In Win A1 review: schoonheid met nukken

43 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 50 en 50+50 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 100 en 100+100 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 2 besproken producten
 12. 43 reacties

Intern en koeling

Het glasplaatje aan de linkerkant is zo verwijderd, voor het stalen paneeltje rechts moet je even twee kartelschroeven losdraaien - heel ingewikkeld is het niet om bij het binnenwerk van de In Win A1 te komen. Eenmaal binnen ziet het er nogal vol uit, maar dat komt vooral door de boven voorin geplaatste atx-voeding. Deze 600W 80Plus Bronze gecertificeerde krachtbron is in de prijs inbegrepen, en In Win is zo vriendelijk om zoveel mogelijk kabels al netjes te leggen waar ze moeten komen. Ze zijn bovendien alle op lengte, en in zo'n kleine omgeving scheelt dat behoorlijk: echt veel ruimte om zelf nog kabels weg te stoppen is er niet namelijk. Er is een sata-voedingkabel aanwezig voor de led-verlichting, mocht je een moederbord zonder de vereiste header monteren - maar anno 2018 heb je natuurlijk een moederbord met minimaal één rgb-header (op itx is dat overigens meestal meteen het maximum).

De voeding is zo geplaatst dat je nog een aardig grote luchtkoeler kunt monteren als je wilt, qua hoogte is er 16 cm beschikbaar. 

In Win A1

Het moederbord moet tegen de linkerzijde worden geplaatst, met het pci-express slot aan de onderkant. De videokaart komt dus horizontaal te liggen - een standaardconfiguratie bij atx-kasten, maar bij itx zien we ook nog weleens dat het moederbord vlak ligt en de videokaart rechtop staat. Vanuit het oogpunt van showen valt daar iets voor te zeggen, maar het zou een radicaal andere kastindeling vergen. Een videokaart kan 30 cm lang zijn, waarmee elk courant model wel gedekt wordt. Belangrijker om rekening mee te houden is dat er nogal wat videokaarten zijn waarvan de koeler 2,5 slot dik is - die passen dus niet in deze (of vrijwel elke andere) itx-behuizing. 

Opmerkelijk is de fan bracket rechtsonder, waarmee je via de zijkant wat extra lucht de kast in kunt zuigen. Die fan is overigens niet meegeleverd.

In Win A1

Voor opslag zijn er twee 2,5 inch posities, op uitneembare brackets achter de moederbordplaat. Kijken we vanaf die kant, dan zie we ook de aan/uitknop van de voeding - de stekker lostrekken is denkelijk eenvoudiger. Het binnenwerk is sowieso erg vol, de qi-module aan de bovenkant helpt ook niet bij het wegwerken van kabels aldaar. Monteer je ook nog eens een ventilator, dan is het een heel gedoe om alles passend te krijgen. Het is mogelijk, maar we zouden de kast niet aanraden voor wie voor het eerst een systeem in elkaar zet.

In Win A1

In Win A1

Koeling: koude kermis

Qua meegeleverde koeling kom je bij de In Win A1 van een koude kermis thuis: het merk levert doodleuk geen enkele ventilator mee. Dat hebben we vaker gezien bij modellen van deze fabrikant. Destijds beriep het zich op de stelling dat de gebruiker het beste zelf fans kon uitzoeken. Dat vonden we toen al een matige redenering - losse fans zijn altijd duurder, en wij stellen ons op het standpunt op dat een product uit de doos gebruiksklaar moet zijn. Geen fans bij een behuizing is net zoiets als geen batterijen bij kinderspeelgoed, dat doe je gewoon niet.

Daar komt bij dat In Win tegenwoordig meerdere lijnen met casefans in het eigen assortiment heeft, inclusief luxe exemplaren met rgb en doorlusmogelijkheid. Daar er op zijn minst een van meeleveren was een mooie aansporing geweest voor de koper om de andere fanposities (twee onder, een achter, een binnen aan de zijkant dus) ook te vullen met het eigen merk. Kortom, een gemiste kans. Nochtans hebben we de A1 weten te testen met onze bekende opstelling, mede dankzij de wel dan weer meegeleverde 600W voeding, die natuurlijk ook enige airflow weet te produceren. 


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
In Win A1

In Win A1

 • Tower
 • Mini ITX
 • Wit
 • Venster
 • 0 fans
 • 600 W
Niet verkrijgbaar
In Win A1 Window Black

In Win A1 Window Black

 • Tower
 • Mini ITX
 • Zwart
 • Venster
 • 600 W
Niet verkrijgbaar
0
*