General Mobile GM8 review: succes verzekerd met Android One?

9 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Beeldscherm
 4. 4. Camera
 5. 5. Intern
 6. 6. Software
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Systeemprestaties: Geekbench
 9. 9. Systeemprestaties: PCMark
 10. 10. Grafische prestaties: 3DMark
 11. 11. Grafische prestaties: GFXBench
 12. 12. Prestaties: Accuduur
 13. 13. Conclusie
 14. 2 besproken producten
 15. 9 reacties

Uiterlijk

De General Mobile GM8 is zoals gezegd verkrijgbaar in twee kleuren, grijs of goud. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een kunststof behuizing, iets waar we ook op dit prijspunt weinig positiefs over kunnen zeggen. Het materiaal ziet er wat goedkoop uit en voelt ook zo aan. Ook al zijn we niet enthousiast over de materiaalkeuze, met de afwerking van het toestel is ogenschijnlijk niets mis. Een garantie op water- en stofdichtheid in de vorm van een IP-rating ontbreekt; dat geldt voor de meerderheid van de toestellen op dit prijspeil. Het toestel heeft zowel afgeronde hoeken als randen, de schermhoeken laten daarentegen een perfecte 90° zien. Tezamen met de moderne beeldverhouding van 18:9 ligt het toestel prima in de hand, al kost het bereiken van het hoger gelegen gedeelte van het scherm afhankelijk van je vingers wel enige moeite.     

Scanner zonder haast

De GM8 noteert buitenmaten van 154,1 x 72,7 x 8,1 en weegt 152 gram. In combinatie met een beelddiagonaal van 5,7 inch komen we zodoende uit op een weinig tot de verbeelding sprekende scherm-toestel ratio van 74,8 procent. De bezels rondom het scherm zijn dan ook goed zichtbaar, maar daarbij moet gezegd worden dat de score voor dit prijspunt heel redelijk is.

Aan de achterzijde treffen we boven in het midden een enkele, ronde camera module die zichtbaar uit de behuizing steekt en geflankeerd wordt door een flitser. Onder de camera treffen we een eveneens ronde vingerafdrukscanner. Deze scanner werkt niet geheel vlekkeloos: een enkele keer herkent het de aangeboden vinger niet en wanneer er wel sprake is van herkenning zit er een zichtbare vertraging tussen aanraken en ontgrendelen.

General Mobile GM8 Grey

Dual Sim en een oude bekende 

Aan de rechterzijde van het toestel treffen we enkel een powertoets, die prettig solide aanvoelt. Aan de linkerzijde is er plek ingeruimd voor een uitprikbare simtray met twee sloten. Je kan zodoende twee nano-simkaarten plaatsen of een simkaart met een micro-sd kaartje combineren, al geef je dan wel de dual sim functionaliteit op. Onder de simtray vinden we twee aparte knoppen voor de volumeregeling. Kijkend naar de onderzijde van het toestel fronsen we even de wenkbrauwen bij het ontdekken van een micro-usb aansluiting. De meegeleverde lader die je op deze inmiddels bejaarde poort kan aansluiten biedt een maximaal vermogen van 10 W (5 V x 2 A). 

Dolby Audio equalizer en in-ear headphones

Aan weerskanten van de micro-usb poort treffen we een speakerrooster, al zit de speaker zelf enkel aan de rechterkant. Het geluid dat de speaker weet te produceren heeft een indrukwekkend volume. De weergave van het geluid is prima voor een smartphone - en zeker op dit prijspunt. Daarmee zijn we er echter nog niet, want de GM8 biedt een ingebouwde equalizer van Dolby Audio, waarmee je het geluid kan afstemmen op je eigen voorkeur. De equalizer is ingebouwd in het instellingenmenu, maar is in feite een app. De app ondersteunt geen splitscreenmode, dus instellen is vooral handig met onboard muziekbestanden, zodat je realtime kunt horen welk effect je aanpassingen hebben.

General Mobile is zo sympathiek om daarbij ook nog een setje in-ears mee te leveren. De doppen klinken zeker niet slecht en bieden een afstandsbediening met een play/pause knop en volumeregeling.    


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
General Mobile GM8 Gold

General Mobile GM8 Gold

 • Google Android 8.1
 • 32 GB
 • 5.7 inch
 • 1440x720
 • 13 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
General Mobile GM8 Grey

General Mobile GM8 Grey

 • Google Android 8.0
 • 32 GB
 • 5.7 inch
 • 1440x720
 • 13 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
0
*