Casemods uit de Benelux op Computex 2018

Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. L3p: MFC 2 MOD & In Win
  3. 3. Mike: Audi e-tron & Lian Li
  4. 4. Tim: ROG Strix-build & GeForce x Bitspower
  5. 5. Reacties

Inleiding

Overclocking en casemodding lijken elkaar qua populariteit een beetje af te wisselen. Waar enkele jaren geleden elke fabrikant wilde laten zien hoe extreem zijn producten konden worden overgeklokt, kun je nu geen hardware-event meer binnenlopen zonder creatieve creatie met computeronderdelen te zien. Zo ook op Computex - wij gingen langs bij de Nederlandse en Belgische casemodders die hun nieuwste casemods tentoonstelden.

Eén van de grootste aanjagers van casemodding op internationaal niveau is Thermaltake, dat al enige jaren casemodcompetities organiseert. Op de stand van dit bedrijf was dan ook een groot deel van de ruimte gereserveerd voor een flink aantal casemods. Geen wonder dat we daar in de buurt al snel Peter Brands (L3p), Mike Petereyns (PC-customs.be) en Tim Warning (Dutch Lion Customising) tegenkwamen, die alle drie meerdere mods hadden meegenomen naar de beurs.

Op de volgende pagina's vind je een impressie van diverse casemods en builds. We konden helaas lang niet alle systemen op de foto zetten, maar met dit artikel geven we je wel een indruk van wat er in Taipei te bewonderen viel. Overigens zullen een aantal mods ook later dit jaar op andere events dichter bij huis tentoon worden gesteld, zoals het ASUS ROG Event op 30 juni, Gamescom en Firstlook.

L3p: MFC 2 MOD & In Win

De inzending van Peter Brands, beter bekend onder de alias L3p, voor Thermaltake's casemodscompetitie was de MFC 2 Mod. De naam is een verwijzing naar het Modding Fighting Championship, zoals die fabrikant de wedstrijd noemt. Als basis nam hij de Core P90-kast, met daarin hardware van onder andere ASUS, Intel, Team Group en Plextor. Alle waterkoelingcomponenten komen uiteraard van Thermaltake, dat op dit vlak hard aan de weg timmert.

Het idee achter deze mod is dat hij compacter is dan het origineel, zodat je hem bijvoorbeeld in de woonkamer zou kunnen zetten. De afstandshouders van de kast zijn ongeveer de helft korter en om dat passend te krijgen heeft L3p de indeling aangepast en diverse componenten middels riserkaarten in een andere oriëntatie geplaatst. De videokaart is via een lange kabel helemaal naar de andere zijde gebracht, terwijl de radiator en de reservoirs achterin zijn geplaatst.

Bij In Win kwamen we een andere build van Peter tegen. Hij speelt in deze mod met het idee van 'open design cases' en wil niet per se kabels verbergen, maar juist het vakkundige kabelmanagement laten zien. Vandaar dat hij aan de achterkant een glazen plaat heeft aangebracht.

Mike: Audi e-tron & Lian Li

Ook Mike Petereyns deed mee aan Thermaltake's competitie. De Belg nam een Core P5 als basis en toverde die om tot een mod in het thema van de Audi e-tron. Bijzonder is dat hij veel ge-3D-printe onderdelen heeft gebruikt om de mod extra cachet te geven en alle lijnen van de individuele voedingskabels heeft aangebracht op de custom achterplaat, die van component naar component lopen. Het design van het Audi-binnenwerk komt onder meer in het cpu-waterblok en aan de onderkant van de behuizing terug.

Voor deze gelegenheid is de aanknop omgetoverd tot een 'start engine'-button en beschikt de voeding over horsepowers in plaats van watts. Aan de achterzijde zie je duidelijk het water stromen dankzij de flowrate-meter die daar is geplaatst.

Mike's tweede build kwamen we tegen op de stand van Lian Li. Opvallend aan dit systeem zijn de geribbelde slangen die hij voor de waterkoeling heeft gebruikt, die bijna aan een soort doucheslang laten denken. Uiteraard schittert ook deze build van de rgb-verlichting.

Tim: ROG Strix-build & GeForce x Bitspower

De eerste creatie van Tim Warning is wellicht meer een build in de View 37-kast dan een mod, maar wel met enorm veel aangepast componenten. Het patroon van de nieuwe ASUS ROG Strix-producten is aangebracht op veel verschillende componenten, zoals het reservoir en het waterkoelblok van de videokaart. Ook op de voeding en het cpu-blok zijn andere covers geplaatst. De voorkant is bedekt met diverse logo's, waardoorheen in een donkerdere omgeving een wat sfeerlicht straalt.

Een tweede systeem van Tim kwamen we tegen op de stand van Bitspower, een fabrikant van custom waterkoelingproducten. Je kan ze kennen van de monoblocks die ASUS en ASRock soms meeleveren bij extreem high-end moederborden. Deze build, voorzien van een groot Nvidia GeForce GTX-logo, maakt uiteraard ook gebruik van indrukwekkende waterkoeling en bovendien zijn de panelen in GeForce-thema uitgevoerd.

0