16 externe SSD's vergelijkingstest: vederlicht en pijlsnel

23 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Adata SD700 & SE730H
 3. 3. Freecom Tablet Mini SSD
 4. 4. iStorage diskAshur 2 SSD
 5. 5. Samsung T5 Portable SSD
 6. 6. Samsung X5 Portable SSD
 7. 7. Sandisk Extreme Portable & Extreme 900
 8. 8. Silicon Power Bolt B10 & B80
 9. 9. Toshiba OCZ XS700
 10. 10. Verbatim Vx500
 11. 11. WD My Passport SSD
 12. 12. Benchmarks: Atto
 13. 13. Benchmarks: CrystalDiskMark3
 14. 14. Benchmarks: Real-world
 15. 15. Zelf een externe ssd bouwen?
 16. 16. Conclusie
 17. 17. Besproken producten
 18. 18. Reacties

Inleiding

De capaciteit van externe opslagapparaten wordt steeds hoger, maar vele gigabytes of zelfs terabytes naar een slome externe harddisk schrijven is geen pretje. Een externe ssd biedt qua snelheid wel wat je anno 2018 wil. Maar: welke is de beste? Wij testten er 16.

Eerder dit jaar publiceerden we een vergelijkingstest van externe harde schijven. Eén van de eerste reacties daarop luidde ‘als je eenmaal een externe ssd hebt gehad, dan wil je die oude harddisks niet meer’. Duidelijke taal, en we kunnen ons daar wel wat bij voorstellen: externe solid state drives zijn in potentie vele malen sneller dan de traditionele mechanische varianten. Tijd voor een test!

Externe SSD vs. externe HDD

Voordat we naar de diverse opties die je in de winkel tegenkomt gaan kijken, eerst nog even: wat zijn precies de voor- en nadelen van een externe ssd ten opzichte van externe harde schijven?

Voordelen zijn er te over. Allereerst zijn ssd’s natuurlijk veel sneller dan harde schijven, zowel bij het verwerken van kleine lees- en schrijfacties als bij het sequentieel lezen of schrijven van grote bestanden. Daarnaast valt niet te versmaden dat externe ssd’s doorgaans stukken lichter en compacter zijn dan hun ouderwetse soortgenoten. De lichtste ssd’s in deze test wegen maar zo’n 30 gram en zijn bovendien vaak nauwelijks een centimeter dik. Voor aan je sleutelbos zijn ze wellicht wat groot, maar verder neem je ze net zo gemakkelijk mee als een usb-stick.

Samsung Portable SSD T5 250GB

Misschien nog wel het grootste voordeel van een externe ssd is dat hij, net als de interne varianten, prima tegen een stootje kan. Als je een harde schijf per ongeluk laat vallen of ergens tegenaan stoot – bij externe storage is dat nou eenmaal een wat groter risico dan bij interne opslag – heb je grote kans dat hij op wat harde tikken na geen enkel teken van leven meer geeft. Een ssd heeft daar geen last van en zal zijn werk vrolijk voortdoen, hoewel je er natuurlijk ook weer geen sport van moet maken om hem te laten stuiteren.

Net als in de desktopwereld hebben externe ssd’s echter ook een belangrijk nadeel: de prijs. De goedkoopste modellen in deze round-up kosten tussen de 30 en 40 eurocent per gigabyte, terwijl de winnaars uit onze externe harddisktest al gauw een factor tien goedkoper zijn. De keuze tussen een externe hdd en ssd komt dus eigenlijk neer op de keuze tussen groot en traag of klein maar snel.

De test

Voor dit artikel vroegen we alle fabrikanten van externe ssd’s om hun modellen in te sturen. Uiteindelijk verzamelden we 16 exemplaren van Adata, Freecom, iStorage, Samsung, Sandisk, Silicon Power, Toshiba, Verbatim en Western Digital. Er valt dus genoeg te kiezen als je op zoek bent naar een externe ssd – aan ons om het kaf van het koren te scheiden. Op de Freecom Tablet Mini SSD, iStorage diskAshur 2 SSD en Silicon Power Bolt B80 na maken ze overigens allemaal gebruik van usb 3.1 gen2 - ‘echte’ usb 3.1 dus - of thunderbolt, in het geval van de Samsung X5.

Verbatim Vx500 240GB Silver

Adata SD700 & SE730H

Van Adata hebben we voor deze round-up twee externe ssd’s kunnen testen. De knalgele SD700 testten we al eerder, maar is nog altijd courant. Deze ssd moet het vooral hebben van zijn stootvaste en waterdichte behuizing. Intern wordt een Silicon Motion-controller gecombineerd met 3d-nand van Micron en de prestaties zijn dan ook redelijk goed, maar de vergelijking met bijvoorbeeld de Samsung T5 kan hij niet winnen. Bovendien zijn we geen fan van de toegepaste micro-usb 3.0-connector.

Dat laatste doet Adata met de veel compactere SE730H in ieder geval beter, want daarop treffen we achter een klepje de handigere en robuustere usb-c-aansluiting aan. Ook de prestaties zijn van hoog niveau: we meten ruim 400 MB/s in de praktijktests, wat net zo snel is als de Samsung T5. Eigenaardig is overigens wel dat in de Benelux alleen de gouden variant verkrijgbaar lijkt te zijn. Voor wie dat niet bevalt zouden er ook grijze en rode versies moeten zijn, maar bij geen van de 200 shops in de Prijsvergelijker komen we die tegen.

Adata SD700 256GB Yellow Adata SE730H 512GB Gold
De Adata SD700 is robuust en stevig, de SE730H juist compact en stijlvol.

Freecom Tablet Mini SSD

Bijzonder aan de Tablet Mini SSD van Freecom is niet zozeer het compacte formaat – dat zien we bij steeds meer externe ssd’s – maar vooral het feit dat hij in die kleine behuizing ook nog eens twee kabels verborgen houdt. Uit de zijkanten komen zowel een micro-usb als een reguliere usb-kabel tevoorschijn, die met magneetjes stevig vastzitten wanneer je ze niet gebruikt.

Hoewel dit externe opslagapparaat nog altijd volop wordt verkocht, stamt hij al uit 2016 en dat begint toch een beetje merkbaar te worden. Veel moderne telefoons hebben geen micro-usb-aansluiting meer en voor dat doeleinde – het overzetten van data tussen een smartphone of tablet en pc – is hij toch een beetje bedacht. Zeker bij het schrijven zijn de snelheden dan ook alles behalve indrukwekkend. Hoewel deze ssd een paar jaar terug best te overwegen viel, snakt hij wat ons betreft toch wel naar een opvolger die meer ‘anno 2018’ is.

Freecom Tablet Mini SSD 128GB
De Freecom Tablet Mini SSD is aan een opvolger met usb-c toe.

iStorage diskAshur 2 SSD

Hoewel diverse andere externe ssd’s in deze test voorzien zijn van softwarematige beveiliging, maakt de hardwarematige beveiliging de diskAshur 2 SSD van iStorage uniek. Zeker in het kader van de in mei geëffectueerde Algemene Verordening Persoonsgegevens, bij menigeen beter bekend onder de Engelse term GDPR, kan een ssd als deze behoorlijk interessant zijn voor wie met gevoelige data werkt.

Bovenop de externe ssd is een groot numeriek klavier aangebracht, waarop je een pincode van minstens zeven cijfers moet ingeven om bij de opgeslagen gegevens te kunnen. Daardoor werkt hij platform-onafhankelijk - je ziet simpelweg geen aangesloten apparaat totdat je hebt ingelogd.

Je data worden met 256-bit aes-encryptie versleuteld, waardoor de drive beschikt over een FIPS 197-certificaat. De strengere FIPS 140-2-norm, die is vereist voor gebruik bij de Amerikaanse overheid, haalt de ssd echter niet. Na vijf foutieve inlogpogingen moet je de schijf opnieuw aansluiten en na nog een vijf keer proberen is een speciale resetprocedure vereist. Gaat het nogmaals vijf keer fout, dan worden je gegevens onherroepelijk gewist. Het is ook mogelijk om de ssd direct te wissen met een zogenaamde self-destruct pincode.

Hoewel hij stukken sneller is dan versleutelde harddisks of usb-sticks, blinkt de diskAshur 2 niet uit in snelheid. Bovendien is hij erg duur en lastig verkrijgbaar in Nederland. Kortom, al die veiligheid komt met een forse prijs. Voor een reguliere consument is dat wat ons betreft te veel gevraagd.

iStorage diskAshur 2 SSD 256GB Red
De iStorage diskAshur 2 SSD is letterlijk hardwarematig beveiligd.

Samsung T5 Portable SSD

Samsung is uitermate succesvol in de markt voor interne ssd’s. De stap naar het verpakken in een extern kastje blijkt niet bijster groot, want ook in de externe ssd-markt speelt de fabrikant een grote rol. We testten de eind vorig jaar geïntroduceerde Samsung T5-serie in alle beschikbare capaciteiten: 250 GB, 500 GB, 1 TB en 2 TB.

De bijzondere kleurkeuzes blijven in deze test niet voorbehouden aan Adata, want ook Samsung doet iets opmerkelijks. De varianten van 1 en 2 TB zijn ‘gewoon’ zwart, maar de twee kleinere exemplaren worden uitgevoerd in een kleur die Samsung zelf staalblauw noemt. Keuze heb je verder niet, dus de blauwe kleur moet je maar net aanstaan.

De Samsung T5 is zeer compact en licht: de ssd’s wegen nauwelijks meer dan 50 gram en zijn maar een centimeter dik, terwijl ze de afmetingen van een creditcard niet overschrijden. Net als zijn voorganger, de T3, beschikt de nieuwe reeks over een usb-c-aansluiting. We vinden het een verbetering dat er naast een usb-c-naar-a nu ook een usb-c-naar-c kabel wordt meegeleverd; steeds meer mensen hebben immers een apparaat met zo’n moderne connector in huis.

Samsung Portable SSD T5 500GB Samsung Portable SSD T5 1TB
De Samsung T5 in blauw (250 & 500 GB) en zwart (1 & 2 TB).

Net als de diskAshur biedt Samsung hardwarematige aes-encryptie, maar die wordt via software ontgrendeld en is daarmee vooral geschikt voor thuisgebruik. Zeker grote bedrijven zullen toch wat meer eisen stellen aan de veiligheid.

Met lees- en schrijfsnelheden van ruim 400 MB/s in de praktijktests behoren de Samsung T5’s tot de snelste 'reguliere' externe ssd’s van het testveld. In de synthetische tests hikken ze zelfs tegen de 530 MB/s aan – wellicht had dat nog hoger geweest kunnen zijn als er intern geen sata600-bus werd gebruikt. Het 250GB-model schrijft overigens wel iets trager, aangezien er naar minder geheugenchips tegelijk kan worden geschreven, maar we meten nog altijd ruim 300 MB/s. Naast de goede prestaties, zijn voornamelijk de grotere modellen van de Samsung T5 met zo’n 35 cent per GB ook nog eens best betaalbaar.

Samsung X5 Portable SSD

De gloednieuwe Samsung X5 is een buitenbeentje in deze test, want het is de enige ssd die geen gebruikmaakt van usb, maar van thunderbolt. In feite is het een bijzonder vormgegeven, metalen behuizing voor een m.2 nvme-ssd die in technisch opzicht veel overeenkomsten vertoont met de 970 Evo.

Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat hoewel de thunderbolt-interface extreem hoge snelheden mogelijk maakt, er geen backwards-compatibility met usb is. Op een pc of smartphone met usb-c zonder thunderbolt kun je er dus niets mee, maar op een aantal high-end moederborden en natuurlijk alle courante Macs wel.

De warmte die een nvme-ssd genereert vormt in een externe behuizing wel een probleem. Daarom heeft Samsung een uitgebreid temperatuurmanagementsysteem (leuk voor scrabble!) ingebouwd, dat ervoor zorgt dat de oppervlaktetemperatuur van de externe ssd nooit boven de 45 graden komt.

Wil je meer weten over de Samsung X5, check dan onze uitgebreide review.

Samsung Portable SSD X5 1TB

Samsung Portable SSD X5 1TB

Sandisk Extreme Portable & Extreme 900

Van Sandisk namen we zowel de nieuwe Extreme Portable als de wat oudere Extreme 900 mee. Die laatste ssd is nog altijd het topmodel van het merk, al enige tijd onderdeel van Western Digital.

Sandisk Extreme Portable SSD

Qua afmetingen lijkt de Sandisk Extreme Portable SSD vervaarlijk veel op de WD My Passport SSD van het moederbedrijf. De Sandisk is echter beduidend anders vormgegeven, met een rubberachtige afwerking inclusief IP55-certificering voor water- en stofdichtheid. Je kunt hem makkelijk aan een keycord of sleutelhanger bevestigen via de uitsparing aan de bovenkant.

Zowel in de synthetische als de praktijktests doet de Sandisk Extreme Portable het erg goed, op gelijk niveau met de Samsung T5. Gemiddeld is de 1TB-versie echter ongeveer 40 euro duurder en dat valt moeilijk uit te leggen.

Sandisk Extreme Portable SSD 1TB

Sandisk Extreme Portable SSD 1TB

Sandisk Extreme 900

De Sandisk Extreme 900 is een showcase van wat met usb 3.1 mogelijk is en om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de gemeten prestaties van ruim 900 MB/s sluiten daar uitstekend bij aan. Wellicht is ons testplatform hier een beperkende factor, want we gebruiken deze ssd al een tijd voor de usb 3.1-tests bij moederborden en bij diverse Intel Z370-borden kwamen we zelfs boven de 1 GB/s uit. Alleen de Samsung X5 met thunderbolt is nog sneller.

Waar sommige andere externe ssd’s door hun geringe formaat een prima opvolger van een usb-stick kunnen zijn, is deze Sandisk Extreme 900 een stuk forser en eerder vergelijkbaar met een 2,5”-harddisk. Wel is ook deze ssd voorzien van usb-c, met kabels naar beide typen in de doos. Bij het bekijken van de benchmarks valt wel op dat de Extreme 900 weinig aan zijn hoge snelheden heeft bij het verwerken van kleine bestanden. Wellicht is de overhead van de usb-interface hier een grotere beperking dan de intrinsieke snelheid van de ssd zelf.

Sandisk Extreme 900 960GB
De Sandisk Extreme 900 is niet zo compact als de meeste andere externe ssd’s, maar wel veruit de snelste uit de test.

Silicon Power Bolt B10 & B80

Van Silicon Power ontvingen we twee ssd’s die in ieder geval qua naamgeving op elkaar lijken: de Bolt B10 en B80. Daar houdt de gelijkenis ook wel op, want de goedkopere B10 is nog voorzien van een micro-usb connector en ondersteunt geen usb 3.1. Ook de zwarte plastic behuizing maakt weinig indruk, al is hij daardoor wel lekker licht.

De metalen B80 heeft een rond ontwerp en ziet er niet alleen luxer uit, maar maakt ook gebruik van usb-c en het usb 3.1-protocol. In ieder geval op papier is hij dus een stuk moderner. Hoewel de ssd’s zich prima weten te handhaven in de synthetische tests, zakken ze in de praktijktests door het ijs. Waar de leessnelheid met zo’n 300 MB/s nog in orde is, meten we bij het schrijven snelheden onder de 70 MB/s. Combineer dat met de relatief hoge prijzen, en we komen tot het advies dat je deze opslagapparaatjes beter in het winkelschap kan laten liggen.

Silicon Power Power Bolt B10 256GB Silicon Power Power Bolt B80 240GB
De Silicon Power Bolt B10 en B80 zien er totaal anders uit, maar delen dezelfde makke.

Toshiba OCZ XS700

Ook Toshiba stuurde een externe ssd in voor deze test. De XS700 valt onder het OCZ-submerk, dat Toshiba overhield aan de acquisitie van deze ssd-fabrikant van weleer. Het vrij onopvallende aluminium kastje, zwart met een zilveren randje, maakt gebruik van usb type-c voor de verbinding met je pc.

Vooralsnog is de XS700 er alleen in een capaciteit van 240 GB. In de synthetische tests meten we heel behoorlijke prestaties, maar in de praktijkbenchmarks zijn die flink lager, vooral bij het schrijven. Er wordt encryptiesoftware meegeleverd, maar die werkt alleen op Windows. De gemiddelde prijs van 93 euro ligt wel wat lager dan die van veel concurrenten.

Toshiba XS700 240GB
Toshiba positioneert zijn XS700 onder het OCZ-merk.

Verbatim Vx500

Je kent Verbatim misschien vooral van de externe harddisks en, voor wie wat ouder is, van de spindels met beschrijfbare cd’s en dvd’s, maar het bedrijf maakt tegenwoordig ook externe ssd’s. Vlak voor deze test kwam de nieuwe Vx500 op de markt en die konden we dus mooi meenemen.

De Vx500 is voorzien van een dunne, langwerpige behuizing die uit aluminium is opgetrokken. Dat geeft de ssd een luxe uitstraling. Aan het uiteinde is usb-c aangebracht, waarvoor kabels naar zowel type-a als type-c worden bijgeleverd.

Net al de Silicon Powers komt ook de Verbatim in de problemen bij de schrijftests. De resultaten zijn met zo’n 90 MB/s wellicht wat minder teleurstellend dan bij die fabrikant, maar gezien de pittige vraagprijs is de prijs-prestatieverhouding volgens ons zoek.

Verbatim Vx500 240GB Silver
De Verbatim Vx500 ziet er chique uit, maar presteert minder goed in onze praktijktests.

WD My Passport SSD

Western Digital is van oudsher natuurlijk een harddiskfabrikant, maar na de acquisitie van Sandisk mag het bedrijf zich ook ssd-maker noemen. De externe ssd die het merk opstuurde gebruikt dezelfde designtaal als de My Passport-schijven, waarbij de onderste helft van de behuizing uit aluminium bestaat.

WD prijst zijn My Passport SSD relatief scherp – op het moment van schrijven is de door ons geteste 256GB-versie wat goedkoper dan de Samsung T5 in dezelfde capaciteit. De drive beschikt over usb-c, met net als bij diverse andere ssd’s twee kabels in de doos.

Op het specificatielijstje kunnen we veel afvinken, waaronder hardwarematige encryptie. Wel vinden we het jammer dat WD in tegenstelling tot Samsung geen mobiele apps heeft, waardoor je de versleutelde gegevens niet vanaf je smartphone of tablet kunt benaderen.

Hoewel de synthetische prestaties op het niveau van de Samsung T5 zijn, laten vooral de schrijfsnelheden het een beetje afweten in de praktijktests. Met ongeveer 200 MB/s hoeft WD zich in verhouding tot sommige van de voorgaande ssd’s zeker niet te schamen, maar de concurrentie is simpelweg beter. Wellicht presteren grotere versies van deze ssd beter, maar die kregen we helaas niet opgestuurd.

Western Digital My Passport SSD 256GB
Het design van de WD My Passport SSD is duidelijk gebaseerd op dat van de gelijknamige externe harddisks.

Benchmarks: Atto

Allereerst hebben we een aantal synthetische benchmarks gedraaid, te beginnen bij Atto, een programma dat de doorvoersnelheid test bij verschillende blokgroottes, telkens met vier I/O-requests tegelijkertijd. Van alle benchmarks krijg je over het algemeen bij Atto de hoogst mogelijke prestaties, dus het is een interessante test om de maximale snelheid te meten.

De Samsung X5 met thunderbolt is veruit de snelste externe ssd in de Atto-tests, met snelheden van ruim 2500 MB/s bij lezen en 2000 MB/s bij schrijven. De Sandisk Extreme 900 volgt op gepaste afstand. Rond de sata-bottleneck van ongeveer 550 MB/s zien we onder meer de Adata SE730H, Sandisk Extreme Portable en Samsung T5 terugkomen.

 • Read
 • Write

Benchmarks: CrystalDiskMark3

CrystalDiskMark vertelt grotendeels hetzelfde verhaal als Atto, waarbij veel ssd's tussen de 500 en 550 MB/s zweven.

 • Read
 • Write

 

Benchmarks: Real-world

De synthetische benchmarks zijn leuk om te zien waar een externe ssd in theorie toe in staat is, maar de prestaties in de praktijk zijn natuurlijk het meest van belang. Aangezien voor externe ssd's in feite hetzelfde gebruiksmodel van toepassing is als voor usb-sticks, gebruiken we dezelfde test.

10 GB & 50 GB lezen en schrijven

Allereerst hebben we getest hoe lang het duurt om bestanden van 10 en 50 GB te schrijven en te lezen. Dit geeft aan hoe snel je grote bestanden, bijvoorbeeld video’s, kunt verwerken. De prestaties hebben we omgerekend naar megabytes per seconde.

In absolute zin zijn de prestaties van vrijwel alle ssd's hier lager dan in de synthetische tests. Ook de Samsung X5 haalt veel minder indrukwekkende snelheden dan in Atto en CrystalDiskMark, al blijft hij wel veruit het snelst. In de schrijftests vallen een aantal ssd's behoorlijk door de mand. Vooral de Silicon Powers, de Verbatim en de Toshiba halen nog maar een fractie van hun schrijfsnelheid in de eerste benchmarks.

 • Read - 10GB
 • Write - 10GB
 • Read - 50GB
 • Write - 50GB

1000x 5 MB lezen en schrijven

Daarnaast hebben we getest hoe lang het duurt om 1000 bestanden van 5 MB te lezen of te schrijven. Dit geeft een maat voor de prestaties van draagbare opslagmedia wanneer je deze gebruikt voor bijvoorbeeld digitale foto’s of MP3-bestanden.

Het verwerken van kleinere bestanden is altijd lastiger om op hoge snelheid te doen. De Sandisk Extreme 900 onderscheidt zich hier niet van de andere sata-gebaseerde ssd's, waar hij dat in de andere tests wel deed - we vermoeden dan ook dat niet zo zeer het afscheid van de interne sata-interface, maar het opheffen van de usb-bottleneck hier voor hogere scores zorgt. De Samsung X5 is vooral bij het lezen namelijk wel een stuk sneller dan de rest. Wederom vallen een aantal modellen vooral in de schrijftests op in negatieve zin.

 • Read
 • Write

Zelf een externe ssd bouwen?

Een tijd geleden lieten we op de site zien hoe je zelf een goedkope externe usb 3.1-ssd kunt bouwen, met behulp van een behuizing van een paar tientjes. Vooral voor ssd’s met hoge capaciteiten is dat economisch interessant, want interne ssd’s zijn dan vaak stukken goedkoper dan externe exemplaren.

Icy Box IB-234-U31A

In het artikel gebruikten we een 2,5”-ssd met een sata-aansluiting, maar inmiddels zijn er ook compactere m.2-behuizingen te koop. Voor zover wij konden vinden, maken die echter allemaal gebruik van het sata-protocol en kun je snellere nvme-ssd’s dus niet gebruiken in zo’n enclosure. Op Computex liet Silverstone wel een exemplaar met nvme-ondersteuning zien, maar die komt pas begin 2019 op de markt.

Hoeft een externe ssd van jou niet per se heel compact te zijn en shop je voor een variant met veel opslagcapaciteit, dan kan het desondanks de nodige tientjes besparen om zelf een externe ssd te bouwen

Conclusie

Als je op zoek bent naar een nieuwe externe ssd, dan heb je heel wat te kiezen. Er blijken forse prestatieverschillen tussen de verschillende opties te bestaan - sommige producten zakken bij het schrijven van een groot bestand in tot snelheden waar een ouderwetse harddisk z'n neus voor ophaalt, terwijl andere modellen juist bijzonder vlot werken.

Aangezien veel externe ssd's intern nog gebruikmaken van een sata-interface, zien we een samenklontering rond de bottleneck van die aansluiting. De Adata SE730H, Samsung T5 en Sandisk Extreme Portable presteren alle drie prima en kosten ook ongeveer hetzelfde, namelijk zo'n 30 cent per GB. We reiken dus driemaal een Excellent Choice award uit. Ben je van plan om een 250GB-model aan te schaffen, houd er dan wel rekening mee dat de 500GB-variant van bijvoorbeeld de Samsung T5 gemiddeld maar 50 euro duurder en vaak een stukje sneller is.

De enige ssd die echt het volle potentieel van de snelle usb 3.1-interface benut, is de Sandisk Extreme 900 960GB. Deze ssd is per gigabyte zo’n 10 cent duurder dan de voorgenoemde modellen en bovendien een stuk forser, maar weet als enige usb-ssd snelheden richting de 1 GB/s te halen. Nog een klap sneller is de Samsung X5 met thunderbolt, al heb je dus wel een apparaat met zo'n aansluiting nodig om die te kunnen gebruiken. Dat maakt hem minder universeel inzetbaar, maar wel de onbetwiste prestatiekoning van deze round-up. Zowel de Sandisk als de Samsung gaan er daarom met een Ultimate Product award vandoor.

Ten slotte willen we de diskAshur 2 SSD van iStorage niet onbenoemd laten. De hardwarematige beveiliging in combinatie met de toch zeer redelijke snelheden zijn uniek, maar de lastige verkrijgbaarheid en hoge prijzen maken hem voor consumentengebruik nauwelijks te overwegen.


Adata SE730H 512GB
Samsung T5 250GB/500GB/1TB/2TB
Sandisk Extreme Portable 1TB


Samsung X5 1TB
Sandisk Extreme 900 960GB


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Adata SD700 256GB Yellow

Adata SD700 256GB Yellow

 • 256 GB
 • USB-C (10 Gbps)

63,95 €

5 winkels
Excellent Adata SE730H 512GB Gold

Adata SE730H 512GB Gold

 • 512 GB
 • USB-C (10 Gbps)
 • USB Type-C

100,00 €

2 winkels
Excellent Freecom Tablet Mini SSD 128GB

Freecom Tablet Mini SSD 128GB

 • 128 GB
 • Micro-USB 3.0 (5 Gbps)

43,99 €

6 winkels
iStorage diskAshur 2 SSD 256GB Black

iStorage diskAshur 2 SSD 256GB Black

 • 256 GB
 • Micro-USB 3.0 (5 Gbps)

269,00 €

1 winkel
Excellent Samsung Portable SSD T5 1TB

Samsung Portable SSD T5 1TB

 • 1000 GB
 • USB-C (10 Gbps)

133,99 €

16 winkels
Excellent Samsung Portable SSD T5 2TB

Samsung Portable SSD T5 2TB

 • 2000 GB
 • USB-C (10 Gbps)

296,99 €

10 winkels
Excellent Samsung Portable SSD T5 250GB

Samsung Portable SSD T5 250GB

 • 250 GB
 • USB-C (10 Gbps)
 • USB Type-C

69,99 €

12 winkels
Excellent Samsung Portable SSD T5 500GB Blue

Samsung Portable SSD T5 500GB Blue

 • 500 GB
 • USB-C (10 Gbps)

92,30 €

14 winkels
Ultimate Samsung Portable SSD X5 1TB

Samsung Portable SSD X5 1TB

 • 1000 GB
 • Micro-USB 3.0 (5 Gbps)
 • USB Type-C
 • 0
 • 1

419,00 €

8 winkels
Ultimate Sandisk Extreme 900 960GB

Sandisk Extreme 900 960GB

 • 960 GB
 • USB-C (10 Gbps)

319,00 €

3 winkels
Excellent Sandisk Extreme Portable SSD 1TB

Sandisk Extreme Portable SSD 1TB

 • 1000 GB
 • USB-C (10 Gbps)
 • USB Type-C

155,10 €

8 winkels
Silicon Power Power Bolt B10 256GB

Silicon Power Power Bolt B10 256GB

 • 256 GB
 • Micro-USB 3.0 (5 Gbps)
Niet verkrijgbaar
Silicon Power Power Bolt B80 240GB

Silicon Power Power Bolt B80 240GB

 • 240 GB
 • USB-C (10 Gbps)
Niet verkrijgbaar
Toshiba XS700 240GB

Toshiba XS700 240GB

 • 240 GB
 • USB-C (10 Gbps)

71,90 €

2 winkels
Verbatim Vx500 240GB Silver

Verbatim Vx500 240GB Silver

 • 240 GB
 • USB-C (10 Gbps)
 • USB Type-C

59,90 €

4 winkels
Western Digital My Passport SSD 256GB

Western Digital My Passport SSD 256GB

 • 256 GB
 • USB-C (10 Gbps)

79,99 €

6 winkels
0
*