Negen volledig draadloze in-ear koptelefoons getest

107 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Testmethode
 3. 3. Apple AirPods
 4. 4. Bang & Olufsen Beoplay E8
 5. 5. Bose SoundSport Free Wireless
 6. 6. Cellularline Hide
 7. 7. Jabra Elite Sport
 8. 8. Jaybird Run
 9. 9. Samsung Gear IconX 2018
 10. 10. Sony WF-1000X
 11. 11. Soul ST-XS
 12. 12. Conclusie
 13. 13. Besproken producten
 14. 14. Reacties

Inleiding

Op steeds meer smartphones verdwijnt de aansluiting voor een headset met draad. Dan maar draadloos, en waarom dan niet meteen helemaal zonder draden? Wij testen 9 volledig draadloze sets in-ear hoofdtelefoons.

Bedraad is betrouwbaar, die wijsheid gaat ook vandaag de dag nog gewoon op, ook voor koptelefoons. Toch worden onze doppen steeds vaker draadloos, niet in de laatste plaats omdat fabrikanten de bedrade aansluiting steeds vaker weglaten van hun steeds dunnere, steeds voller gestopte apparaten. Het beperkt je keuzemogelijkheden, maar draadloos biedt wel meer bewegingsvrijheid. Als je bijvoorbeeld veel sport is dat zonder meer een pluspunt: geen rondzwiepende koordjes.

Gelukkig valt het ook met de keuze wel mee. Naast draadloze koptelefoons voor in, op en over de oren is er een groeiend aanbod van volledig draadloze in-ear modellen op de markt. Die hebben ook tussen de oormodules geen draad en worden daarom ook wel aangeduid als truly wireless. Zowel voor de verbinding met de telefoon als onderling gebruiken ze Bluetooth. Wij schreven diverse fabrikanten aan en kregen negen sets in handen voor een test:

Een uitgebreide vergelijkingstabel kan je hier vinden. 

Testmethode

Testen van audioproducten is een uitdaging, voor miniatuur headsets geldt dat nog meer. Gelukkig kunnen we alleen al door het vergelijken de nodige zaken vaststellen. Zo kunnen we zinnige dingen zeggen over draagcomfort en functionaliteit. Daarnaast biedt een testveld een breder inzicht in wat de geluidskwaliteit is, al speelt persoonlijke voorkeur daar altijd een rol bij. Ook draagcomfort is deels afhankelijk van de vorm je oor. Enige mate van subjectiviteit is dan ook onvermijdelijk, en we raden bij audioproducten altijd aan om zelf ook letterlijk het eigen oor te luister te leggen.

Samsung Gear IconX 2018 Black

De accu van Samsungs Gear IconX 2018 gaat het langste mee van alle deelnemers. 

Er is ook een aspect dat zich wel leent voor een meetbaar resultaat: de accu. Wij testen de accuduur van de in-ears door alle op hetzelfde geluidsvolume af te stellen. Vervolgens spelen we in een loop dezelfde en gevarieerde afspeellijst af, waarvan we een geluidsopname maken. Uiteindelijk kunnen we zo zien hoe lang een set in-ears geluid voortbracht voordat de accu het opgaf, wat zicht vertaalt naar onderstaande grafiek.

Apple AirPods

Ongetwijfeld de meest herkenbare draadloze in-earphones zijn Apple’s AirPods. Deze nagenoeg geheel witte doppen zijn direct herkenbaar op straat, doordat ze een stukje omlaag uit de oren van de drager steken. Opvallend is ze één geheel vormen en dus geen vervangbaar rubberen dopje hebben. Daarmee zijn de Airpods one-size-fits-all. De afwerking is van hoge kwaliteit, en kosten gemiddeld 169 euro in onze Prijsvergelijker.

Apple AirPods

Apple’s Airpods hebben niet alleen een kenmerkend design, maar klinken ook als een klok.

Hoewel Apple de AirPods primair voor het eigen ecosysteem maakt, zijn het in de basis Bluetooth devices. Dat betekent dus dat ze ook met andere apparaten werken, waaronder Android telefoons. Je mist dan wel wat extra instellingsmogelijkheden die enkel iOS biedt, zoals het instellen van bepaalde acties. Apples AirPods zijn namelijk aanraakgevoelig en zitten vol met slimmigheidjes. Zo detecteren de AirPods automatisch of ze in je oren zitten, waardoor je door één van de pods uit je oor te halen de audio kan pauzeren.

Apple AirPods

Het regelen van het volume kan alleen middels Siri, niet op de pods zelf helaas. Iets anders waar je alleen met een iDevice profijt van hebt is de W1-chip in de AirPods, die zou moeten zorgen voor een efficiëntere draadloze verbinding met een afspeelapparaat. Opladen van de AirPods gaat met de meegeleverde case. Die biedt meer dan 24 uur aan accuduur, die in delen van 5 uur geconsumeerd kan worden. De pods zijn na 15 minuten genoeg opgeladen om het drie uur uit te kunnen houden. Uit onze eigen accutest kwam een accuduur van 170 minuten naar voren.

Apple AirPods

Ondanks de afwezige afsluiting met rubberdopjes blijven de AirPods verrassend goed en prettig in je oren zitten. Bovendien is de geluidskwaliteit dik in orde. Klanken zijn voldoende helder en vol, waardoor je individuele instrumenten goed kunt horen en niet direct naar een equalizer hoeft te grijpen.

Bang & Olufsen Beoplay E8

Het Deense Bang & Olufsen stuurde ons de Beoplay E8. Dit is de duurste deelnemer uit de test: deze dopjes staan voor gemiddeld 299 euro in onze Prijsvergelijker. Ze zijn bijna geheel in het zwart uitgevoerd met aan de voorkant enkel een cirkelvormig touchpad met het B&O logo, omgeven door een zilverkleurige rand.

Bang & Olufsen Beoplay E8 Black

Bang & Olufsen levert met de Beoplay E8 de duurste deelnemer uit het testveld.

De bediening gaat volledig plaats middels die touchpads, waarbij er een onderscheid is tussen links (slave) en rechts (master). B&O maakt daar slim gebruik van door diverse functies specifiek aan een van de twee dopjes te koppelen. Zo brengt twee keer tikken op links je terug naar het vorige nummer, terwijl twee keer op rechts het volgende nummer in de playlist laat horen.

Bang & Olufsen Beoplay E8 Black

Bang & Olufsen heeft een eigen app, Beoplay (iOS & Android). Hierin is een simpele module voor aanpassen van het geluid, met een basale equalizer waarin je kunt kiezen tussen de standen warm, exited, relaxed en bright. Daarnaast kan je schakelen tussen drie luistermodi: ambient (omgevingsgeluid wordt niet gedempt), social (nog relatief veel omgevingsgeluid) en commuting (minder omgevingsgeluid). De geluidskwaliteit in laatstgenoemde twee modi is dusdanig dat we zouden adviseren om waar mogelijk de ambient modus te gebruiken.

Bang & Olufsen Beoplay E8 Black

Over het draagcomfort van de Beoplay E8 zijn we gematigd positief. Doordat ze geen extra haakje hebben, zitten ze minder voelbaar in de oren, maar het is dan natuurlijk extra belangrijk het juiste formaat dopje te kiezen. Ze moeten behoorlijk diep in je oor, wat in combinatie met het formaat even wennen is. Eenmaal goed gepositioneerd blijven ze wel goed zitten.

De geluidkwaliteit is prima, maar gezien het prijspunt niet indrukwekkend. Van de equalizer moet je niet te veel verwachten. Volgens Bang & Olufsen heeft de Beoplay E8 een accuduur van ongeveer 4 uur. De oplaadcase kan vervolgens nog twee keer de accu’s aanvullen. Dat klopt: onze accutest kwam uit op een speelduur van 330 minuten.

Bose SoundSport Free Wireless

Van Bose ontvingen we de SoundSport Free, die je voor een gemiddelde prijs van 179 euro in onze Prijsvergelijker kan vinden. De Soundsport Free in-ears hebben een redelijk ingetogen design, dat er behoorlijk premium uitziet, met zowel glanzend als matte zwartgekleurde elementen. De rechterdop heeft bovenop twee knoppen voor de volumeregeling, met daartussen een play/pauze toets, de linker heeft enkel een pairing-knop.   

Bose SoundSport Free Wireless Black

De SoundSport Free set van Bose koppelt uitstekend geluid met een handige locatie functie.

Ook Bose heeft een app voor zowel iOS als Android. De interface is overzichtelijk en ook in het Nederlands beschikbaar. Je kunt tal van zaken naar eigen inzicht instellen. De meest in het oog springende optie is de mogelijkheid om je Bose in-ears op te sporen op basis van de gps-functie van je telefoon. Als ze nog prik in de accu hebben kan je de in-ears ook laten piepen om ze terug te vinden. Extra doordacht is dat je zowel locatie als geluid per dop kan opvragen. Draadloze in-ears zijn makkelijk kwijt te raken en gezien de gemiddelde aanschafprijs is zo’n lokalisatiemethode geen overbodige luxe. Wij zijn enthousiast.

Bose SoundSport Free Wireless Black

Over het draagcomfort zijn we over het algemeen positief. De rubberen dopjes worden keurig in drie maten meegeleverd en de in-ears bleven goed op hun plaats zitten. Wel was het rubberen haakje even wennen, dat zorgt voor een extra stevige bevestiging, maar dat was van tijdelijke aard. De geluidskwaliteit is bij de Soundsport dik in orde. Het geluid is vol en ook als je het volume op snoeihard zet blijft het helder, met een uitstekende balans tussen hoog, midden en laag.

Volgens Bose biedt de oplaadcase een accucapaciteit voor 10 uur gebruik, verdeeld over twee sessies van vijf uur. Daarvoor is wel een oplaadtijd van twee uur nodig. Wij komen in onze accutest uit op een accuduur van 240 minuten.

Cellularline Hide

Het in ons land wat minder bekende Cellularline uit Italië stuurde ons een set in-ears met de naam Hide en een adviesprijs van 79,99 euro. Op het moment van schrijven werd deze set nog niet in Nederland verkocht, maar dat moet dus wel gaan gebeuren.

Cellularline Hide Wireless Black

De Hide set van Cellularline doet veel goed, maar laat het liggen qua geluidskwaliteit.

De oplaadcase bestaat in feite uit twee delen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Als je het onderste gedeelte ronddraait, kan je ofwel de laadstations van de in-ears tevoorschijn toveren of het gedeelte waar de micro-usbaansluiting en een powertoets zich bevinden. Hier zit ook een heuse usb-a poort, waardoor je de oplaadcase ook als powerbank kan gebruiken.De in-earmodules zijn opvallend klein van stuk; het rubbertje dat je oor ingaat is nauwelijks kleiner dan de console waar het op vastzit. Beide modules hebben een fysieke knop aan de achterkant zitten, die gebruikt kan worden voor play/pauze (kort indrukken) en aan/uit (lang indrukken). Er is geen eigen app beschikbaar.

Cellularline Hide Wireless Black

Over de accu beweert Cellularline dat een volledig opgeladen oplaadcase de in-ears maar liefst 15 keer kan opladen. De in-ears zelf hebben daar ongeveer een uur voor nodig, waarna er 3 uur gesprekstijd of 2,5 uur afspeeltijd voor handen is. Wij kwamen in onze accutest uit op een accuduur van 165 minuten, waarmee die claim in elk geval behoorlijk klopt. Over het draagcomfort van de Hide zijn we overwegend tevreden. De doppen zijn licht en klein en je hebt ook hier de keus uit de drie standaardmaten. Tot zo ver eigenlijk weinig te klagen, maar helaas is de geluidskwaliteit de achilleshiel van de Hide. Die is onder de maat, met een behoorlijk dun geluid waarin lage tonen wegvallen en instrumenten storend in elkaar doorlopen.  Hierdoor zouden we de Hide ondanks de relatief lage prijs niet direct aanbevelen.

Cellularline Hide Wireless Black

Jabra Elite Sport

Het Deense Jabra leverde een setje Elite Sport in-ears aan, met een gemiddelde prijs van 199 euro. Zoals de naam doet vermoeden is deze set primair gericht op sporters. Draagcomfort en stevigheid staan dan ook hoog in het vaandel.

Jabra Elite Sport 4.5u Black

De Jabra Elite Sport is voor sporters de beste keus.

Dat is ook te zien aan het grote aantal dopjes voor bevestiging in het oor: je krijgt niet drie standaardmaten, maar twee sets van respectievelijk siliconen en een steviger ‘foam’, plus drie maten verschillende rubberen omhulsels voor extra draagstevigheid in het oor. Hiermee moet elke gebruiker een optimale combinatie vinden, ons lukte het in elk geval. De doppen zaten zo goed vast, dat we ons behoorlijk bewust waren van de aanwezigheid ervan. Uiteindelijk went het, maar je voelt wel dat de stevigheid net voorrang krijgt boven draagcomfort.

Jabra Elite Sport 4.5u Black

Jabra heeft een eigen app voor iOS en Android, met de naam Jabra Sport. Onder Android moet je ook nog de Jabra Service plugin downloaden, bij iOS is dat niet nodig. Zodra je de app opent, word je gevraagd om je geslacht, lengte, gewicht en geboortedatum kenbaar te maken. Dat klinkt redelijk brutaal, maar dient als referentiekader voor de in de doppen ingebouwde hartslagmeter (!). Verder biedt de app tal van functies voor sporters: trainingsdoelen vaststellen, statistieken over je workout bijhouden en zelfs je data naar een csv-bestand exporteren. Ook is er een find my bud-functie, waarmee je de set kunt opsporen.

Jabra Elite Sport 4.5u Black

Over de geluidskwaliteit van de Jabra Elite sport zijn we onder de streep positief. De verdeling tussen hoog, midden en laag is heel behoorlijk. Je kunt de redelijk vlakke weergave met de equalizer in de app nog beperkt aanpassen. Volgens Jabra kunnen de Elite sports op een enkele acculading zon 4,5 uur mee, waar de oplaadcase zelf nog eens 13,5 uur aan accuduur in zich heeft. Wij kwamen met onze accutest uit op een accuduur van 300 minuten, nog iets langer dan geclaimd dus.  

Jaybird Run

Van het Amerikaanse Jaybird ontvingen we een setje Run, in-ears voor sporters die met een gemiddelde prijs van 199 euro te vinden zijn in onze Prijsvergelijker in zwart en wit. In dit geval krijg je twee doppensets meegeleverd, met een small en medium dop die zowel in een ronde als ovale vorm beschikbaar zijn. Daarnaast krijg je vier opzetstukjes die de in-ears ook bij beweging goed in het oor moeten houden. Wat ons betreft is de balans tussen comfort en stevig vast blijven zitten uitstekend bij de Run.

Jaybird Run Black

De Jaybird Run klinkt een stuk beter als je de zeer uitgebreide equalizer in de app gebruikt.

Het design bestaat uit grotendeels zwarte elementen, met aan de voorzijde een grote knop met een zilverkleurige rand. Met de knop links kan je Siri of Google Assistant aanroepen, de rechter doet dienst voor muziek en telefoongesprekken. Jaybird heeft een app met de naam MySound om verdere instellingen te maken. Naast een zeer uitgebreide equalizer is er de mogelijkheid om playlists te beluisteren of zelf te uploaden. Daarvoor moet je wel een account aanmaken. Ten slotte kan je hier de bedieningsfuncties aanpassen en is er net als bij de sets van Bose en Jabra een mogelijkheid om de laatst registreerde locatie van je in-ears op te vragen. Opmerkelijk: de firmware upgraden kan niet met deze app, dat moet je onder Windows of macOS doen.

Jaybird Run Black

Over het geluid van de Jaybird Run waren we in eerste instantie niet overmatig enthousiast, direct uit de doos vonden we het wat aan de schelle kant. Gelukkig biedt de equalizer zeer uitgebreide mogelijkheden om het geluid zelf aan te passen. Daarmee krijg je de weergave op een heel behoorlijk niveau, al blijft het op dit punt niet de aanvoerder van het testveld.

Jaybird Run Black

Volgens Jaybird hebben de Run in-ears ongeveer twee uur nodig om zich volledig op te laden, waarna ze meer dan vier uur zouden moeten meegaan. Echter, na vijf minuten laden zouden ze al een uur gebruikt kunnen worden. Onze accutest geeft een accuduur aan van 295 minuten, langer dan beloofd dus.

Samsung Gear IconX 2018

Ook Samsung is vertegenwoordigd, met de Gear IconX 2018 set, die gemiddeld 229 euro moet kosten. De Gear IconX in-ears zijn uitgevoerd in matzwart, ogen behoorlijk premium en voelen stevig aan. Uniek binnen dit testveld werken ze indien gewenst ook zelfstandig: je kunt er tot ruim 3 GB muziek op laden en ervan afspelen.

Samsung Gear IconX 2018 Black

De Samsung Gear IconX 2018 heeft eigen opslag, zodat je muziek ook zonder je smartphone mee kunt nemen.

In tegenstelling tot veel andere fabrikanten kiest Samsung voor een touchpad in plaats van een knop op de doppen. Hiermee heb je niet alleen standaard muziek- en telefoonbediening onder de vinger, maar ook kan je menu-opties laten voorlezen en met een veegbeweging het volume regelen. Het vergt behoorlijk gewenning om hiermee te werken, doordat je niet op de tast het aanraakgedeelte kunt lokaliseren, en door de wijze waarop de in-ears in je oren steken. Bovendien moet je behoorlijk hard tikken om respons te krijgen, wat niet altijd even prettig aanvoelt – een knop heeft dan toch onze voorkeur, al zou je dat wellicht niet verwachten. 

Samsung Gear IconX 2018 Black

Op het moment van schrijven is alleen voor Android een Gear app beschikbaar, waarmee je in combinatie met een apart downloadbare IconX plugin je doppen kunt aansturen. Uiteraard kan je de doppen wel via Instellingen/Bluetooth/ verbinden met je iOS-apparaat. De app van Samsung is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk ingedeeld en biedt zeker een meerwaarde. Zo kan je er eenvoudig wisselen tussen muziek via Bluetooth en direct vanaf de IconX, gegevens uitwisselen met S Health en de laatste firmware installeren. De ingebouwde Auto Tracking-functie kan waarnemen wanneer je wandelt of aan het hardlopen bent en zaken als tijd, afstand en verbrande calorieën bijhouden. Na je training kan je indien gewenst de data syncen met Samsungs S Health app.

Samsung Gear IconX 2018 Black

De Gear IconX zit prettig in onze oren en blijft ook bij wildere bewegingen goed zitten. Het geluid is heel behoorlijk met een heel behoorlijke gebalanceerde verdeling tussen hoog, midden en laag, maar klinkt enigszins generiek. Het had iets uitgesprokener en levendiger mogen zijn wat ons betreft, maar je kunt het met de equalizer naar eigen smaak aanpassen. Onze accutest ten slotte komt uit op een accuduur van maar liefst 370 minuten.     

Sony WF-1000X

Bij Sony heet de volledige draadloze in-ear set WF-1000X. Deze staat voor een gemiddelde prijs van 152 euro in onze prijsvergelijker. Ze zien er luxe uit, doordat het grootste deel van bestaat uit een glanzende kunststof die oogt als metaal.

Sony WF-1000X Gold

Sony heeft active noise cancelling ingebouwd in haar WF-1000X.

Op het speakergedeelte dat uit de console steekt zit een rubberen omhulsel, waarop je het rubberen dopje dat in je oor gaat kan bevestigen. Deze worden keurig in de drie bekende maten meegeleverd. Voor elk oor wat wils en zo ook voor die van ons: het draagcomfort van de WF-1000X is uitstekend, met een goede pasvorm en een laag gewicht. Ook blijven de in-ears goed zitten, ook als we headbangend over de afdeling rennen.

Sony WF-1000X Gold

Beide consoles zijn uitgerust met een eigen fysieke knop. De in-ears zet je aan of uit met de toets op de linkerdop. Tijdens het luisteren wissel je met deze knop tussen de verschillende geluidmodi. De WF-1000X is namelijk voorzien van active noise cancelling, waarbij je kan kiezen tussen ruisonderdrukking, stemgeluid doorlaten of helemaal geen omgevingsgeluid filteren.

Dat brengt ons bij Sony’s app, Headphones. Die is weliswaar geen vereiste om de WF-1000X te gebruiken, maar hij biedt zeker een meerwaarde. Zo is de techniek achter de app in staat om te detecteren of je stilstaat, loopt, rent of je in een vervoersmiddel bevindt en het geluid al naar gelang daarvan aan te passen. Daarbij kan je zelf bepalen welke actie aan een bepaalde situatie gekoppeld wordt.

Sony WF-1000X Gold

De geluidskwaliteit van de in-ears van Sony is uitstekend. Zoals we in dit testveld wel vaker zien is het geluid redelijk vlak afgesteld, maar biedt de in de app ingebouwde equalizer behoorlijke mogelijkheden om het geluid, dat in de basis gewoon goed, is naar eigen voorkeur in te stellen. De accutest kwam hier uit op 145 minuten, wat aan de korte kant is.  

Soul ST-XS

Van Soul Electronics, maker van diverse koptelefoons uit Californië, kregen we de Soul ST-XS opgestuurd. Deze draadloze in-ears staan voor een gemiddelde prijs van 97 euro in onze Prijsvergelijker en zijn daarmee op de Hide na de betaalbaarste in deze test.

Soul ST-XS

De Soul ST-XS bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding.

De doppen hebben een basaal maar zeker niet onverdienstelijk design, met een combinatie van zwart glanzende en matte delen. Aan de voorzijde hebben beide in-ears een voor dit genre vrij grote ronde toets zitten, waarmee je diverse acties kunt uitvoeren. De Soul ST-XS is zowel met één kant als met beide in-ears te gebruiken (de linkerdop is de master). Er is geen app, dus koppelen doe je op de standaardmethode.

Soul ST-XS

De toets van de linkerdop herbergt een breed scala aan telefoonfuncties, zoals oproep beantwoorden/beëindigen (1 keer drukken), oproep weigeren (2 keer drukken) en laatstgekozen nummer opnieuw bellen (3 keer drukken). Met de rechter dop kan je een slimme assistent (Siri of Bixby bijvoorbeeld) aanroepen door deze kort in te drukken. Beide doppen zijn te gebruiken voor de bekende muziekfuncties play/pause (1 keer drukken) en volgende (twee keer drukken).

Soul ST-XS

Over het draagcomfort van de Soul ST-XS zijn we over de hele linie tevreden. Ondanks de op het oog kleine maten van de rubberen delen, zitten de doppen prettig passend en blijven ze goed op hun plek zitten. Daarbij is de geluidskwaliteit voor het prijspunt heel behoorlijk, met een redelijke verdeling tussen hoog, midden en laag. Iets meer laag hadden we kunnen waarderen - zeker als je het volume opschroeft wordt het geluid uiteindelijk wat schel. Volgens Soul kunnen de in-ears ongeveer 2,5 uur mee op een enkele acculading en biedt de oplaadcase vier volledige laadcycli. Volgens onze eigen accutest hielden de doppen het 180 minuten vol, oftewel drie uur.

Conclusie

Na het bekijken van de negen sets echt draadloze in-ears hebben we een behoorlijk beeld van wat er zoals te koop is. Qua prijs springen er drie sets uit. Aan de bovenkant vinden we de Beoplay E8 van Bang & Olufsen die gemiddeld 299 euro moet kosten. Het zijn zeker geen slechte in-ears, met een uitstekende accuduur, maar voor deze prijs verwachten we zowel meer functionaliteit als een nóg betere geluidskwaliteit.

Soul ST-XS

Soul ST-XS

Aan de andere kant van het spectrum hebben we de Soul ST-XS en Cellularline Hide, met prijzen van respectievelijk 97 en 80 euro. De laatste is weliswaar de goedkoopste en heeft een heel behoorlijke accuduur, maar de geluidskwaliteit valt tegen. De Soul ST-XS heeft ook een voor het prijspunt een heel behoorlijke accuduur, maar weet bovendien een heel aardig geluid voort te brengen. Een Great Value award is hier op zijn plaats.

Jabra Elite Sport 4.5u BlackBose SoundSport Free Wireless Black

Jabra Elite Sport (links) en Bose SoundSport Free (rechts)

Een Excellent choice award is er voor de Jabra Elite Sport die eigenlijk voor elke sporter de te verkiezen in-ears zijn. Een uitstekende accuduur, een zeer uitgebreide app met een breed scala aan trainingsmogelijkheden, locatiefunctie en niet te vergeten een ingebouwde hartslagmeter. Daarbij zitten ze goed stevig in je oor en is de geluidskwaliteit dik in orde. Ook de SoundSport Free van Bose belonen we voor de uitstekende accuduur, geluidskwaliteit en slimme lokalisatiefunctie met een Excellent Choice award.

Samsung Gear IconX 2018 Black

Samsung GearIconX

Die is er ten slotte ook voor Samsungs GearIconX. Naast een ongeëvenaarde accuduur en uitstekende geluidskwaliteit heeft deze set de unieke mogelijkheid om audio vanaf het interne geheugen af te spelen. De on-ear volumeregeling is erg handig en ook de app en de integratie met S Health kunnen we zeker waarderen. Smet op het blazoen is dat er geen app beschikbaar is voor iOS, maar de extra functionaliteit is daar gelukkig grotendeels onafhankelijk van.

De in-ears van Apple, Jaybird en Sony hebben alle drie hun verdienste en verdienen zeker een eervolle vermelding, ze hebben de relatieve pech dat de onderscheiden producten net wat meer bieden. De ultieme conclusie is dan ook dat als je werkelijk draadloze in-ears zoekt je diverse valide opties hebt en daarmee altijd wel het voor jou ideale setje kan vinden. Daarmee wordt het argument tegen draadloos van beperkte keuzevrijheid weer wat minder.

Jabra Elite Sport

Bose SoundSport Free

Samsung GearIconX

Soul ST-XS


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Apple AirPods

Apple AirPods

 • In-ear
 • Draadloos

179,00 €

2 winkels
Bang & Olufsen Beoplay E8 Black

Bang & Olufsen Beoplay E8 Black

 • In-ear
 • Draadloos
 • Microfoon geïntegreerd

165,85 €

2 winkels
Excellent Bose SoundSport Free Wireless Black

Bose SoundSport Free Wireless Black

 • In-ear

164,98 €

4 winkels
Cellularline Hide Wireless Black

Cellularline Hide Wireless Black

 • In-ear
 • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
Excellent Jabra Elite Sport 4.5u Black

Jabra Elite Sport 4.5u Black

 • In-ear
 • Draadloos
 • Ruisonderdrukkende koptelefoon
 • Microfoon geïntegreerd

169,00 €

5 winkels
Jaybird Run Black

Jaybird Run Black

 • In-ear
 • Draadloos
 • Microfoon geïntegreerd
Niet verkrijgbaar
Excellent Samsung Gear IconX 2018 Black

Samsung Gear IconX 2018 Black

 • In-ear
 • Draadloos
 • Microfoon geïntegreerd
Niet verkrijgbaar
Sony WF-1000X Gold

Sony WF-1000X Gold

 • In-ear
 • Draadloos
 • Ruisonderdrukkende koptelefoon
 • Microfoon geïntegreerd

128,03 €

1 winkel
Great Value Soul ST-XS

Soul ST-XS

 • In-ear
 • Draadloos
 • Microfoon geïntegreerd
Niet verkrijgbaar
0
*