voor het aansluiten van een stel headphones, alsmede een speaker.

LG G7 ThinQ Black

Hi-Fi Quad-DAC en Boombox speaker

LG geeft hoog op over de speaker, die het als Boombox aanduidt, net als over de gebruikte 32-bit hifi quad-dac en de aanwezige ondersteuning voor dts:x 3d surround sound. De Boombox speaker brengt voor een smartphone een heel aardig geluid weer. Het volume is uitstekend en de body is redelijk, al was het geluid van bijvoorbeeld de Razer Phone en Samsung Galaxy S9(+) met ondersteuning voor Dolby Atmos nog indrukwekkender. Overigens is LG zo sympathiek om een setje in-ear heaadphones mee te leveren, die net als de speaker een heel aardig geluid produceren en van een afstandsbediening met functietoets en volumeregeling zijn voorzien. Dan blijft nog over de usb-c aansluiting die we aan de onderzijde van het toestel aantreffen, waarop je de meegeleverde lader met een maximaal vermogen van 16,2 W / 9 W (9 V x 1,8 A / 5 V x 1,8 A) kan aansluiten.   


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
LG G7 ThinQ Black

LG G7 ThinQ Black

 • Google Android 8.0
 • 64 GB
 • 6.1 inch
 • 3120x1440
 • 16 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
LG G7 ThinQ Blue

LG G7 ThinQ Blue

 • Google Android 8.0
 • 64 GB
 • 6.1 inch
 • 3120x1440
 • 16 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
0
*