LG OLED C8 review: de beste (oled) tv van dit moment?

122 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1.  Inleiding
 2. 2. Nieuwe processor voor betere beeldkwaliteit
 3. 3. Uiterlijk, geluid en aansluitingen
 4. 4. Interface en Smart TV
 5. 5. Beeldverwerking, input lag en instellingen
 6. 6. Beeldkwaliteit SDR
 7. 7. Beeldkwaliteit HDR
 8. 8. LG OLED C7 of C8, wat zijn de verschillen?
 9. 9. Foto's en screenshots
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 122 reacties

Conclusie

In onze vergelijking met de 2018 high-end televisies van Samsung, Sony en Panasonic schreven we het al, de OLED55C8 van LG is een zeer goede televisie, en onze favoriet van de 2018 high-end modellen. We schreven toen: "De uitstekende beeldkwaliteit, ondersteuning voor HDR10 én Dolby Vision alsmede het prima werkende webOS Smart TV systeem maken deze televisie tot de beste allrounder van het stel, en daarmee een terechte winnaar van onze Ultimate Product Award."

Deze uitgebreidere bespreking verandert die conclusie uiteraard niet. Wel hebben we de OLED55C8 nu ook vergeleken met zijn voorganger, de OLED55C7 uit 2017. Beide toestellen verschillen uiterlijk van elkaar, waarbij aan de voorkant vooral de voet van de C8 in het oog springt. Qua functionaliteit ontlopen beide televisies elkaar echter niet veel en ook als we naar de beeldkwaliteit kijken zien we dat de C7 nauwelijks onderdoet voor zijn opvolger. Het belangrijkste verschil zit hem in de maximale helderheid: het nieuwe 2018-paneel van de C8 brengt meer licht op, wat zeker in kamers met veel invallend zonlicht een (klein) voordeel kan zijn. Eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat je de verschillen in de praktijk niet heel snel zult bemerken en dat de C7 - zeker nu deze richting het eind van zijn leveringsperiode loopt - een prijstechnisch een interessant toestel kan zijn om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven is de 55-inch versie van de C7 te koop vanaf 1499 euro, maar we hebben het toestel de afgelopen maand meerdere keren voor minder dan 1300 euro in onze prijsvergelijker zien staan. De nieuwere C8 is uiteraard duurder, met een vanaf-prijs van 1699 euro. Ook de C8 is de afgelopen tijd bij meerdere shops al goedkoper geweest dan 1600 euro, dus goed vergelijken en je kans afwachten kan de moeite lonen. Let daarbij ook op cashback-acties. Bij veel winkels geldt er momenteel een cashback van 300 euro voor de C8, wat hem wel héél interessant maakt. 

Grofweg kunnen we zeggen dat de C8 zonder tijdelijke cashback-acties zo'n 200 euro duurder is dan de C7. Is hij dat prijsverschil waard? Wij zijn geneigd te zeggen van wel, maar als er de komende tijd meer gestunt gaat worden met de uitlopende C7, kan ook dat een zeer interessante keuze zijn.


LG OLED55C8


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate LG OLED55C8P

LG OLED55C8P

 • 55 inch
 • Ultra HD 4K
 • Ultra HD Premium
 • OLED
 • HDR ondersteuning
 • Smart TV
 • webOS
Niet verkrijgbaar
0