LG OLED C8 review: de beste (oled) tv van dit moment?

121 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1.  Inleiding
 2. 2. Nieuwe processor voor betere beeldkwaliteit
 3. 3. Uiterlijk, geluid en aansluitingen
 4. 4. Interface en Smart TV
 5. 5. Beeldverwerking, input lag en instellingen
 6. 6. Beeldkwaliteit SDR
 7. 7. Beeldkwaliteit HDR
 8. 8. LG OLED C7 of C8, wat zijn de verschillen?
 9. 9. Foto's en screenshots
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 121 reacties

 Inleiding

Oled-televisies hebben het high-end segment binnen de tv-markt vrijwel geheel overgenomen van lcd. Marktleider op het gebied van oled-tv's is LG. Voor modeljaar 2018 heeft het Koreaanse bedrijf weer een flink aantal verschillende modellen, waarvan de C-serie net als vorig jaar qua prijs de gunstigste keuze is. Hoogste tijd dus om de LG OLED55C8 te vergelijken met de concurrentie én met de OLED55C7 van vorig jaar, die nu voor zeer interessante prijzen te koop is.

Eerder dit jaar deden wij een rondje langs alle grote televisiefabrikanten en naast LG toonden ook Philips TV, Panasonic en Sony ons toen nieuwe oled-modellen. Revolutionaire verschillen met de toestellen van vorig jaar zagen we daarbij niet. Hoewel de nieuwe panelen van panelfabrikant LG Display's wel degelijk iets helderder zijn dan die van vorig jaar en ook de anti-reflectiecoating licht verbeterd is, zetten de televisiefabrikanten die deze panels gebruiken vooral in op nog betere aansturing, met als resultaat nauwkeurigere weergave, vooral in hdr-modus. 

Zo ook LG Electronics, dat in haar 2018 modellen naast de nieuwste oled-panelen ook een nieuwe processor gebruikt ten opzichte van de 2017 modellen, over welke we overigens niets te klagen hadden. Grote vraag is dan ook in hoeverre die verbeteringen leiden tot zichtbare verschillen, en of het slim is om een 2018 model te kopen, of je beter  op zoek kunt naar een goede deal voor een 2017 model. Eerder bespraken we de OLED C8 al beknopt in vergelijking met 2018 modellen van de concurrentie. In dit artikel bespreken we deze tv uitgebreider,  zetten we hem ook naast de C7 van vorig jaar en stellen we ons de vraag: welke van die twee is de beste keuze?

LG OLED55C8P


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate LG OLED55C8P

LG OLED55C8P

 • 55 inch
 • Ultra HD 4K
 • Ultra HD Premium
 • OLED
 • HDR ondersteuning
 • Smart TV
 • webOS
Niet verkrijgbaar
0