LG G7 ThinQ review: LG's visie op de moderne smartphone

8 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Beeldscherm
 4. 4. Camera
 5. 5. Intern
 6. 6. Software
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Systeemprestaties: Geekbench
 9. 9. Systeemprestaties: PCMark
 10. 10. Grafische prestaties: 3DMark
 11. 11. Grafische prestaties: GFXBench
 12. 12. Prestaties: Accuduur
 13. 13. Conclusie
 14. 2 besproken producten
 15. 8 reacties

Camera

Bij dit onderdeel staan we stil bij de specificaties van de verschillende camera's die in de LG G7 ThinQ aanwezig zijn. Daarbij testen we in de praktijk de werking van de camera waarbij we onder andere een vergelijking maken met een vast referentietoestel. 

LG G7 ThinQ Black

Cameratechniek

De G7 ThinQ is aan de voorzijde uitgerust met een selfiecamera op basis van een 8 megapixel sensor met een f/1.9 lens en kan video opnemen bij een maximale resolutie van 1080p (30 fps). De camera ondersteunt zaken als Google Lens, portretmodus, phase detection auto focus (pdaf), gif-modus, timelapse en een selfieflash.  

Aan de achterzijde treffen we een dubbele camera opstelling aan, bestaande uit een 16 megapixel exemplaar met een 71° lens en een diafragma van f/1.6 die wordt bijgestaan door een eveneens 16 megapixel groothoekcamera met een 107° lens en een diafragma van f/1.9. Beide zijn gebaseerd op een Sony IMX351-sensor en ondersteunen ois, pdaf en laser autofocus.  De gewone hoofdcamera ondersteunt optical image stabilization (ois) en beide hebben ondersteuning aan boord voor pdaf. Video opnemen kan hier met een maximale resolutie van 3840x2160 (30 fps).   

Google Lens en AI Cam

De camera app van de LG G7 ThinQ biedt de gebruiker naast de standaard features twee onderscheidende functies. Ten eerste is er de ingebouwde ondersteuning voor de Google Lens functie, waarmee je de camera gebruikt om objecten te zien en te interpreteren en zo mogelijk meer informatie over te verstrekken. Daarnaast is er de zogenaamde AI Cam, die tijdens het fotograferen een stroom van herkenningen - die afwisselend correct en volslagen onzinnig zijn - in geschrift in beeld brengt en de instellingen op basis van de herkende omstandigheden aanpast. Zo kan de AI Cam in theorie niet alleen het verschil tussen bijvoorbeeld een landschap en een stad zien, maar ook tussen een zonsondergang en opkomst of volwassene en baby herkennen.  

Cameratest

Bij elke smartphone die we bij Hardware.Info binnen krijgen doen we een vergelijkende cameratest met een vast referentietoestel. Op dit moment gebruiken we daarvoor de camera van de Samsung Galaxy S9+, wat ons betreft op dit moment een van de beste camera's die in een smartphone te vinden is. De S9+ is een high-end, en dus ook duurder toestel. Je kan natuurlijk niet zonder meer verwachten dat een camera van een (veel) goedkopere smartphone vergelijkbare prestaties levert, maar de lat moet ergens liggen om een goede vergelijking te kunnen maken.  

We nemen onder verschillende omstandigheden een foto met zowel de LG G7 ThinQ als de Samsung Galaxy S9+ waarbij we de resultaten naast elkaar leggen. In het eerste en tweede scenario schieten we plaatjes met beide toestellen in onze onverlichte fotostudio waarbij we de deur op een kier laten waarbij we eerst geen en daarna wel gebruik maken van de aanwezige flitsers.

In het eerste scenario zien we direct dat er weinig verschil is te zien tussen het plaatje van de G7 ThinQ en dat van de S9+. De laatste maakt net een wat scherper en gedetailleerd beeld met minder ruis, maar dat is vooral zichtbaar als je op ware grootte gaat kijken.

LG G7 ThinQ (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts) zonder flitser

In het tweede scenario verandert er vrij weinig aan de verhoudingen; de S9+ maakt het betere plaatje maar de verschillen zijn beperkt. De kleurweergave is wel aanzienlijk anders, deels een kwestie van voorkeur maar het beeld van de Samsung is wel iets levendiger.

LG G7 ThinQ (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts) met flitser

Als we met meer dan voldoende licht wat foto's maken lijkt het verschil vooral te zitten in de detailweergave en scherpte, die is bij de S9+ een stukje beter dan bij de G7 ThinQ, al zijn de verschillen ook hier niet bijzonder groot.

LG G7 ThinQ (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

Ook buiten bewijst de S9+ wederom dat het de betere camera aan boord heeft ten opzichte van de landgenoot. Het plaatje van de S9+ is vooral scherper in de details. De kleurweergave is ook hier weer heel verschillend, aan jou beste lezer waar je de voorkeur aan geeft.  

LG G7 ThinQ (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

De camera van de LG G7 ThinQ heeft zeker haar verdienste. De kwaliteit van de camera weet die van de S9+ niet te evenaren, laat staan te overtreffen, maar dat is gezien de hoge lat geen schande. Onder de streep komt de camera van de G7 eigenlijk in alle scenario's redelijk in de buurt en dat is zeker niet slecht. 

LG G7 ThinQ met hdr (links) AI Cam (midden links), groothoeklens en hdr (midden rechts) en groothoeklens en AI Cam (rechts)


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
LG G7 ThinQ Black

LG G7 ThinQ Black

 • Google Android 8.0
 • 64 GB
 • 6.1 inch
 • 3120x1440
 • 16 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
LG G7 ThinQ Blue

LG G7 ThinQ Blue

 • Google Android 8.0
 • 64 GB
 • 6.1 inch
 • 3120x1440
 • 16 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
0
*