General Mobile GM8 review: succes verzekerd met Android One?

9 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Beeldscherm
 4. 4. Camera
 5. 5. Intern
 6. 6. Software
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Systeemprestaties: Geekbench
 9. 9. Systeemprestaties: PCMark
 10. 10. Grafische prestaties: 3DMark
 11. 11. Grafische prestaties: GFXBench
 12. 12. Prestaties: Accuduur
 13. 13. Conclusie
 14. 2 besproken producten
 15. 9 reacties

Camera

Bij dit onderdeel staan we stil bij de specificaties van de verschillende camera's die in de General Mobile GM8 aanwezig zijn. Daarbij testen we in de praktijk de werking van de camera waarbij we onder andere een vergelijking maken met een vast referentietoestel. 

General Mobile GM8 Grey

Cameratechniek

De General Mobile GM8 is aan zowel de voor- als achterzijde uitgerust met een 13 megapixel camera. Het verschil zit hem in het diafragma van de lens: voor is deze f/2.2 waar we aan de achterkant te maken hebben met een f/2.0 exemplaar. De camera ondersteunt zaken als hdr, filmen in slow motion, phase detection autofocus en heeft de beschikking over een heuse portretmodus.   

Cameratest

Bij elke smartphone die we bij Hardware.Info binnen krijgen doen we een vergelijkende cameratest met een vast referentietoestel. Op dit moment gebruiken we daarvoor de camera van de Samsung Galaxy S9+, wat ons betreft op dit moment een van de beste camera's die in een smartphone te vinden is. De S9+ is een high-end, en dus ook duurder toestel. Je kan natuurlijk niet zonder meer verwachten dat een camera van een veel goedkopere smartphone vergelijkbare prestaties levert, de foto's van de S9+ zijn in dit geval dan ook niet zozeer bedoeld om één-op-één te vergelijken, maar meer als een algemeen referentiepunt.

We nemen onder verschillende omstandigheden een foto met zowel de General Mobile als de Samsung Galaxy S9+ waarbij we de resultaten naast elkaar leggen. In het eerste en tweede scenario schieten we plaatjes met beide toestellen in onze onverlichte fotostudio waarbij we de deur op een kier laten en we eerst geen, en vervolgens wel gebruik maken van de aanwezige flitsers.

Als we de foto's die het eerste scenario opleverde bekijken zien we dat de GM8 in ieder geval in staat is om ook bij weinig licht een redelijk herkenbaar beeld te maken. Natuurlijk zien we een aanzienlijke hoeveelheid ruis en de detailweergave is verre van indrukwekkend, maar gezien het prijspunt is dit geen slecht resultaat.

General Mobile GM8 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts) zonder flitser

Met de flitser aan presteert de GM8 vergelijkbaar met het voorgaande scenario. De hoeveelheid ruis valt in negatieve zin op en mede daardoor houdt de scherpte zeker niet over en daar komt een wat groenige kleurweergave nog bij, maar ook dit beeld is afdoende voor gebruik op social media.

General Mobile GM8 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts) met flitser

Wanneer we de camera van de GM8 een combinatie van voldoende kantoor- en natuurlijk licht geven zijn we aangenaam verrast met het resultaat. De detailweergave is keurig - kijk maar naar de details in het tapijt - en ook de kleurweergave mag er wezen.  

General Mobile GM8 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

Als we de toestellen ten slotte weer mee naar buiten nemen zien we dat de verschillen tussen beide weer pijnlijk duidelijk worden. De foto van de GM8 ontbeert in de eerste plaats contrast en de detailweergave en scherpte in delen van de afbeelding zouden zeker ook een stuk beter mogen. Maar dit is in een telefoon van 250 euro en voor dat geld kan je weinig meer dan dit verwachten.

General Mobile GM8 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
General Mobile GM8 Gold

General Mobile GM8 Gold

 • Google Android 8.1
 • 32 GB
 • 5.7 inch
 • 1440x720
 • 13 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
General Mobile GM8 Grey

General Mobile GM8 Grey

 • Google Android 8.0
 • 32 GB
 • 5.7 inch
 • 1440x720
 • 13 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
0
*