Logitech G Pro Wireless review: draadloos gamen voor pro-gamers

22 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Logitech G Pro Wireless
  3. 3. Uitgebreide specificaties
  4. 4. In de praktijk & testresultaten
  5. 5. Conclusie
  6. 1 besproken product
  7. 22 reacties

Logitech G Pro Wireless

Bij de introductie van de originele G Pro werd al snel duidelijk dat Logitech deze muis niet als een invoerapparaat voor je games zag, maar als een professioneel werktuig voor mensen die gamen als baan hebben. Natuurlijk hoopt de fabrikant dat fans dezelfde muis als hun gamingidool aan zullen schaffen, maar puur op features en opties gaat de G Pro Wireless het niet winnen van zijn concurrentie. In plaats daarvan is de muis zo simpel en functioneel mogelijk vormgegeven.

Logitech G Pro Wireless Optical Gaming Mouse Black

Naast de twee primaire muisknoppen en het scrollwiel heeft de G Pro Wireless maar twee knoppen aan beide zijkanten, die standaard de functie van vorige en volgende hebben. Doordat ze aan beide kanten zitten en de muis verder symmetrisch is vormgegeven, kun je hem zowel links- als rechtshandig gebruiken. Er worden afdekplaatjes meegeleverd die je optioneel in plaats van de knoppen kan monteren, mocht je die aan één zijde of in z'n geheel willen weghalen.

De gebruikte sensor is de nieuwe Hero 16K, met zoals de naam al doet vermoeden een 16.000dpi-sensor. Muizen met de maximale dpi zal uiteraard vrijwel niemand doen, dus dat getal kunnen we afschuiven als marketing. Wat wel interessant is aan deze zeer geavanceerde sensor, is dat hij de uitstekende prestaties van sensors als de PMW3366 combineert met een tot wel tien keer lager energieverbruik. Voor een draadloze muis met geïntegreerde accu komt dat goed van pas.

Logitech G Pro Wireless Optical Gaming Mouse Black

Handig is dat je de bijgeleverde 2,4GHz-ontvanger in een klepje onderop de muis kunt opbergen, zodat je hem niet kwijtraakt of los mee hoeft te nemen. In die uitsparing is ook plaats voor een gewichtje, maar dat wordt niet standaard meegeleverd. In plaats daarvan richt Logitech zich juist op een zo laag mogelijk gewicht: de G Pro Wireless weegt 86 gram en voor een draadloze gamingmuis is dat uitermate weinig. Verder zitten op de onderkant een aan/uit-switch en een dpi-schakelaar.

Logitech G Pro Wireless Optical Gaming Mouse Black


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate Logitech G Pro Wireless Optical Gaming Mouse Black

Logitech G Pro Wireless Optical Gaming Mouse Black

  • Draadloos
  • 16000 dpi

€ 105,95

8 winkels
0
*