LG G7 ThinQ review: LG's visie op de moderne smartphone

7 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Beeldscherm
 4. 4. Camera
 5. 5. Intern
 6. 6. Software
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Systeemprestaties: Geekbench
 9. 9. Systeemprestaties: PCMark
 10. 10. Grafische prestaties: 3DMark
 11. 11. Grafische prestaties: GFXBench
 12. 12. Prestaties: Accuduur
 13. 13. Conclusie
 14. 14. Besproken producten
 15. 15. Reacties

Inleiding

We zijn bijna halverwege 2018 en inmiddels hebben we alweer tal van vlaggenschepen van de diverse smartphonefabrikanten voorbij zien komen. Het Zuid-Koreaanse LG kon natuurlijk niet achterblijven: hier is de LG G7 ThinQ.

LG G7 ThinQ Black
LG G7 ThinQ

LG is dit jaar relatief laat met het introduceren van haar nieuwste topmodel. Dit hoeft overigens niet noodzakelijkerwijs een nadeel te zijn. Het ideale moment is tenslotte van vele zaken afhankelijk; wanneer de ruwe randjes zijn afgevlakt en het toestel echt klaar is voor release, maar bijvoorbeeld ook de beschikbaarheid van SoC's. Als je weliswaar de eerste bent die met een nieuw toestel komt, maar daardoor niet de allernieuwste chipset kan gebruiken en de iets latere concurrentie wel, blijft er weinig over van het voordeel de eerste te zijn. Dit geldt zeker voor een partij als LG, dat in tegenstelling tot Huawei en Samsung geen SoC's in eigen beheer maakt, en dus altijd afhankelijk is van een derde partij. Daarbij kan je als je wat later bent zien wat de concurrentie doet - al is de vraag in hoeverre een ontwerp nog aan te passen is in een bestek van enkele maanden. 

We zullen zien wat het doet voor LG bij de introductie van de G7 ThinQ, die de G6 van vorig jaar moet doen vergeten. Indertijd zaten er letterlijk ruwe randjes aan de voorganger van de G7 en een snelle blik op de nieuwste telg uit de G-serie wekt de indruk dat we die in dit geval niet zullen gaan aantreffen.

We zien tevens dat wie de G7 ThinQ wil aanschaffen zo'n 100 euro meer zal moeten neerleggen dan indertijd bij de G6 het geval was. De LG G7 ThinQ heeft daarmee een adviesprijs van 849 euro, al staat het toestel op dit moment voor een gemiddelde prijs van 799 euro in onze Prijsvergelijker. Een dergelijke prijs is niet meer ongewoon voor een premium smartphone, maar schept hoe dan ook natuurlijk wel de nodige verwachtingen. Of LG deze waar weet te maken lees je in deze review.

Uiterlijk

De LG G7 ThinQ is geheel volgens de huidige trend in smartphoneland gemaakt van glas dat bijeen gehouden wordt door een frame van metaal. Daarbij ontbreekt ook de modieuze beeldverhouding beeldverhouding 19,5:9 niet, evenmin als de notch die ongeveer een derde van de schermbreedte beslaat en softwarematig naar wens kan worden aangepast. De G7 ThinQ is verkrijgbaar in drie kleuren, te weten blauw (New Moroccan Blue), grijs (New Platinum Grey) en de zwarte (New Aurora Black) uitvoering die wij in handen kregen. Het toestel meet 153,2 x 71,9 x x 8,6 mm (LxBxD) en weegt een slordige 162 gram. In combinatie met de 6,1 inch beelddiagonaal komt de scherm-toestel ratio daarmee uit op 82,6%. Dat is geen slechte score en betekent dan ook dat de bezels behoorlijk beperkt zijn gehouden. 

LG G7 ThinQ Black

Glas, curves en IP68

De behuizing van glas heeft zowel afgeronde hoeken als randen en ook de schermhoeken lopen in een curve. De afwerking is deze keer ogenschijnlijk optimaal, zoals je mag verwachten van een toestel met een prijsstelling als die van de G7 ThinQ. Het toestel is dan ook volledig water- en stofdicht volgens de IP68-rating en ligt - ondanks het gebruik van een glad materiaal als glas - uitstekend en stevig in de hand. De glazen behuizing is uiteraard gevoelig voor vlekken, die wel redelijk makkelijk te verwijderen zijn maar bijvoorbeeld niet zo makkelijk en grondig als bij de OnePlus 6 het geval is.

Aan de rechterzijde van het toestel treffen we enkel de powertoets, die daarmee niet langer in de vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel verwerkt is, zoals bij de voorgangers het geval was. Aan de bovenzijde treffen we de uitprikbare simtray met twee sloten aan, waarin je ofwel twee simkaarten kwijt kan of voor een combinatie van een simkaart en een micro-sd kaart van maximaal 2 TB kan kiezen. Aan de linkerkant vinden we naast de twee seperate knoppen voor de volumeregeling ook nog een fysieke knop voor Google Assistant (1x indrukken )en de ingebouwde Google Lens functie (2x indrukken). Om hier goed gebruik van te kunnen maken is het zolang Google Assistent niet in het Nederlands beschikbaar is wel nodig om je telefoon in het Engels te zetten. Aan de onderzijde vinden we ten slotte een 3,5mm jack voor het aansluiten van een stel headphones, alsmede een speaker.

LG G7 ThinQ Black

Hi-Fi Quad-DAC en Boombox speaker

LG geeft hoog op over de speaker, die het als Boombox aanduidt, net als over de gebruikte 32-bit hifi quad-dac en de aanwezige ondersteuning voor dts:x 3d surround sound. De Boombox speaker brengt voor een smartphone een heel aardig geluid weer. Het volume is uitstekend en de body is redelijk, al was het geluid van bijvoorbeeld de Razer Phone en Samsung Galaxy S9(+) met ondersteuning voor Dolby Atmos nog indrukwekkender. Overigens is LG zo sympathiek om een setje in-ear heaadphones mee te leveren, die net als de speaker een heel aardig geluid produceren en van een afstandsbediening met functietoets en volumeregeling zijn voorzien. Dan blijft nog over de usb-c aansluiting die we aan de onderzijde van het toestel aantreffen, waarop je de meegeleverde lader met een maximaal vermogen van 16,2 W / 9 W (9 V x 1,8 A / 5 V x 1,8 A) kan aansluiten.   

Beeldscherm

De LG G7 ThinQ is voorzien van een 6,1 inch Full Vision ips scherm met een 3120x1440 qhd+ resolutie (19,5:9) en een pixeldichtheid van 563 ppi. Onder instellingen/weergave/schermkleur kan je diverse beeldschermmodi selecteren. Wij testen schermen altijd met de standaardinstelling, maar in dit geval was dat niet mogelijk omdat de 'automatische modus' de instellingen zelf steeds aanpast. Daarom hebben we het scherm op de 'bioscoop' modus getest. Overigens is het onder instellingen/weergave/schermresolutie ook mogelijk om de resolutie naar wens aan te passen.

Opvallend genoeg kiest LG bij de G7 ThinQ niet voor een oled-scherm zoals de meerderheid van de fabrikanten van high end smartphones dat wel doet. Dat is des te opmerkelijker aangezien een andere tak van LG er om bekend staat nog wel eens een dergelijk schermpje te produceren. Uit onze test met een X-Rite i1 Display Pro colorimeter in combinatie met de SpectraCal CalMAN 5 analysesoftware blijkt dat LG er desondanks onder de streep in slaagt een prima scherm af te leveren.

De piekhelderheid wit komt uit op een oogverblindende 946 cd/m², zodat we ons zo langzamerhand moeten gaan afvragen of we de zon nog wel goed kunnen zien als we de G7 ThinQ mee naar buiten meenemen. Ten opzichte van de G6 is het meer dan een verdubbeling. De zwartwaarde daarentegen is met 0,41 cd/m² aanzienlijk minder indrukwekkend en de contrastverhouding kom zodoende uit op 1480:1. De kleurafwijking van 3 is precies op de grens vanaf waar het menselijk oog in staat moet zijn om afwijkingen waar te nemen en hoewel de grijsafwijking daar met 4,9 net boven ligt blijven het beide keurige waardes. Bovendien betekenen deze waardes ook weer een verbetering ten opzichte van de voorganger. Wel is het zo dat diverse concurrenten uit het testveld het nóg beter doen. De afwijking van het gamma van 0,1 is bij de G7 niet enkel op zichzelf uitmuntend, ook in vergelijking met de rest van het testveld is dit hartstikke goed. Zodoende blijft enkel de kleurtemperatuur over en die ligt met 7820 K wel fors boven het ideaal van 6500 K, een score die in dit testveld enkel wordt overtroffen door de Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact.

 • Piekhelderheid wit
 • Zwartwaarde

 

 • Kleurafwijking
 • Grijsafwijking

 

 • Kleurtemperatuur
 • Gamma
 • Gamma afwijking

LG G7 ThinQ Black
LG G7 ThinQ Black

Camera

Bij dit onderdeel staan we stil bij de specificaties van de verschillende camera's die in de LG G7 ThinQ aanwezig zijn. Daarbij testen we in de praktijk de werking van de camera waarbij we onder andere een vergelijking maken met een vast referentietoestel. 

LG G7 ThinQ Black

Cameratechniek

De G7 ThinQ is aan de voorzijde uitgerust met een selfiecamera op basis van een 8 megapixel sensor met een f/1.9 lens en kan video opnemen bij een maximale resolutie van 1080p (30 fps). De camera ondersteunt zaken als Google Lens, portretmodus, phase detection auto focus (pdaf), gif-modus, timelapse en een selfieflash.  

Aan de achterzijde treffen we een dubbele camera opstelling aan, bestaande uit een 16 megapixel exemplaar met een 71° lens en een diafragma van f/1.6 die wordt bijgestaan door een eveneens 16 megapixel groothoekcamera met een 107° lens en een diafragma van f/1.9. Beide zijn gebaseerd op een Sony IMX351-sensor en ondersteunen ois, pdaf en laser autofocus.  De gewone hoofdcamera ondersteunt optical image stabilization (ois) en beide hebben ondersteuning aan boord voor pdaf. Video opnemen kan hier met een maximale resolutie van 3840x2160 (30 fps).   

Google Lens en AI Cam

De camera app van de LG G7 ThinQ biedt de gebruiker naast de standaard features twee onderscheidende functies. Ten eerste is er de ingebouwde ondersteuning voor de Google Lens functie, waarmee je de camera gebruikt om objecten te zien en te interpreteren en zo mogelijk meer informatie over te verstrekken. Daarnaast is er de zogenaamde AI Cam, die tijdens het fotograferen een stroom van herkenningen - die afwisselend correct en volslagen onzinnig zijn - in geschrift in beeld brengt en de instellingen op basis van de herkende omstandigheden aanpast. Zo kan de AI Cam in theorie niet alleen het verschil tussen bijvoorbeeld een landschap en een stad zien, maar ook tussen een zonsondergang en opkomst of volwassene en baby herkennen.  

Cameratest

Bij elke smartphone die we bij Hardware.Info binnen krijgen doen we een vergelijkende cameratest met een vast referentietoestel. Op dit moment gebruiken we daarvoor de camera van de Samsung Galaxy S9+, wat ons betreft op dit moment een van de beste camera's die in een smartphone te vinden is. De S9+ is een high-end, en dus ook duurder toestel. Je kan natuurlijk niet zonder meer verwachten dat een camera van een (veel) goedkopere smartphone vergelijkbare prestaties levert, maar de lat moet ergens liggen om een goede vergelijking te kunnen maken.  

We nemen onder verschillende omstandigheden een foto met zowel de LG G7 ThinQ als de Samsung Galaxy S9+ waarbij we de resultaten naast elkaar leggen. In het eerste en tweede scenario schieten we plaatjes met beide toestellen in onze onverlichte fotostudio waarbij we de deur op een kier laten waarbij we eerst geen en daarna wel gebruik maken van de aanwezige flitsers.

In het eerste scenario zien we direct dat er weinig verschil is te zien tussen het plaatje van de G7 ThinQ en dat van de S9+. De laatste maakt net een wat scherper en gedetailleerd beeld met minder ruis, maar dat is vooral zichtbaar als je op ware grootte gaat kijken.

LG G7 ThinQ (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts) zonder flitser

In het tweede scenario verandert er vrij weinig aan de verhoudingen; de S9+ maakt het betere plaatje maar de verschillen zijn beperkt. De kleurweergave is wel aanzienlijk anders, deels een kwestie van voorkeur maar het beeld van de Samsung is wel iets levendiger.

LG G7 ThinQ (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts) met flitser

Als we met meer dan voldoende licht wat foto's maken lijkt het verschil vooral te zitten in de detailweergave en scherpte, die is bij de S9+ een stukje beter dan bij de G7 ThinQ, al zijn de verschillen ook hier niet bijzonder groot.

LG G7 ThinQ (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

Ook buiten bewijst de S9+ wederom dat het de betere camera aan boord heeft ten opzichte van de landgenoot. Het plaatje van de S9+ is vooral scherper in de details. De kleurweergave is ook hier weer heel verschillend, aan jou beste lezer waar je de voorkeur aan geeft.  

LG G7 ThinQ (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

De camera van de LG G7 ThinQ heeft zeker haar verdienste. De kwaliteit van de camera weet die van de S9+ niet te evenaren, laat staan te overtreffen, maar dat is gezien de hoge lat geen schande. Onder de streep komt de camera van de G7 eigenlijk in alle scenario's redelijk in de buurt en dat is zeker niet slecht. 

LG G7 ThinQ met hdr (links) AI Cam (midden links), groothoeklens en hdr (midden rechts) en groothoeklens en AI Cam (rechts)

Intern

De LG G7 ThinQ is uitgerust met het meest recente paradepaardje uit de stal van Qualcomm, de Snapdragon 845. De 845 wordt op het efficiëntere 10nm LPP procedé vervaardigd en heeft een Kryo 385 CPU als kloppend hart. Deze octacore processor is opgebouwd uit twee clusters van elk vier rekenkernen, die respectievelijk op 2,8 GHz (ARM Cortex A75) en 1,8 GHz (ARM Cortex A55) zijn geklokt. De modem is Qualcomms eigen X20 LTE modem, dat ten opzichte van de X16 LTE 20% meer prestaties moet leveren. Hiermee kunnen maximale snelheden van 1,2 Gbps (down) en 150 Mbps (up) bereikt  worden. Tevens is er ondersteuning voor Quick Charge versie 4+ waarmee smartphones binnen 15 minuten 50% opgeladen kunnen worden. De dienstdoende GPU is de Adreno 630. 

Geheugen & connectiviteit

De geheugenconfiguratie waar LG voor kiest bij de G7 ThinQ is 4 GB aan werkgeheugen gekoppeld aan 64 GB aan opslag capaciteit. Op zichzelf moet dat genoeg zijn om het toestel op een prettige manier te gebruiken, maar het steekt tegen diverse concurrerende toestellen als de Huawei P20 Pro (6GB/128GB), OnePlus 6 (8GB/128GB) en de Razer Phone (8GB/64GB) toch enigszins schril af. Dat kunnen we gelukkig niet zeggen wat betreft de connectiviteit, ondersteuning voor 802.11ac wifi, nfc en Bluetooth 5.0 geven allemaal acte de présence. Daarbij biedt de G7 mede dankzij zijn glazen behuizing ondersteuning voor draadloos opladen en kan je dankzij de dual sim functionaliteit een tweede simkaart of een micro sd-kaartje van maximaal 2 TB gebruiken.

LG G7 ThinQ Black

Software

Opemrkelijk genoeg is de LG G7 ThinQ out of the box voorzien van Android 8.0 en niet de meest recente 8.1 versie, die toch al weer enige tijd beschikbaar is. Een update naar de meest recente versie zal ongetwijfeld in de komende tijd volgen, maar het blijft bijzonder dat deze niet direct beschikbaar is.

Android 8

Net als bij eerdere versies zijn er in de nieuwste Android-editie tal van verbeteringen op de gebieden van stroomvoorziening en beveiliging doorgevoerd. Tevens komt Android 8.0 met een picture-in-picture optie en een feature die Notification Dots heet, waarmee je notificaties kan oproepen door een bolletje op een app-icoon in te drukken.

Verder zijn er meer achtergrondbeperkingen voor locatie en wifi in te stellen en worden er kleurenspectra als AdobeRGB en DCI-P3 (die de G7 ThinQ kan weergeven) ondersteund. Bovendien is het ook voor fabrikanten van smartphones die werken met een eigen schil dankzij Project Treble een stuk makkelijk geworden om Android updates uit te rollen. Onder Project Treble wordt het besturingssysteem voortaan namelijk modulair opgebouwd. Hierdoor moeten updates van Google's OS enkel in Android zelf worden aangepast en kan de eigen schil van de fabrikant ongemoeid blijven. Zodoende heeft een fabrikant in principe significant minder tijd nodig voordat het nieuwe firmware beschikbaar kan stellen aan eindgebruikers. Dit is goed nieuws voor gebruikers die een smartphone hebben van een fabrikant die een eigen skin hanteert - zoals LG, dat de G7 heeft uitgerust met de nieuwste versie van de eigen UX-schil.

UX en zwevende balk

Qua bloatware valt het wel mee, de onvermijdelijke Facebook en Instagram apps daargelaten. Wel geeft UX Android een totaal ander smoelwerk, iets waar je overigens zelf als gebruiker behoorlijk wat aanpassingen in kan maken. Daarbij wordt het menu instellingen bijvoorbeeld in vier tabs verdeelt en verschijnt er standaard een half rondje aan de zijkant van het scherm waarachter een zwevende balk met enkele shortcuts schuil gaat. Het is persoonlijk of je dit soort van wijzigingen kan waarderen, wat ons betreft wegen dit soort aanpassingen niet op tegen de voordelen die Android One biedt.

Specificaties

Algemeen
 
MerkLG
ProductnaamG7 ThinQ Black
ProductcodeLMG710EM.ADECBK
DetailsProductinfo
Besturingssysteem
BesturingssysteemAndroid
Besturingssysteem versieGoogle Android 8.0
Android One
Geheugen
Werkgeheugen4096 MB
Opslaggeheugen64 GB
Beschikbaar opslaggeheugen46.04 GB
Geheugenkaartlezer
Beeldscherm
SchermtypeLCD
Schermdiagonaal6.1 inch
Schermresolutie3120x1440
Pixeldichtheid563 ppi
Relatieve schermgrootte82.6 %
Touchscreen
Touchscreen typeCapacitief
Tweede scherm
Processor
Processor / SoCQualcomm Snapdragon 845
ARM-architectuurARMv8
Aantal cores totaal8
Multi cluster
Type cluster 1Qualcomm Kryo 385 Gold
Snelheid cluster 12800 MHz
Aantal cores cluster 14
Type cluster 2Qualcomm Kryo 385 Silver
Snelheid cluster 21700 MHz
Aantal cores cluster 24
GPUAdreno 630
Camera
Camera (achter)
Cameraresolutie (achter)16 MPixel
Tweede camera (achter)
Tweede cameraresolutie (achter)16 MPixel
Camera (voor)
Cameraresolutie (voor)8 MPixel
Tweede camera (voor)
Flitser
Autofocus
Optische beeldstabilisatie
Maximale video opnameresolutie3840x2160
Maximale resolutie bij 30 fps3840x2160
Maximale resolutie bij 60 fps1920x1080
Video framerate60 fps
Toestel
Model typeBar
SIM typeNanosim
Dual SIM
Volwaardig toetsenbord
Stylus
VoedingsaansluitingUSB Type-C
Koptelefoon aansluiting (3,5mm jack)
IP-classificatieIP68 stof (volledig) en waterdicht
Accu
Verwisselbare accu
Accucapaciteit3000 mAh
AccutypeLi-Po
Snelladen
Snellaad-techniekQuick Charge 3.0
Connectiviteit / Netwerk
2G
3G
4G
WiFi
WiFi Direct
WiFi-standaard (hoogste)WiFi 5 (802.11ac)
Dual-band WiFi
Bluetooth
Bluetooth-versieBluetooth 5.0
Near Field Communication (NFC)
Uiterlijk
Lengte153.2 mm
Breedte71.9 mm
Dikte8.6 mm
Gewicht162 gram
KleurZwart
Functionaliteit
Barometer
GPS
Elektronisch kompas
Gyroscoop
Proximity sensor
Accelerometer
Draadloos opladen
Irisscanner
Vingerafdrukscanner
Ondersteunde Bluetooth profielen
Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)
Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP)
Hands-Free Profile (HFP)
Headset Profile (HSP)
Audioformaten
mp3
wav
Videoformaten
h.265
MPEG 4
Overige
Garantie2 jaar

Systeemprestaties: Geekbench

Met de benchmarks van Geekbench testen we op verschillende onderdelen hoe het systeem als geheel werkt. De LG G7 ThinQ maakt onder Geekbench niet direct de beste indruk. Het toestel scoort onder multi weliswaar in de middenmoot, maar onder single is de score zelfs lager dan die van de G6. 

 • Single
 • Multi

Systeemprestaties: PCMark

Met de benchmarks van PCMark testen we op verschillende onderdelen hoe het systeem als geheel werkt. Onder de streep komt de LG G7 ThinQ hier uit de bus als een solide middenmotor, die weliswaar zijn werk doet maar nergens echt weet te excelleren.

 • Work
 • Writing
 • Browsing
 • Photo
 • Video
 • Storage

Grafische prestaties: 3DMark

Met de benchmarks van 3DMark gaan we na hoe het systeem scoort op verschillende onderdelen die verband houden met de grafische prestaties. Op dit onderdeel hoort de LG G7 ThinQ tot de beter presterende toestellen, wat goed nieuws is voor een ieder die graag een spelletje speelt op zijn smartphone. 

 • Sling Shot Extreme (GT1 & GT2)
 • Sling Shot Extreme Unlimited (GT1 & GT2)

Grafische prestaties: GFXBench

Met de benchmarks van GFXBench gaan we na hoe het systeem scoort op verschillende onderdelen die verband houden met de grafische prestaties. GFXBench plaatst in tegenstelling tot 3DMark de LG G7 ThinQ weer in de categorie van solide middenmoters. 

 • Manhattan 3.0
 • Manhattan 3.1
 • T-Rex

Prestaties: Accuduur

De accuwerktijd van smartphones brengen we met vier benchmarks in kaart, waarbij we de schermhelderheid vastzetten op 250 cd/m². Bij onze eerste test laten we in een eindeloze loop een H.264 hd-videobestand afspelen. Daarnaast draaien we de accutest uit de PCMark 2.0 benchmark, die je kan beschouwen als een simulatie van 'normaal' gebruik. Deze test bestaat uit scrollen door webpagina's, het bekijken van foto's en filmpjes en andere gangbare zaken. Ten slotte voeren we ook nog een test uit waarbij we de smartphone in kwestie door websites laten scrollen tot de accu het opgeeft. Deze test voeren we zowel uit met een 4G als een wifi-verbinding.

De LG G7 ThinQ is uitgerust met een niet-verwisselbare Li-Po batterij met een capaciteit van 3000 mAh en ondersteunt de Quick Charge 3.0 snellaadtechniek. Helaas moeten we hier constateren dat de G7 op het toch behoorlijk belangrijke onderdeel van de accu middelmatig presteert. Bij de reguliere accutest - videotest zijn oled-toestellen nu eenmaal in het voordeel, maar bij de meer op de dagelijkse praktijk gerichte PCMark Work 2.0 test scoort de G7 bijna anderhalf uur minder dan de nummer 1. Bij de 4G en wifi browse testen lopen de verschillen verder op tot boven de 4 uur en ook bij de laadtesten vinden we de G7 enigszins troosteloos terug in het midden van de ranglijst. 

 • Accutest
 • Webbrowse test 4G & wifi
 • Laadtesten

Conclusie

Het mag duidelijk zijn dat LG's G7 ThinQ een moderne smartphone is die de huidige mores omtrent designtrends en must haves prima op orde heeft. Een glazen behuizing, draadloos opldaden, dual sim, prima camera met AI-feature, goed scherm met notch en 19,5:9 verhouding en een IP68 rating. Daarbij heeft het een fysieke knop voor Google Assistent en is er ondersteuning voor Google Lens ingebouwd.

Aan de andere kant zijn de resultaten in zowel de systeem als de accu benchmarks middelmatig, niet goed en niet slecht maar solide in het midden. De grafische benchmarks zweven op hun beurt een beetje rond de subtop. Daarbij komt dat de geheugenconfiguratie van 4GB/64GB weliswaar voldoende is voor een premium smartphone, maar niet erg tot de verbeelding spreekt. Dat is wat ons betreft dan ook de makke van dit toestel: het heeft geen wauw-factor en scoort niet over de hele linie hoog genoeg om daar zonder te kunnen. Onder de streep is dat toch waar we niet alleen op gehoopt hadden bij een toestel met een adviesprijs van 849 euro, maar wat je voor dat bedrag ook zou mogen verwachten. 

LG G7 ThinQ Black


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

LG G7 ThinQ Black

LG G7 ThinQ Black

 • Google Android 8.0
 • 4096 MB
 • 64 GB
 • 6.1 inch
 • 3120x1440
 • 16 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
LG G7 ThinQ Blue

LG G7 ThinQ Blue

 • Google Android 8.0
 • 4096 MB
 • 64 GB
 • 6.1 inch
 • 3120x1440
 • 16 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
0
*