Corsair H100i Pro RGB review: de eerste semi-passieve waterkoeler

24 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Corsair Hydro H100i Pro RGB
 3. 3. Waterkoeler met iCUE
 4. 4. Specificaties
 5. 5. Foto's
 6. 6. Testmethode
 7. 7. Testresultaten: Geluidsproductie
 8. 8. Testresultaten: Socket 115x
 9. 9. Testresultaten: Socket 2066
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 24 reacties

Waterkoeler met iCUE

Sinds enige tijd heeft Corsair zijn iCUE-software beschikbaar, waarin de functionaliteit van het oude CUE en Corsair Link samenkomt. Als je zowel randapparatuur als interne hardware van Corsair heb, kan je die met iCUE moeiteloos synchroniseren.

Aan de zijkant van het waterblok van de H100i Pro RGB zit een micro-usb aansluiting, waarop je de meegeleverde kabel met een gekantelde connector aan moet sluiten om de digitale functionaliteit te kunnen benutten. Die kabel mondt uit in een interne usb 2.0-aansluiting, waarover vrijwel elk moederbord beschikt. Zodra je de koeler aansluit, wordt hij zichtbaar in de iCUE-software.

Corsair Hydro Series H100i Pro RGB 240mm

Op het eerste tabblad, Lighting, kun je de verlichting van de waterkoeler instellen. Het Corsair-logo op het waterblok en een rand aan de zijkanten daarvan zijn verlicht, maar de leds zijn niet addressable: je kunt dus maar één kleur tegelijk laten weergeven. Dat kan continu dezelfde kleur zijn, of afwisselend andere kleuren, die met een effect naar keuze in elkaar overlopen. Ook de snelheid van de effecten is instelbaar. Nuttige rgb behoort ook tot de mogelijkheden: je kunt de kleur laten veranderen op basis van de cpu-temperatuur.

Corsair Hydro Series H100i Pro RGB 240mm

Het tweede tabblad heet Performance en hier kun je dan ook alle instellingen met betrekking tot de daadwerkelijke koeling aanpassen. Je kunt voor beide fans uit de standaard aanwezige profielen kiezen, of voor elke ventilator een eigen profiel aanmaken. Ook de snelheid van de pomp is aan te passen. Voor de fans is er een Zero RPM-modus beschikbaar, waarbij de ventilators compleet uit blijven zolang de temperatuur niet te ver oploopt (bij 40 graden watertemperatuur gaan ze hoe dan ook aan). Opvallend is dat de fans zelfs in het 'Extreme'-profiel dat standaard aanwezig is niet boven de 1200 rpm uitkomen - wil je echt maximale koeling, dan moet je daar zelf een profiel voor aanmaken.

Corsair Hydro Series H100i Pro RGB 240mm

Verder zijn er nog de tabbladen Graphing, waar je de prestaties en temperaturen kunt monitoren, en Notifications, met instellingen om meldingen te krijgen als bijvoorbeeld bepaalde temperaturen worden bereikt.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent Corsair Hydro Series H100i Pro RGB 240mm

Corsair Hydro Series H100i Pro RGB 240mm

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • Socket AM4
 • 1110 gram
 • 120 mm
 • 240 mm
Niet verkrijgbaar
0