LG OLED C8 review: de beste (oled) tv van dit moment?

122 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1.  Inleiding
 2. 2. Nieuwe processor voor betere beeldkwaliteit
 3. 3. Uiterlijk, geluid en aansluitingen
 4. 4. Interface en Smart TV
 5. 5. Beeldverwerking, input lag en instellingen
 6. 6. Beeldkwaliteit SDR
 7. 7. Beeldkwaliteit HDR
 8. 8. LG OLED C7 of C8, wat zijn de verschillen?
 9. 9. Foto's en screenshots
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 122 reacties

Interface en Smart TV

LG maakt ook dit jaar weer gebruik van webOS als besturingssysteem. De nieuwste versie voor 2018 heeft officieel 'webOS +AI', waarbij die AI toevoeging doelt op spraakherkenning en automatische optimalisatie van beeld en geluid op basis van automatische contentherkenning. Om met die spraakherkenning te beginnen, op het moment van schrijven werkt deze niet in het Nederlands. Stel je de tv in op Engels, dan moet je je commando's kunnen geven als 'Turn off the tv when this program is over' en 'Change to cinema mode'. Ook integratie met Google Assistant wordt beloofd. Beloofd, want op het moment van testen was deze functionaliteit nog niet beschikbaar. Wij hebben dan ook niet kunnen testen wat de mogelijkheden zullen zijn.

LG OLED55C8P

In de praktijk werkt webOS +AI voor Nederlandstalige gebruikers dan ook (nog) vrijwel gelijk aan de versie van vorig jaar. Dat is geen probleem, want webOS is wat ons betreft uitgegroeid tot één van de beste smart tv-systemen op de markt. Met een druk op de kop van de gyroscopische afstandsbediening verschijnt onderin het beeld een balk met daarin links naar veelgebruikte apps, zenders en snelkoppelingen. Standaard worden deze gesorteerd op gebruik, maar je kan snelkoppelingen ook makkelijk van positie wisselen.

LG OLED55C8P

Het fijne aan webOS is dat het allemaal heel snel werkt. Zodra je de gyroscopische afstandsbediening optilt verschijnt er een cursor in beeld waarmee je snel en gemakkelijk over het scherm kunt bewegen, maar als je liever van het d-pad op de afstandsbediening gebruik maakt, kan dat natuurlijk ook. Het starten van apps en met name ook het wisselen tussen verschillende apps gaat ook razendsnel.

Belangrijke apps als Netflix, Amazon Prime, Videoland en Pathé Thuis worden allemaal ondersteund door middel van eigen apps en ook NPO uitzending gemist en RTL XL zijn aanwezig. Helaas ontbrak KIJK, de terugkijk-app van Net5,Veronica en de SBS-zenders op het moment van testen.

LG OLED55C8P


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate LG OLED55C8P

LG OLED55C8P

 • 55 inch
 • Ultra HD 4K
 • Ultra HD Premium
 • OLED
 • HDR ondersteuning
 • Smart TV
 • webOS
Niet verkrijgbaar
0