In Win A1 review: schoonheid met nukken

43 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 50 en 50+50 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 100 en 100+100 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 2 besproken producten
 12. 43 reacties

Uiterlijk

De In Win A1 is een compacte verschijning, waarvan de afgeronde hoeken een van de eerste zaken zijn die opvallen. De overgangen van voorkant naar zijkanten naar achterzijde zijn alle afgerond, wat zorgt voor een wat zachter, subtieler uiterlijk dan als het om rechte hoeken was gegaan. Het helpt daarbij natuurlijk ook dat we de witte versie van de kast ontvingen; hij is er ook in het zwart, maar ook die ziet er gelikt uit. Het voorpaneel is geheel dicht, zoals tegenwoordig meer regel dan uitzondering is. Dat roept wel de vraag op waar de A1 zijn koele lucht vandaan moet halen.

In Win A1

De metalen behuizing staat op een acryl onderstel, en helemaal onderaan zit een rgb-ledstrip die rondom doorloopt en door het acryl heen schijnt. Onderaan deze pagina zie je een aantal foto's met de strip in werking. We kunnen ons voorstellen dat je zou wensen dat de onderzijde ook van glas was, maar dat is ijdele hoop: het is gewoon plastic en dat is maar goed ook. Niet alleen zou gebogen hard glas de prijs enorm opdrijven, ook zou het veel kwetsbaarder zijn. In Win maakt hier de juiste keuze door voor plastic te opteren.

Vermeldenswaard is ook het gehard glazen zijpaneel, dat eenvoudig uitneembaar is. Schroeven is niet nodig, twee knoppen lostrekken en je tilt het paneeltje er zo uit. Het ziet ernaar uit dat de kartelschroeven of inbusschroeven die aanvankelijk de standaard waren voor de bevestiging van deze glazen panelen net zo snel weer gaan verdwijnen als ze zijn opgekomen, wat ons betreft een goede zaak. 

In Win A1

Bovenop zit een glazen plaat, met in een hoekje een uitsparing om een mooi stukje geborsteld aluminium te monteren, waarin de externe aansluitingen zitten. Twee keer usb 3.0 met type-a en een audio in- en uitgang zijn het standaardrecept, dat hier gewoon is aangehouden. Verder is er een power-knop, maar is ook In Win kennelijk van mening dat een reset-knop overbodige luxe is. We zouden ons graag voegen in de alternatieve werkelijkheid waarin een harde reset nooit vereist is, maar in ons universum is dat helaas gewoon een onderdeel van het bestaan. De trend om reset-knoppen weg te laten is dan ook naar onze mening nog minder geslaagd dan het weglaten van 3,5 mm-aansluitingen op smartphones. 

In Win A1

Middenop de bovenzijde zit de raison d'être van het glazen bovenpaneel: een draadloze qi-lader voor hiervoor geschikte smartphones. Dat zijn er aardig wat, vooral in het high-end segment. Het is niet de eerste kast die we hiermee zien, dat was namelijk de Be quiet! Dark Base Pro 900. Aardig weetje: die enorme e-atx-behuizing uit 2016 (en net geüpdatet naar een rev. 2) kost momenteel ongeveer hetzelfde als deze mini-itx van In Win. Uiteraard krijg bij de Be quiet! er geen voeding bij, maar toch, wat perspectief. Voor elk wat wils binnen elk budget, zeg maar. 

Enfin, een draadloze oplader is leuk als je er wat aan hebt, maar het tikt wel wat bij de prijs. Veel meer dan een tientje zal dat overigens niet zijn. Wat meer functionaliteit op een kast is wat ons betreft een goed idee, maar een geheugenkaartlezer zouden we ook wel gewaardeerd hebben. 

In Win A1

Aan de rechterzijde zien we dan waar de A1 zijn lucht vandaan haalt: uit een honingraat rooster zoals we dat kennen van de fameuze 303 van het merk, en de diverse andere kasten in de 300- en 100-lijnen. Het paneel laat zich met twee kartelschroeven afnemen. 

De achterzijde ziet er verder netjes strak uit, al zijn we geen enorme fan van de 'buiten de kast vastschroeven' constructie voor videokaarten. Het scheelt natuurlijk flink in materiaal en afmetingen, heel elegant oogt het niet. Juist bij zo'n strak design.

Wat dan wel weer fraai is, is de voedingsaansluiting midden onder - die is duidelijk doorgelust van de interne voeding, wat In Win natuurlijk goed kan doen door kast en voeding gecombineerd te leveren.

In Win A1

De onderzijde vertoont een flink stoffilter, tussen de acryl onderlaag en de metalen behuizing. Die heeft aan de onderzijde vooral veel opening, voor fans of een waterkoeler radiator.

RGB!

Hieronder zie je wat foto's van de A1 met de verlichting actief. Bij een donkerder omgeving is het 'zweefeffect' beter zichtbaar, in de praktijk is dit een leuk kastje om naast je op het bureau te hebben als je in het donker zit - vermits je natuurlijk een vierkant ufo naast je op prijs stelt, maar dat moet iedereen voor zich bepalen.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
In Win A1

In Win A1

 • Tower
 • Mini ITX
 • Wit
 • Venster
 • 0 fans
 • 600 W
Niet verkrijgbaar
In Win A1 Window Black

In Win A1 Window Black

 • Tower
 • Mini ITX
 • Zwart
 • Venster
 • 600 W
Niet verkrijgbaar
0
*