Hardware.Info 100% vernieuwd!

51 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Productdatabase
  3. 3. Frontpage
  4. 4. Redactie
  5. 5. Meer nieuws
  6. 6. Conclusie
  7. 7. Reacties

Inleiding

Hardware.Info is 100% op de schop gegaan: naast een bijdetijdse frisse look en een nieuwe engine onder de motorkap, zijn oude site-onderdelen vernieuwd en verbeterd en zijn er andere onderdelen bijgekomen. In dit artikel bespreken we al het nieuws dat Hardware.Info 3.0 je te bieden heeft.

Achtereenvolgens behandelen we hier verschillende items die nieuw of vernieuwd zijn. Naast de meest in het oog springende features gaan we ook in op de minder zichtbare achterliggende technieken. Immers, op de achtergrond zijn veel verbeteringen doorgevoerd: zoals optimale browserondersteuning en het gebruik van de meest recente scripttalen. Maar dat is voor later, nu eerst een korte uitleg over de productdatabase.


HWI 3.0 aankondiging

Aankondiging Hardware.Info 3.0.

Productdatabase

Het meest in het oog springende onderdeel van HWI 3.0 is de productdatabase. In feite is heel de nieuwe website rond deze database opgebouwd. Je vindt er allerhande productinformatie, zoals specificaties, benchmarkresultaten, high-res foto's, de laagste prijzen, externe reviews en vele andere zaken. Uiteraard hebben we ervoor gezorgd dat je deze zaken ook kunt vergelijken: specificaties worden in overzichtelijk weergegeven tabellen weergegeven, testresultaten in grafieken. De benchmarkresultaten zijn afkomstig uit alle tests die Hardware.Info sinds 2002 heeft uitgevoerd. Ook prijzen worden automatisch vergeleken: per land wordt van verschillende webshops de actuele prijsvoering bijgehouden.

We horen je haast denken "per land?". Wat ons brengt bij een aspect dat voor Hardware.Info een grote impact moet gaan krijgen: Hardware.Info gaat namelijk internationaal met een Engelstalige website . Zo is bijvoorbeeld de productdatabase zowel in het Engels als Nederlands toegankelijk en kunnen ook nieuwsartikelen, reviews en andere pagina's in beide talen worden gelezen. Uiteraard sluiten we meer talen in de toekomst niet uit. Op basis van je IP-adres wordt automatisch een landkeuze gemaakt wanneer je Hardware.Info bezoekt. Je kunt ten alle tijde wisselen tussen landen in het keuzemenu rechtsboven in beeld.

snapper1155592245312_550

Een voorbeeld van de productpagina.

Om terug te komen op de productdatabase, deze bestaat uit verschillende soorten pagina's. Zo vind je via het linkermenu de productgroepen. Je belandt dan op de productgroep pagina. Daar vind je informatie over die specifieke productgroep, waaronder een koopgids, de laatste artikelen, nieuwsberichten en populaire selecties van producten. Wanneer je zoekt naar hardware kun je op verschillende manieren inzicht in het product verkrijgen. Heb je enmaal een bepaalde selectie van producten gemaakt, kun je naar vergelijkingstabellen, benchmarkgrafieken en productpagina's surfen. Een productpagina gaat specifiek in op één product en laat je specificaties, foto's, prijzen, gebruikersmeningen en andere handige informatie zien.

help48

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de productdatabase? In de productdatabase how-to wordt duidelijk hoe kinderlijk eenvoudig het is om de informatie te vinden die je zoekt.

Frontpage

Een vernieuwde website moet op z'n minst een nieuwe voorpagina hebben. De Hardware.Info frontpage heeft er inmiddels twee keer flink aan moeten geloven. We laten je nog eenmaal de voorpagina's van HWI 1.0 en HWI 2.0 zien, zodat je ze kunt vergelijken met HWI 3.0. Klik voor een grotere versie op onderstaande screenshots.

HWI 1.0 HWI 2.0

HWI 1.0 en HWI 2.0 naast elkaar.

HWI 3.0

Hardware.Info nu.

We bespreken in het kort de vernieuwde frontpage. In de lichtblauwe balk, boven in beeld, kun je inloggen, het land taal wijzigen en zoeken op de website van Hardware.Info. Aan de linkerkant kun je direct naar een productgroep pagina surfen, zoeken in de gehele website, de instellingen voor je nieuwsbriefinschrijving aanpassen en de laatst toegevoegde producten vinden. In de Hardware.Info feature box wordt je altijd op de hoogte gehouden van het laatste grote nieuws in de hardwarewereld. Bij Nieuw op Hardware.Info tref je de laatste artikelen of belangrijke nieuwsberichten aan.

Nieuwsberichten komen in HWI 3.0 meer dan ooit tot hun recht op de frontpage: zo worden ze nu gebruiksvriendelijker weergegeven met een kleine afbeelding (teaser) en de eerste regels van het bericht. De box Welkom op Hardware.Info is bedoeld voor onze nieuwe bezoekers: hierin verwijzen we kort naar de belangrijkste items van de website. Uiteraard ontbreken ook de nodige verwijzigingen naar de productdatabase niet: Uit ons testlab geeft willekeurig vier nieuwe producten uit de database. Een beetje lager vind je daarnaast de meest populaire producten, gerelateerd aan de landkeuze die je hebt gemaakt.

Pop-up vensters zijn voltooid verleden tijd: vanaf nu worden de pagina's in de footer in een zelfde scherm weergegeven. Ook RSS-feeds kun je hier vinden. Uiteraard zijn ook de feeds beschikbaar in meerdere talen.

Redactie

Niet alleen de website is vernieuwd, zelfs de Hardware.Info Crew is gereorganiseerd . Zo is de crew heringedeeld in kleine teams, die ieder verantwoordelijk zijn voor een onderdeel van de site. Bij de HWI 3.0 introductie is tevens een nieuwe groep in het leven geroepen: de redactie. Dit team, bestaande uit Martin Brijs, Loek Keizer, Koen Wagenveld, Sean Voormolen, Richard Schouw en Arthur Vijghen, zal ervoor garant staan dat Hardware.Info dagelijks geüpdate wordt. Een belangrijk deel van hun werk zal zich toespitsen op het nieuws, maar er is meer.

PC-advies

Het PC-advies heeft, hoe kan het ook anders, eveneens een facelift ondergaan . Naast het HWI 3.0 uiterlijk kent dit veel bekeken onderdeel van Hardware.Info nu een aantal aantrekkelijke extraatjes. Vanaf heden zullen niet alleen High-end, mid-range en low-budget systemen verschijnen, maar ook adviezen voor game-pc's, studentencomputers, HTPC's, workstations en andere configuraties worden nu gepubliceerd. Op de PC-advies pagina's is het tevens mogelijk verschillende componenten toe te voegen. Omdat het PC-advies voor een groot gedeelte gestoeld is op testresultaten van eigen hand, vind je bij de meeste hardware onderdelen ook een link naar de productpagina.

snapper1155591859843_550

Voorbeeld van een PC-advies: het high-end systeem.

Artikelen

Naast nieuws en PC-adviezen staat de redactie ook klaar om verschillende soorten artikelen te schrijven. Zo staan er koopgidsen, productreviews en technische achtergronden op het programma. Daarnaast verzorgt de redactie bepaalde voorgedefinieerde selecties van hardware, zodat het voor bezoekers nog makkelijker is om bepaalde producten gegroepeerd te vinden. Bij ieder artikel vind je, wanneer het om een review gaat, ook een selectie van de gebruikte producten.

snapper1155592742187_550

Een willekeurig artikel met onderaan gerelateerde producten.

Meer nieuws

Naast de hiervoor beschreven features zijn er nog tal van andere nieuwigheden aan te treffen. We laten hier een aantal zaken de revue passeren die op z'n minst belangrijk te noemen zijn.

De globale zoekfunctie is stevig onder handen genomen. Naast het doorzoeken van artikelen en nieuwsberichten, wordt er ook gezocht naar producten, merken, forumreacties, magazines en prijzen. Deze worden eenvoudig weergegeven in tabbladen.

Op iedere pagina - de frontpage uitgezonderd - vind je boven in beeld een navigatiebalk. Deze laat het logische pad zien dat je vanaf de frontpage hebt bewandeld. Het grote voordeel van deze balk is dat je makkelijk het overzicht bewaart en eenvoudig kunt navigeren.

snapper1155593695250_550

De navigatiebalk 'in actie'.

De nieuwsbrief is ook helemaal onder handen genomen. Je kunt deze namelijk vrij eenvoudig personaliseren door aan te geven welke onderdelen je graag ontvangt, hoe vaak je de nieuwsbrief wilt ontvangen en al dan niet in HTML- of tekstvorm.

Het forum is ook licht aangepast: naast het toepassen van het HWI 3.0 ontwerp worden vanaf nu de originele vBulletin afbeeldingen gebruikt. Door de overstap van phpBB naar vBulletin aan het begin van het jaar hebben we tot nu, om de overgang zachter te laten verlopen, de afbeeldingen van phpBB gebruikt. Uiteraard zijn alle reacties, useraccounts, profielen en andere data meegenomen.

De magazines zijn vanaf nu eenvoudig door te bladeren en geïntegreerd in de website. Er kan nu bijvoorbeeld eenvoudig worden gezocht op inhoudopgaves en covers.

Veel boxen (blauwe vierkantjes waarin informatie staat) zijn inklapbaar (zie het pijltje onder deze boxen). Indien eenmaal ingeklapt worden deze niet meer getoond wanneer je de pagina een volgende keer bezoekt. Dit is vooral handig bij het Extern nieuws.

Conclusie

Het moge duidelijk zijn dat Hardware.Info een rigoreuze gedaanteverwisseling heeft ondergaan. De site is niet te vergelijken met de functionaliteit die de vorige website bood. De productdatabase en de internationalisering zijn de belangrijkste vernieuwingen die met HWI 3.0 gelanceerd worden. Allerhande productinformatie kan worden opgezocht en vergeleken via overzichtelijke weergaves. Naast deze zaken zijn alle onderdelen grondig onder de loep genomen en herbekeken. Al met al dus een verfrissende voortzetting van Hardware.Info Online.

Uiteraard zitten de ontwikkelaars niet stil en kun je in de toekomst meer nieuwe features verwachten. Mocht je, ondanks het uitgebreid bètatesten van HWI 3.0, nog een foutje vinden kun je dat altijd melden. Wanneer je andere vragen hebt kun je daarover uiteraard altijd een crewlid contacteren. Rest ons nog te zeggen: veel plezier bij het gebruik van Hardware.Info 3.0!

0
*