LG OLED C8 review: de beste (oled) tv van dit moment?

122 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1.  Inleiding
 2. 2. Nieuwe processor voor betere beeldkwaliteit
 3. 3. Uiterlijk, geluid en aansluitingen
 4. 4. Interface en Smart TV
 5. 5. Beeldverwerking, input lag en instellingen
 6. 6. Beeldkwaliteit SDR
 7. 7. Beeldkwaliteit HDR
 8. 8. LG OLED C7 of C8, wat zijn de verschillen?
 9. 9. Foto's en screenshots
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 122 reacties

Uiterlijk, geluid en aansluitingen

De nieuwe C8 serie mag dan de directe opvolger zijn van de C7 van vorig jaar, uiterlijk lijken de televisies niet op elkaar. Hoewel het paneel er optisch hetzelfde uitziet - flinterdun en met even dunne randen rond het scherm - is de beeldbepalende voet compleet op de schop genomen. De C8 staat op een lange aluminium voet, die nog het meest lijkt op een kwart van een buis. Direct onder het scherm is de voet verdiept naar achteren, wat de ingebouwde down-firing luidsprekers de mogelijkheid geeft om hun geluid over de voet naar voren te laten 'glijden'.


Links de LG C7 uit 2017, rechts de C8 van dit jaar.

Het uiterlijk van de voet van de C8 leverde bij ons op de redactie wisselende reacties op. Opvallend is hij zeker, of dat positief is hangt van persoonlijke smaak af. Wel kunnen we zeggen dat de geluidskwaliteit van de C8 - mede dankzij de voet - beter is dan die van de C7. 

 De gekromde voet helpt namelijk om het geluid dat de televisie naar onderen afstraalt naar voren te 'buigen', waardoor de plaatsing van het linker en rechter kanaal prima is en er sprake is van een goed stereobeeld. Ook de laagweergave is heel behoorlijk. Verwacht geen diep donderende bassen, maar voor een platte tv doet de C8 het heel aardig.

LG OLED55C8P LG OLED55C8P

De achterzijde van het scherm is voorzien van een dunne aluminiumplaat, die dezelfde kleur en geborstelde afwerking heeft als de voet. De onderste helft van de televisie is aan de achterkant dikker dan de bovenkant, omdat hier in een kunststof behuizing alle elektronica is ondergebracht die het scherm aanstuurt. 

De aansluitingen vinden we links achterop de tv, waar we opzij gericht een CI+ slot, drie hdmi-ingangen en een usb-a poort aantreffen. Recht naar achteren gericht is zijn er nog één hdmi en twee usb-a poorten, alsook antenneaansluitingen voor de ingebouwde dvb-c/t dvb-s tuners. Een netwerkaansluiting, optische audio uitgang en line/hoofdtelefoonuitgang maken de aansluitingen compleet. Positief is overigens dat alle hdmi-aansluitingen full bandwidth-signalen en hdcp 2.2 ondersteunen, zodat het geen probleem is om meerdere 4K hdr-beeldbronnen aan te sluiten.

LG OLED55C8P

LG OLED55C8P


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate LG OLED55C8P

LG OLED55C8P

 • 55 inch
 • Ultra HD 4K
 • Ultra HD Premium
 • OLED
 • HDR ondersteuning
 • Smart TV
 • webOS
Niet verkrijgbaar
0